Kolding Netavis

Kolding Realskoles 3. årgang på “Skole-delfinuge”

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
I uge 9 skiftede børnene fra Kolding Realskole det normale skoleskema og skoletasken ud med en uge med svømning på programmet hver dag. Foto: Slotssøbadet.

Svømning på den gode måde.

I foråret 2022 henvendte viceskoleleder Rikke Pal fra Kolding Realskole sig til Slotssøbadet. Der var behov for en nytænkning af svømmeundervisningen, hvor skolen gennem flere år havde kørt undervisningen efter en helt fast struktur. Udbyttet af svømmeundervisningen og tiden i vandet var sparsom, på en enkel lektion, hvor det meste tid gik med omklædning og transport.

Sammen med Edvard Køhrsen fra Slotssøbadet blev ideen om ”skoledelfinen” skabt. De såkaldte Delfinuger, som er for børn mellem 6 og 12 år i alle skoleferier, burde kunne overføres til intensiv skoleundervisning.

Ugerne har vist sig at være en stor succes for badet og ikke mindst for børnene, som får tilegnet sig færdigheder i det våde element, som normalvis er fordelt ud over året. Senest tilbyder badet også de såkaldte delfinweekender, hvor man har intensiv svømning i de fire svømmearter fredag, lørdag og søndag.

-Det svarer egentlig blot til, at man lærer sprog intensivt – dette er væsentlig mere effektiv, siger souschef i Slotssøbadet, Edvard Køhrsen, i en pressemeddelelse og fortsætter:

-Det har ikke bragt mirakler, men der er ingen tvivl om, at intensiv vandtilvænning og svømning gør, at børnene på kort tid kan smide armvingerne og svømme uden. Vi lægger også vægt på det sikkerhedsmæssige aspekt og førstehjælp m.v.

Ugentlig svømmeundervisning skiftet ud

Kolding Realskole valgte, i samarbejde med SlotssøBadet, at udskifte den ugentlige svømmeundervisning for 3. årgang med en ”Skole-delfinuge” – stort set som SlotssøBadet normalvis kører undervisningen, og samtidig med det sociale aspekt i højsædet.

I uge 9 skiftede børnene derfor det normale skoleskema og skoletasken ud med en uge med svømning på programmet hver dag. I Slotssøbadet stod instruktører og livreddere klar til at tage over på den deciderede svømmeundervisning. Efter en god dag sluttede man af med madpakkespisning, så prisen for skolen har kunnet holdes på et rimeligt niveau.

Rikke Pal oplyser, at man virkelig har mærket, at børnene har haft nogle rigtig gode dage, og at SFO´en fik nogle trætte børn hjem igen efter svømmehalsbesøget.

Børnene fortæller efterfølgende, at de har lært en masse. Flere fortæller, at de er trygge ved det dybe vand, kan springe fra vipper, at den frie leg var fantastisk, og at de måtte smide lærerne i vandet. Bollerne har helt fantastiske, dem var de vilde med.

For at give børnene stolthed over at have gennemført Delfinugen, har de fået udleveret T-shirts i Realskolens logofarver samt fået udleveret diplom, for at have gennemført ugen på en god måde.

-Ingen tvivl om, at Kolding Realskole absolut kigger på muligheden for en gentagelse i det næste skoleår, siger Rikke Pal.

-Måske kan dette også give inspiration til andre skoler i Danmark, slutter hun af.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel