Kolding Netavis

Kolding får et fødevareråd

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Jørn Chemnitz og Birgitte Kragh bliver Byrådets repræsentanter i det nye fødevareråd. Foto: Kolding Kommune.

Hvordan kan hele vores fødevaresystem – fra mark til middagstallerken – blive mere bæredygtigt? Det spørgsmål bliver omdrejningspunktet for et nyt fødevareråd, som snart bliver en realitet i Kolding.

I første omgang har Kolding Byråd skudt en proces i gang, der skal udpege lokale og nationale fødevareeksperter til rådet og samtidig besluttede byrådet, at de to udvalgsformænd, Jørn Chemnitz (SF), formand for udvalget Natur, Miljø og Klima og Birgitte Kragh (V), formand for udvalget Sundhed og Fritid, skal være politiske repræsentanter i det nye fødevareråd. Birgitte Kragh bliver formand for rådet.

Det er tanken, at medlemmerne i det nye fødevareråd skal repræsentere hele værdikæden i fødevaresystemet. Det kan f.eks. være kandidater fra landbruget, produktionen, distributionsbranchen, hoteller og restauranter, detailhandlen, uddannelsesinstitutionerne, sundhedssektoren og forbrugerne.

Det nye fødevareråd skal være et ekspertråd, der kan komme med indspil til en ny fødevarepolitik i Kolding kommune og være med til at kvalificere indsatserne i EU-projektet Fusilli – Food2030 i Kolding, som Kolding sammen med 11 andre europæiske byer, er spydspids for.

Baggrunden for fødevareprojektet er, at vi på verdensplan ser et fødevaresystem, der står over for nogle gigantiske udfordringer.

-I sin nuværende form er fødevaresystemet ikke bæredygtigt og ser vi på verdensplan kan det ikke brødføde den hurtigt stigende verdensbefolkning. Men vi ser også udfordringer i Danmark, hvor vi er påvirket af den ustabile sikkerhedspolitiske situation i Europa og den økonomiske nedgang. Det mærker de lokale madhjælps-organisationer, der aldrig har haft mere travlt end nu, fortæller Birgitte Kragh i en pressemeddelelse.

Food2030 er en del af arbejdet med at omsætte Kolding Kommunes Bæredygtighedsstrategi til handling. Formår vi at udvikle et bæredygtigt fødevaresystem i Kolding vil det spille positivt ind på både klimaet, miljøet, sundheden og ressourceforbruget, tilføjer Birgitte Kragh.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel