Kolding Havn: Her er den nye direktør

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen 2 august 2022
Opdateret 02/08/22 18:21
Heino Svenningsen bliver ny direktør for Kolding Havn. Pressefoto.

Kolding Havn får 15. september ny direktør.

Kolding Havn har fra 15. september ansat en ny direktør. Valget er faldet på den nuværende direktør for AMU Syd, Heino Svenningsen, der bor ved Egtved.

Han har erfaring fra topstillinger i Falck samt den nuværende direktør-stilling hos AMU Syd.

-Det har været en grundig proces, vi har været igennem med hjælp fra Mercuri Urval, fortæller bestyrelsesformand for havnemyndigheden Kolding Havn og 1. viceborgmester i Kolding, Birgitte Munk Grunnet (S), i forbindelse med præsentationen af den nye havnedirektør.

-Vi har set en meget stor interesse for stillingen, hvilket naturligvis er positivt – samtidig er det et yderst kompetent ansøgerfelt, som vi har arbejdet med til den vigtige post som havnedirektør.

-Vi har peget på den nuværende direktør for AMU Syd, Heino Svenningsen som vores kommende direktør for Kolding Havn, fordi han har den rette sammensætning af kompetencer fra både privat og offentligt regi. Med den nye direktør ved roret skal vi omsætte havnens strategiske mål til virkelighed, så der venter os ganske mange tiltag indenfor en overskuelig tidshorisont. Personligt ser jeg frem til bestyrelsens tætte samarbejde med Heino Svenningsen og Kolding kommune om fremtidens store projekter, som får betydning for både erhvervshavnen og Kolding by. Vi har en ny og meget kompetent havnebestyrelse med stærke kompetencer og erfaringer, så jeg ser med sindsro frem til den fortsatte udvikling på havnen, siger Birgitte Munk Grunnet.

En direktør med humor og værdier

Heino Svenningsen siger om sin kommende tiltrædelse som havnedirektør:

-Kolding Havn har et unikt udgangspunkt med sunde forretningsområder, som jeg ser frem til at involvere mig i og udvikle mere på. Man kan nå langt med en klar ansvars- og rollefordeling – min erfaring er, at man kan nå unikke resultater gennem samarbejde og gensidig forståelse, fortæller Heino Svenningsen og fortsætter:

-Det er med en vis ydmyghed, at jeg tiltræder som direktør for Kolding Havn – jeg bærer nogle værdier med mig, som kan sætte retning for mit virke på havnen: Det er åbenhed, for ikke at sige transparens, med en klar dialog samt ansvarlighed, troværdighed og kvalitet i vores daglige bestræbelser. Jeg bruger min naturlige humor og det gode humør i hverdagen – det fungerer godt samtidig med et stort personligt engagement i opgaverne. – Dem, der kender mig vil nok sige, at jeg altid har høje ambitioner i opgaveløsningerne og at tingene skal gøres ordentligt.

-Der er mange interessenter omkring havnen – jeg ser frem til samarbejdet med dem alle. Naturligvis bestyrelsen og medarbejderne, men i høj grad også havnens virksomheder samt kommunens forvaltninger og øvrige repræsentanter.

Havnedirektøren mere privat

Heino Svenningsen er 55 år og bor med familien på en firlænget gård ved Egtved – hér kan man møde både vindyrkning og høns, ligesom interessen for jagt og naturen dyrkes. Foruden gården har familien et sommerhus ved Vesterhavet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med: ,
Del denne artikel