Mandag tog repræsentanter fra Kolding Kommunes indsats for cirkulær økonomi til København for at rådføre sig med eksperter inden for området. De kom retur med værdifulde input til en ny strategi, der skal være platform for det gode, bæredygtige liv.
I løbet af 2020 lancerer Kolding Kommune en ny strategi for sin cirkulære økonomi-indsats. Målet er at skabe bæredygtige rammer for det gode liv for kommunens borgere og virksomheder. Kommunen arbejder for at blive fyrtårns-kommune på området og gøre cirkulær økonomi til en bæredygtig vækst-vision for kommunen, der skal stå på skuldrene af mere end 40 års miljøindsats. Det skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.
For at sikre, at strategien får flyvehøjde, tog repræsentanter for indsatsen med borgmester Jørn Pedersen i spidsen til København for at mødes med Koldings ekspertpanel, der består af professor Steen Hildebrandt, professor Katherine Richardson, adfærdsforsker Palle Guldborg Hansen, iværksætter og investor Jesper Buch og direktør i Concito Christian Ibsen. Med i ekspertpanelet er også Flemming Besenbacher, som dog blev forhindret i mødet.
Eksperternes input en uundværlig brik
For borgmester Jørn Pedersen er eksperternes input en uundværlig brik i arbejdet med Kommunens nye strategi.
– Vi skal selvfølgelig finde vores egen vej i arbejdet med cirkulær økonomi og bæredygtighed, men vi er samtidig også afhængige af at blive udfordret af førende eksperter, som på den måde kan være med til at løfte vores indsats. Hvis vi skal være førende på området og skal sikre, at cirkulær økonomi kan blive en løftestang for det gode liv og for bæredygtig vækst, så har vi brug for al den viden og de erfaringer, vi overhovedet kan trække på, siger Jørn Pedersen i pressemeddelelsen og fortsætter:
– Det hold, vi har samlet, er hver især landets førende ekspert på deres område, og de har både givet os nye perspektiver og konkrete indspark med hjem, som jeg forudser bliver uvurderlige og væsentlige brikker i vores videre arbejde.
Forventningen er, at cirkulær økonomi-strategien bliver lanceret inden sommerferien og skal være pejlemærke for indsatsen i hele kommunen.
Cirkulær Økonomi Kolding
Kolding Byråd har besluttet, at Kolding Kommune skal være foregangskommune for cirkulær økonomi. Arbejdet er organiseret i en programgruppe, der går på tværs af Kommunens fem forvaltninger og er en indsats, der indbefatter et bredt fokus på bæredygtighed.
Cirkulær økonomi bliver desuden en hjørnesten i realiseringen af Marina City, Koldings nye bæredygtige bydel. Cirkulær økonomi skal indtænkes i både anlæg og byggeri og bydelen blev sidste år præcertificeret til guld inden for DGNB, som er en international standard for bæredygtighed.