Connect with us

Lunderskov

Kunstner vil plante 200.000 træer

Offentliggjort for

den

Lunderskov-virksomheden giver tilbage til naturen ved at plante ti nye træer for hver ordre. Pressefoto.
Lunderskov-virksomheden giver tilbage til naturen ved at plante ti nye træer for hver ordre. Pressefoto.

Replant Art, der laver træmotiver som vægkunst, henter stor investering fra Magnus Kjøller.

Lunderskov-virksomheden giver tilbage til naturen ved at plante ti nye træer for hver ordre, og målet er at bidrage med 200.000 træer i 2025.

Som navnet antyder, giver Replant Art tilbage til naturen ved at plante ti træer, når de sælger et stykke vægkunst af træ.

Virksomheden får nu opbakning fra Magnus Kjøller Holding, der skal bidrage til, at produktionen oppes på værkstedet, så der kan plantes 200.000 nye træer inden 2025.

-Det er helt afgørende at få en solid investor ombord, så produktionen kan følge med. Alle motiver er håndlavede, så efter tre års solotur har jeg endelig ansat min første medarbejder på værkstedet, og det gør en kæmpe forskel, siger iværksætter og kunstner, Marc Prehn-Mehlsen, stifter af Replant Art, i en pressemeddelelse.

Replant Art anvender i forvejen certificeret træ fra FSC-dyrkede skove, som er en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet.

Desuden bliver der ikke fældet flere træer, end at skoven kan reproducere sig selv. Ambitionerne rækker dog endnu længere.

-Vi vil gerne være CO2-positive, så vi hele tiden fjerner og renser mere CO2 fra luften, end vi selv udleder ved almindelig virksomhedsdrift. Forhåbentlig kan vi gøre en lille forskel hver dag og inspirere andre. Mange bække små, siger Marc Prehn-Mehlsen.

Flere grønne investeringer

Magnus Kjøller Holding har bidraget med kapital og know-how til mere end 50 startups. Der investeres i grøn innovation og bæredygtighed mere end nogensinde, lyder det.

-Alle ved efterhånden, at man skal tage ansvar for sin virksomhedsdrift. Men det er alligevel imponerende, at Marc Prehn-Mehlsen i spidsen for en enkeltmandsvirksomhed arbejder så dedikeret for ikke “blot” at være Co2-neutral, men faktisk gå i plus med sit klimaregnskab og inspirere andre til at gøre det samme. Respekt for det, siger Magnus Kjøller og fortsætter:

-Nu glæder vi os til at komme med på vækstrejsen i Replant Art, og vi er åbne over for nye investeringer i bæredygtige startups, siger Magnus Kjøller.

Replant Art skærer, pudser, limer og samler alle træmotiver i hånden på værkstedet i Lunderskov ved Kolding. Kunstværkerne sælges via webshop.

Pressefoto.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Fynslund

Gårdbryggeri holdt åbent hus

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Signe Grønbæk er blandt medejerne af Kolding Gårdbryggeri - bryggeriet er familieejet. Foto: BlumePress.

Der var lørdag mulighed for, at kigge indenfor hos Kolding Gårdbryggeri.

Lørdag arrangerede Kolding Gårdbryggeri åbent hus på Fynslundvej 41 mellem Højrup og Fynslund nær Jordrup.

Det familieejede bryggeri er nystartet i foråret.

Tilslutningen til dagens åbent hus overraskede den ene af medejerne, Signe Grønbæk:

-Jeg er overrasket over, hvor mange mennesker, der er kommet. Jeg er glad for, at så mange vil lægge vejen forbi. Vi har nok været 100 personer i dag, siger Signe Grønbæk til Kolding Netavis.

Kolding Gårdbryggeri har tre forskellige øl – en hvedeøl med hyldeblomstsmag, en frugtig Pale Ale brygget med betragtelige mængder af citrahumlen og en gylden lagerøl med en let sødme.

Øl kan bestilles via Facebook og så bliver de stillet klar hos Kolding Gårdbryggeri. Øl kan også leveres om fredagen, hvis man bor i Kolding Kommune. Der kan betales med Mobilepay.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Lunderskov

Efterskole udvider for 18 mio. kroner

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Lunderskov Efterskole er gået i gang med en stor tilbygning, der blandt andet skal rumme en ny spisesal og en foredragssal.

I denne sal vil man lave arrangementer, som borgerne i Lunderskov også kan deltage i.

Første spadestik blev taget torsdag den 12. maj, og det nye byggeri ved skolen kommer til at rumme både en udvidet spisesal til elever og medarbejdere samt en 300 kvadratmeter stor, rund samlings- og foredragssal .

Åben for offentligheden

Den nye foredragssal bliver mere end bare en bygning. Det bliver et nyt vartegn for Lunderskov Efterskole. Hovedsigtet er blandt andet at udvikle og styrke elevernes demokratiske dannelse, og den nye foredragssal bliver et rum for samtale og fortællinger om tolerance, frihed, ansvar og livet, lyder det fra skolen i en pressemeddelelse, skriver Lunderskov Folkeblad.

Med den nye foredragssal ønsker man også at styrke samarbejdet med lokalområdet. Derfor er planer om til næste forår at præsentere et program med foredrag, koncerter og lignende i salen, som indbyggerne i Lunderskov også kan deltage i.

Det første spadestik til byggeriet på efterskolen blev taget af Carlo Mathiesen, der var med til at starte Lunderskov Efterskole i 1980, og som var formand for skolen i de første otte år.

Illustration.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Lunderskov

Inviterer til “Royal side run”

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Lunderskov Hallen bliver start og mål for Runners side run, torsdag den 2. juni. Foto: sebro-press.

I anledning af Kronprinsens Royal Run, som løber af stablen 6. juni, bakker Lunderskov Runners lokalt op med et med et festligt royalt arrangement.

Alle interesserede inviteres til at være med, skriver Lunderskov Folkeblad.

Det er gratis og foregår med start og mål torsdag den 2. juni kl. 18.30 ved Lunderskov Hallen.

-Alle er velkomne som deltager eller som tilskuer til denne lokale udgave af Danmarks
royale løbefest, hvor der vil være en rute på ca. tre kilometer, med mulighed for at
forlænge den til ca. seks kilometer. Men du bestemmer helt selv om du vil løbe eller gå, og
tag gerne hele familien med, siger arrangøren, Klaus Detlef , formand for Lunderskov Runners, til Lunderskov Folkeblad.

-Vi synes, det er fantastisk, at Royal Run appellerer så bredt og motiverer mange
nye til at snøre kondiskoene og begynde at gå eller løbe. Det vil vi selvfølgelig
gerne bakke op om, og vi håber at se mange til vores arrangement i Lunderskov, lyder det fra Klaus Detlev.

Fakta

• Lunderskov RUNNERS arrangerer ROYAL SIDE RUN
• Torsdag den 2. juni kl. 18.30 ved Lunderskov Hallen
• Kontaktinformation: Klaus Detlef, mobil 52159870
• Læs mere og tilmeld arrangementet på: www.lunderskovrunners.dk

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Lunderskov

Endelig håb om, at roderiet på Banegårdspladsen snart er slut

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Et vue ud over Banegårdspladsen i Lunderskov, som den så ud mandag eftermiddag. Foto: sebro-press.

På fredag lægges – måske – asfalt.

Nu skulle det være ganske vist! Det lysner for færdiggørelsen af den meget langtrukne renovering og forskønnelse af pladsen foran og bagved den gamle fredede stationsbygning fra 1874 i Lunderskov, skriver Lunderskov Folkeblad.

Nu forlyder det, at arbejdet er så vidt, at der på fredag kan lægges ny vejbelægning på gaden hen over Banegårdspladsen.

Arbejdet har været en langtrukken sag. Det har stået på siden 10. januar, og siden har pladsen og de tilstødende, normalt stærkt trafikerede gader i bymidten, været lukket for trafik med omkørsler til følge.

Nu senest er der dog officielt ved skiltning for første gang proklameret, at den langvarige generende spærring af området forventes ophævet den 20. maj! Der er nok også mange, som håber, at udmeldingen denne gang holder stik. Det er nemlig ikke første gang, der er sendt lignende meldinger ud, uden at de har holdt vand.

Først blev der fra Kolding Kommune proklameret, at arbejdet ville være afsluttet allerede ved udgangen af februar. Det blev senere ændret til et lille stykke hen i marts:

-Indrømmet, det har været – og er – et langt sejt træk. Men nu lysner det. Efter planen skal vejbelægning lægges på fredag, lød det optimistisk fra en af folkene på arbejdsstedet, da avisen mandag eftermiddag kom forbi Banegårdspladsen i Lunderskov.

Det har dog ikke været muligt at få en officiel kommentar fra Kolding Kommune til udtalelsen.

Den store plan

Det hele handler kort fortalt om et stort samlet renoverings- og forskønnelsesprojekt omfattende Banegårdspladsen og arealer ind mod perronen og skinnerne, så hele området, med den gamle stationsbygning i centrum, kommer til at fremstå som en helhed.

Endvidere omfatter projektet også renovering af den tilstødende Jernbanegade – efter et omfattende kloakarbejde, som har stået på i byen hen over de seneste fire år! Ved Jernbanegade indrettes der ind mod banegårdsterrænet et antal tidssvarende parkeringspladser og et stoppested for busser.

Ramt af ’drillerier’

Projektet har fra starten været ramt af, hvad man kan kalde for drillerier. Først corona’en. Så en periode med dårligt vejr. Men et stort antal uforudsete kabler i jorden har forsinket mest for arbejdet med gravemaskiner.

Nu senest er projektet løbet ind i mangel på materialer. Især beton. Sådan har i hvert fald Jan Schjerning, Lunderskov, der er byrådsmedlem for Venstre, forklaret forsinkelsen på facebook. Men måske kan det gamle mundheld bruges om projektet i Lunderskov: ”Det skal være skidt, før det bliver godt”.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Lejrskov

Biltræf: “Fodrede hesten” med gulerødder

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Her fodres "hesten" - Ford Mustang - med gulerødder. Foto: BlumePress.

Årets første biltræf i Lejrskov blev en succes.

Fredag aften var der biltræf i Lejrskov nær Jordrup. Her var der legendariske biler som blandt andet Morris Garages (MG), Jaguar og Ford.

Der var mødt 140 personer op – enten med bil, motorcykel, knallert eller traktor.

Blandt andet var Karsten Harders fra Seest Foto på træffet med sin Ford Mustang Saleen. I dagens anledning “fodrede han hesten” med gulerødder – da fotografen fra Kolding Netavis var forbi biltræffet.

Der var cirka 450 personer forbi biltræffet i Lejrskov, inklusiv de, som viste deres køretøjer frem.

Biltræffet gentages igen den 17. juni og 19. august fra klokken 17 på Vangevej 2 i Lejrskov.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Derfor kørte Trekantbrand…

Tags

maj 2022
M Ti O To F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Populære artikler