Connect with us

Erhverv

Kolding-producent fastholder succeskurs med bæredygtighed

Offentliggjort for

den

Dronefoto af Alfix’ produktions- og kontorfaciliteter i Kolding. Pressefoto.
Dronefoto af Alfix’ produktions- og kontorfaciliteter i Kolding. Pressefoto.

Alfix har særligt det seneste årti satset stort på bæredygtige initiativer ved produktions- og administrationsfaciliteterne i Kolding.

Dansk ejerskab og produktion, bundsolide produkter og professionel byggeteknisk vejledning er vigtige ingredienser, hvis man vil have succes som byggematerialeproducent og -leverandør på det danske marked anno 2021 – men det kan ikke stå alene, skriver Alfix i en pressemeddelelse.

Bæredygtighed bliver i stigende grad et krav og konkurrenceparameter, hvad enten materialerne skal indgå i mindre boliger eller større miljøcertificerede byggeprojekter.

Kortrejste kilometer gavner klimaregnskabet

I mere end 20 år har Alfix, der en af Nordens førende producenter af bl.a. spartelmasse, fliseklæber og facadepuds, arbejdet aktivt med bæredygtige initiativer. Implementeringen af miljøhandlingsplanerne har løbende fundet sted på tværs af organisationen, der holder til i Kolding, og som fordeler sig på hhv. laboratorium, produktion, lager, salg samt administration.

Det mangefacetterede arbejde med miljø og arbejdsmiljø førte bl.a. til tildelingen af Byggeriets Miljøpris i 2012.

Direktør Anders Bertelsen Toft fortæller om virksomhedens bæredygtighedsrejse:

-Som dansk materialeproducent ønsker vi at tage et aktivt medansvar for byggeriets grønne omstilling samt at leve op til vores kunders stigende efterspørgsel på mere miljøvenlige løsninger. Forhåbentlig kan vi også inspirere andre aktører på tværs af branchens værdikæde til flere bæredygtige aktiviteter i et hurtigere tempo. Det skylder vi de kommende generationer. Generelt er vi meget opmærksomme på at tænke i et totalperspektiv i vores forretning, så vi inddrager alt fra emballage og indkøb af råvarer til ansvarlig affaldssortering og drift af fabrikken, siger han og uddyber:

-Vi har mere end 60 miljøvaredeklarationer, også kaldet EPD’er, på vores produkter, ligesom langt størstedelen bærer EMICODE-certificeringen EC1 PLUS, som tildeles produkter med meget lav emission. Fra vores fabrik i Kolding leverer vi primært til Danmark, Sverige og Norge, og her ved vi, at såkaldt kortrejste kilometer gør en stor forskel for vores kunder og samarbejdspartnere. Det indebærer nemlig, at vi er tæt på de skandinaviske byggepladser. Der er ikke langt fra fabrikken ud til håndværkerne med de relativt tunge produkter, hvilket er et plus for byggeprojekternes samlede klimaregnskab. Samtidig udtrykker kunderne, at de lægger vægt på at støtte de lokale og regionale producenter på markedet, så nærhedsprincippet har også en mere værdimæssig og emotionel karakter.

Effektiv genanvendelsesordning

Alfix-medarbejderne har engageret budt ind med bæredygtige ideer, såsom etableringen af en blomstereng på virksomhedens matrikel til gavn for den lokale biodiversitet. I det hele taget bidrager bæredygtighedstiltagene til, at hele holdet arbejder for endnu mere bæredygtig slagkraft i markedet.

Et godt eksempel er den omfattende affaldssorteringsordning, som blev introduceret ved indgangen til 2021 i samarbejde med miljøvirksomheden Marius Pedersen. Ordningen omfatter sortering på både laboratorierne, kantinen, kontorerne og fabrikken, hvor medarbejderne minutiøst sorterer affaldet til gavn for miljøet.

Kim Mathiasen, der er Innovationsleder hos Alfix, forklarer:

-Ordningen har for alvor fået luft under vingerne, og pt. formår vi at genanvende ca. 93% af vores affald fra fabrikken. Det er ganske meget set i forhold til EU’s nye affaldsdirektiv, hvor det generelle krav til genanvendelse ligger på 65% i 2035. Vores mission er at bidrage til så meget genbrug, som overhovedet muligt. Af samme årsag introducerede vi for syv år siden facadepuds- og malingprodukter i emballage af genanvendt plast samt sække- og poseemballage i særlig miljøvenlig papirkvalitet. Men rejsen er ikke slut. Vi arbejder fortsat med nye spændende tiltag frem mod det udvidede producentansvar for emballage i 2025, hvor man som producent i EU får ansvaret for, at virksomhedens produktemballage kan håndteres og genanvendes i den kollektive affaldsordning.

100% grøn vindstrøm til fabrikken

I tillæg til det øgede fokus på affaldshåndtering har Alfix tilvalgt 100% grøn vindstrøm til fabrikken. Anders Bertelsen Toft fortæller uddybende om processen:

-For at kunne indfri vores bæredygtige målsætninger er det afgørende, at vi arbejder strategisk og holistisk. Det gælder både på den korte bane i forhold til optimering af vores produktionsprocesser med genanvendelse af eks. renseråvarer samt minimering af forbruget på el, vand og varme. Men også på den lange bane med at udvikle nye, innovative og mere bæredygtige løsninger. I 2019 indgik vi derfor en aftale med Scanenergi, hvilket betyder, at vores el-indkøb består af 100% vedvarende og CO2-neutral vindmøllestrøm. Siden 2020 har Ørsted ligeledes leveret bionaturgas til fabrikken, hvilket isoleret set har resulteret i en CO2-reduktion hos Alfix på 10%.

Første spadestik til nyt miljøcertificeret distributionscenter

Alfix har taget op til flere syvmileskridt siden påbegyndelsen af bæredygtighedsrejsen i år 2000. Ifølge Anders Bertelsen Toft er det imidlertid kun de første skridt på en vigtig rejse, der skal fortsætte, og han løfter gerne sløret for et af de vigtigste kommende tiltag:

-Vi har hele tiden fokus på at minimere vores miljømæssige aftryk. Et vigtigt eksempel er udvidelsen af vores fabrik i Kolding, hvor vi inden længe kan tage første spadestik til et miljøcertificeret udleveringslager, der bliver DGNB-certificeret. Ligeledes arbejder vi strategisk med udvalgte verdensmål for bæredygtig udvikling, hvor vi kobler verdensmålene og konkrete delmål sammen med vores igangværende strategiplan. Dette tvinger os på en god måde til at indtænke bæredygtighed i alle vores aktiviteter. Det er en spændende rejse, der ligesom de innovative processer aldrig slutter, da vi altid kan forbedre os løbende, slutter han.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Erhverv

Bilfamilierne i Kolding bliver flere: Det stiller krav til værkstederne

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Ud over at skabe behov for flere værksteder stiller de nye teknologier større krav til teknikernes faglighed. Foto: PR.

Der kommer flere nye biler med avancerede bilteknologier på vejene i Kolding. Det skaber behov for mere specialiseret autoglasservice i byen.

Antallet af bilfamilier i Kolding stiger stødt, og sidste år havde 33.530 af byens familier bil til rådighed. Det er 14 procent flere end for ti år siden. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

I gennemsnit brugte de bilkøbende familier i Kolding omkring omkring 315.000 kroner på nye biler i 2021. Det er omtrent det samme som, hvad en gennemsnitlig familie i Danmark har spenderet.

I takt med, at teknologien i nye biler bliver mere avanceret, stilles der nye krav til værkstederne og deres udstyr, og der bliver tilmed brug for flere dedikerede autoglas-værksteder. Det vurderer Carina Bukkehave, der er direktør hos bilrudespecialisten Carglass i Kolding.

-Ikke alene kommer der flere og flere biler på vejene, nye teknologier stiller også større krav til autoservice. Hvor vi tidligere kunne sende en tekniker ud på stedet, har langt de fleste nye biler i dag assisterende styresystemer og sensorer i forruden, som for nogle bilmærkers vedkommende nødvendiggør kalibrering på et værksted, siger Carina Bukkehave i en pressemeddelelse.

Nye biler kræver tid og faglighed

Blandt andet nye eldrevne biler vokser i popularitet, og det er med til at skabe travlhed hos autoglas-leverandører.

-Det tiltrækker flere til værkstederne at kunne kalibrere stort set alle bilmodeller inklusiv de populære elbiler. Elbiler har som mange nye bilmodeller avanceret radar- og kamerateknologi i forruden, som kræver omhyggelig kalibrering og optager tid på værkstederne, siger Carina Bukkehave.

Ud over at skabe behov for flere værksteder stiller de nye teknologier større krav til teknikernes faglighed.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Erhverv

Koldings virksomheder bruger rekordmange penge på møder og konferencer

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Koldings virksomheder bruger flere penge på bookinger af mødelokaler end tidligere, og det gælder inden for stort set alle brancher. Foto: PR.

Møde- og konferencebooking prioriteres historisk højt af virksomhederne i Kolding. Stigningen afspejler et øget behov for at være sammen med kollegaerne, fortæller arbejdspsykolog.

Virksomhederne i Kolding bruger flere penge på bookinger af mødelokaler end tidligere, og det gælder inden for alt fra industri og detail til undervisning og sundhed. På to år er det samlede beløb brugt på mødebooking i Kolding steget med 22 procent, fra cirka 1,5 millioner kroner i 2019 til godt 1,8 millioner kroner i 2021. Det viser en opgørelse fra Danske Konferencecentre (DKBS), en forening med mere end 100 uafhængige møde- og konferencecentre.

Ud over at mange udskudte arrangementer nu bliver afholdt, kan stigningen i mødebookinger forklares med et forstærket behov for at være sammen og sparre på arbejdspladsen.

-Sidste år var alle vores konference-faciliteter stort set udsolgt, og vi slog omsætningsrekord. Alle tal indikerer, at 2022 bliver et nyt rekordår, siger Marlene Horsbøl Sylvester-Hvid, direktør hos Danske Konferencecentre, i en pressemeddelelse og tilføjer:

-At det går så strygende i branchen skyldes både, at coronapandemien har affødt mange nye arbejdsteams, der skal rystes sammen, og at kollegaer, der har været digitalt sammen i lang tid, skal vænne sig til den fysiske kontakt igen.

Forstærket behov for kollegial sparring

Ifølge arbejdspsykolog Anton Eg Andersen er arbejdspladsen for mange endnu vigtigere i øjeblikket end normalt.

-Coronanedlukningen har haft den indvirkning på mange mennesker, at de føler et uopfyldt behov for selskab med andre. Et fysisk personalekursus skaber rum for at være sammen med andre deltagere, og ud over faglig sparring kan det indbyde til hygge og gode snakke over en kop kaffe eller et glas vin om aftenen, siger Anton Eg Andersen.

-Arbejdet er i høj grad identitetsskabende, og fordi vi er flokindivider, har vi et grundlæggende behov for at møde anerkendelse fra det kollegiale fællesskab – ikke mindst i mødesammenhænge, uddyber han.

Personlig service tiltrækker gæster

For at være med til at sikre sig flere bookinger lægger Danske Konferencecentre vægt på god kundeservice. Det seneste år har foreningen ligget på 9,7 ud af 10 stjerner i tilfredshedsmåling.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Erhverv

Kendt donutkæde er lukket igen

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Hverken Türker Alici eller Ninos Oraha er længere en del af ejerskabet i Bronuts. Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Efter konkursen blev det blot til fire måneder, da kæden blev reetableret. Butikken i Kolding er lukket.

Hvis du elsker donuts fra Bronuts, så er der kedelige nyheder. Efter kæden gik konkurs og genåbnede igen, så er butikken i Sundhedsoasen i Bredgade i Kolding nu atter lukket. Dermed blev det kun til fire måneder denne gang i Kolding, skriver jv.dk.

I følge avisen lukkede butikken 30. april.

Bronuts-kæden med vennerne Türker Alici og Ninos Oraha kom til Kolding i starten af 2021. Men i slutningen af sidste år gik Bronuts konkurs. Der kom dog en kapitalindsprøjtning fra en investor. I starten af 2022 genåbnede blandt andet butikken i Kolding. Men nu fire måneder senere, er butikken i Kolding igen lukket.

Hverken Türker Alici eller Ninos Oraha er længere en del af ejerskabet i Bronuts.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Erhverv

Lokal virksomhed vinder miljøprisen

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Alfix i Kolding vandt "Miljøprisen". Pressefoto.

En virksomhed fra Kolding vandt “Miljøprisen”.

Et bredt udsnit af den danske byggebranche var samlet, da Danske Byggecentre tirsdag var vært ved overrækkelsen af Byggeriets Klimapriser 2022 i Vandværket i København.

Og der var deltagelse fra Kolding ved prisoverrækkelsen. Alfix A/S vandt nemlig prisen for deres ambitiøse arbejde med miljø og arbejdsmiljø. Hos Alfix har de gjort FN’s verdensmål til en aktiv del af vækststrategien, implementeret 60 nye EPD’er og udvidet fabrikken med et DGNB-certificeret distributionscenter.

Det var formanden for Danske Byggecentre, administrerende direktør i XL-Byg, Thorbjørn Sejer Jensen, der overrakte prisen.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Erhverv

Elektriske liebhaver-motorcykler kommer til Danmark: To showrooms i Kolding

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Elmotorcyklerne kan ses i to forskellige showrooms i Kolding.

Nu kommer de svenske elmotorcykler fra RGNT til Danmark. Det er danske Carclub, der nu er importør og forhandler af elmotorcyklen.

Motorcyklerne, der er håndbygget ud fra ingeniørmæssig ekspertise, skal især supplere danskernes kørselsbehov i storbyerne.

Carclub bliver eneforhandler af de to nye RGNT-modeller, Classic og Scrambler, som er håndbygget i Sverige.

Elmotorcyklerne kan leases online Carclub eller i en af forhandlerens fire showrooms i Kolding (Trianglen), Hviidsminde (Bramdrupskovvej), København eller Herning.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Derfor kørte Trekantbrand…

Tags

maj 2022
M Ti O To F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Populære artikler