Kolding Netavis

Kolding er værtsby for undergrundsfestival

Torsdag lyder startskuddet på festivalen, Det Gyldne Liv 2018, som en gruppe unge for tredje gang har stablet på benene.

Der bliver svedt ekstra meget i den bagende sol på Råværket på Esbjergvej 108 i Kolding i disse dage. Festivalen, Det Gyldne Liv 2018, slår nemlig dørene op i dag, torsdag, og 40 frivillige har knoklet for at få lagt hånd på de sidste forberedelser inden festivalens åbning kl. 13.

– Vi har været i gang herude i snart to uger med at gøre lokalerne klar, og selvom der virker lidt kaotisk nu, skal vi nok nå at blive klar, siger en af arrangørerne af festivalen, Anton Thomsen, i en pressemeddelelse.

Det er tredje år, at festivalen finder sted, og selvom den opstod i ungdomsmiljøet omkring Råværket, så forventer arrangørerne bag at kunne tiltrække publikum fra hele landet.

– Vi ved fra sidste år, at vi har besøgende helt fra Nordjylland og Hovedstadsområdet, som kommer på grund af vores kunstneriske program og stemningen, siger Anton Thomsen, og understreger, at der i år har været endnu større fokus på programmet.

– Sidste år havde vi 26 bands på programmet. I år har vi ”kun” 13 for at gøre de enkelte koncertoplevelser mere unikke ved bl.a. at have inviteret lys- og visuelle kunstnere til at designe live-lyskunst til koncerterne.

Mere end bare musik

Det er den koldingensiske forening Gylden Booking, der i samarbejde med foreningen Røde Himmel fra Odense arrangerer festivalen, som ud over koncertoplevelserne også byder på liveradio, fodboldturnering og lyskunst.

– Vi har to års erfaringer med festivalen, og derfor arbejder vi nu med flere æstetikker for at gøre oplevelsen endnu mere speciel for vores publikum. Derudover arbejder vi på at styrke fællesskabet mellem deltagerne eksempelvis gennem vores traditionsrige fodboldturnering, siger Anton Thomsen.

Festivalen tæller mere end 70 frivillige og støtte fra Kolding Kommune, Statens Kunstfond, Kulturregion Trekanten og Tuborgfondet er med til at billetprisen bliver på 100 kroner ligesom de andre år.

– Det er et kæmpe skulderklap, at der har været så god respons på vores initiativ hos puljer og fonde, og det beviser for mig, at vi har gang i noget vigtigt; at ungdomskultur fra undergrunden også hører til uden for de største byer, siger Andreas Stokkendal, der har været ansvarlig for fundraising til festivalen. Ifølge ham betyder støtten, at alle optrædende på festivalen bliver betalt.

– Det er en kæmpe personlig sejr for mig. Hvis vi vil være en platform for undergrundskunst og – kultur, skal vi også understøtte den, hvor vi kan.

Tagget med:
Del denne artikel