Kolding Netavis

Kolding Havn udvider med nyt havneområde

230 meter nyt kajanlæg under planlægning på nuværende Lystbådehavn Nord.

Kolding Havn har i flere år oplevet stabil vækst og har behov for nye arealer til den fremtidige havnedrift.

Der er tale om et stort anlægsprojekt, som giver havnen 230 meter ny kaj i tilknytning til et 54.000 kvadratmeter areal på land til pakhuse, vejanlæg og de vigtige kajnære områder – foruden en støjvold og et stort, beplantet område, som kan benyttes til rekreative formål. Det oplyser Kolding Havn i en pressemeddelelse.

Området, hvor erhvervshavnen skal udvide, benyttes i dag af Lystbådehavn Nord, som efter planen er flyttet om to år – denne flytning til sydsiden åbner muligheden for den længe planlagte udbygning af Kolding Havn med nye faciliteter på nordsiden.

Kolding vil en bæredygtig havn

Bestyrelsesformand Tobias K. J. Jørgensen, Kolding Havn siger om de fremtidige planer:

-Med den planlagte udvikling sætter vi streg under, at Kolding vil en bæredygtig havn. – De nye arealer betyder et positivt og stort skridt for visionen om en grønnere og CO2-neutral erhvervshavn, bl.a. med fokus på den cirkulær økonomi.

-Det er et vigtigt projekt for Kolding Havn, som giver os større fleksibilitet på fremtidens havn med helt nye faciliteter tilpasset vores primære marked, supplerer Anders Vangsbjerg Sørensen, der er administrerende direktør på Kolding Havn.

-Vi ser nogle klare trends, eksempelvis at industrien fortsat vil hente deres ressourcer fra lande tættere på hjemadressen – og det rammer lige ned midt i vores forretningsstrategi, som en betydende erhvervshavn på specielt det nordeuropæiske marked og omkring Østersøen. Samlet set bliver det en over 100 millioner kroners sag at udvide havnen på nordsiden, alt inklusive – men den nøjagtige pris har vi først efter en udbudsrunde, hvor anlægsprisen selvfølgeligt afhænger af markedsprisen på det tidspunkt, vi har mulighed for at realisere havneudvidelsen. Straks, vi har muligheden, er vi klar, slutter havnedirektøren om megaprojektet, der forventes at kunne realiseres på 2 – 3 år fra det endelige startskud, når Lystbådehavn Nord flytter.

Udvidelsen af erhvervshavnen sker også i forbindelse med byudvikling på en del af havnens nuværende arealer. Havnens kommende udvidelse på Nordhavnen skal tjene som erstatningsarealer for en del af den jord, som Kolding Havn sælger til Kolding Kommune, primært på Sydhavnen og ved inderhavnen.

Provenuet fra havnens frasalg af jordarealer skal i høj grad finansiere det nye område til Kolding erhvervshavn.

Del denne artikel