Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Bogen "Svigt" minder om, at børn er enormt gode til at huske, og at smertefulde oplevelser æder sig ind i kroppen og forankres som angst hele livet. PR-foto. Bogen "Svigt" minder om, at børn er enormt gode til at huske, og at smertefulde oplevelser æder sig ind i kroppen og forankres som angst hele livet. PR-foto.

Kolding-forfatter udgiver biografi om svigt i barndommen

Skrevet af  27-07-2019- 07:13:43

Kolding-forfatteren blev svigtet af sine forældre i barndommen. Det fortæller forfatteren om i en biografi, som nu er på gaden.

Forfatteren Rudi Bach fra Kolding er på gaden med en biografi, som omhandler svigt i barndommen.

Rudi Bach blev i barndommen svigtet af sine forældre.

Kærlighed, tillid, tryghed - men også svigt, frustration, skuffelse, savn, skam og vrede kan præge relationen mellem mor og datter. Det kommer til udtryk i bogen Svigt, der skitserer hele Rudis lange liv med svigt som det centrale tema.

Rudis beundringsværdige forhold til sin mormor, fuld af kærlighed, stoppede brat efter mormorens død, hvor hun skulle bo hos sin mor og stedfar i Jylland.

- En dag ringede de fra sygehuset i København. Nu skulle vi komme, fordi mormor havde fået det værre. Hvordan vi kom derover, husker jeg ikke, men smerten i min hals husker jeg. Mormor var meget syg, kunne jeg se. Jeg tog mine sko af, og Ask løftede mig op i sengen. Jeg kyssede mormor, skriver Rudi Bach blandt andet i bogen.

Da besøgstiden var færdig, blev de af en stemme bedt om at gå.

- Jeg ville blive, men Ask og moren slæbte afsted med mig, skriver Rudi Bach videre.

Mormoren havde nu sagt farvel til alle og lå ganske stille og sov ind, kan man læse i biografien.

Rudi Bachs oplevelser herfra gjorde, at hun havde svært ved at modtage venligheder, og hun følte sig udnyttet eller gjort til grin. Morens svigt og dominans gjorde nemlig, at Rudi næsten ingen kontakt havde til den største del af familien.

Detaljerede fortællinger

Der er i bogen detaljerige fortællinger, der tydeligt skildrer Rudis barndom og hendes dysfunktionelle forhold til moren.

Bogen minder om, at børn er enormt gode til at huske, og at smertefulde oplevelser æder sig ind i kroppen og forankres som angst hele livet, skriver forlaget Historia.

Den lille Rudi måtte blive en ældre dame, før hun også kunne forstå- og beskrive- livets sammenhæng.

Rudi Bachs mand nummer to blev sløj i forsommeren 2006, da hun og manden var på studietur i Gotland. Da kurset var færdigt nåede de Kolding Sygehus klokken 23 om aftenen. Han blev næste dag indlagt, men døde fem uger senere.

Rudi Bach fik efterfølgende Posttraumatisk Stresssyndrom. Men efter et par år fik Rudi Bach det igen godt. I dag er hun glad, taler med Gud og mormoren bor i hendes hjerte.

Bogen "Svigt" kan blandt andet købes hos Saxo. Prisen er 199,95 kroner.

Om forfatteren

Rudi Elisabeth Kofoed Bach har tidligere arbejde som klinikassistent og biblioteksmedhjælper. Derudover har hun arbejdet med bøger i Genbrugsbutik og frivillig i Stadsarkiv.

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« December 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31