Kolding Netavis

Kolding sætter kurs mod et bæredygtigt samfund

Med en ny bæredygtighedsstrategi hæver Kolding Kommune ambitionerne om at blive en cirkulær foregangskommune. Strategien er netop sendt i offentlig høring.

I mere end 25 år har Kolding Kommune arbejdet målrettet med at fremme den grønne omstilling. Den indsats fortsætter, men barren bliver hævet.

Det fortæller borgmester Jørn Pedersen. Han og resten af Kolding Byråd har sendt en ny bæredygtighedsstrategi i offentlig høring, oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

– Vi skruer betragteligt op for ambitionerne. Hele Danmark er godt i gang med en grøn omstilling, men i Kolding ønsker vi at gå foran og udnytte potentialerne i omstillingen frem mod 2030. Målet er at skabe et nyt niveau af livskvalitet for borgerne og en bæredygtig vækst baseret på cirkulær økonomi, fortæller Jørn Pedersen og fortsætter:

– Der er ingen tvivl om, at vi er nødt til at handle, hvis vores børn og unge skal have de samme muligheder, som vi har haft. Vi kan stadig nå at ændre retning, hvis vi træffer kloge langsigtede beslutninger og kollektivt handler nu. Hvad vi gør de næste 10 år, kommer til at have store konsekvenser for vores fremtid, og om 10 år står vi formentlig ikke med de samme muligheder.

Udvalg og center for bæredygtighed

Også byrådskollegerne Birgitte Kragh, formand for Plan-, Bolig- og Miljøudvalget og Hans Holmer, formand for Social- og Sundhedsudvalget, glæder sig over, at indsatsen for bæredygtighed får et nøk opad i Kolding.

– Der er ingen tvivl om, at vi er nødt til at prioritere vores indsats for at nå i mål med vores ambitioner, og derfor er jeg glad for, at vi arbejder på at etablere et udvalg for bæredygtighed. Strategien lægger også op til, at vi får et center for bæredygtighed og det kan blive en vigtig brik for at nå i mål, siger Birgitte Kragh og Hans Holmer supplerer:

– Bæredygtighed handler om meget mere end klima, miljø og affald og derfor glæder jeg mig over, at strategien har et bredt fokus, hvor sundhed, trivsel og social økonomi også spiller en stor rolle. Det er vigtigt, at vi kigger på de store helheder og sammenhænge og det gør strategien.

Den nye bæredygtighedsstrategi har fået titlen ’Kolding2030 – Sammen skaber vi fremtidens bæredygtige samfund’ og gælder i første omgang i tre år, og skal dermed revurderes i 2023.

Tagget med:
Del denne artikel