Kolding er blandt landets bedste studiebyer

Fredag 01. maj 2020 05:30 500
Kolding sikrer sig en 9. plads over Danmarks bedste studiebyer 2020. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto) Kolding sikrer sig en 9. plads over Danmarks bedste studiebyer 2020. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Kolding er i top 10 blandt landets bedste studiebyer, viser ny undersøgelse.

Tusindvis af unge er lige nu i gang med at træffe valg af uddannelse, og dermed også af deres kommende studieby. Men hvad er det egentlig, unge søger i en studieby?

En ny undersøgelse fra studentum.dk viser, at byens omdømme, gode karrieremuligheder og et pulserende byliv er blandt de vigtigste parametre, når det kommer til unges valg af kommende studieby. Kolding udmærker sig på alle tre parametre og sikrer sig en 9. plads over Danmarks bedste studiebyer 2020.

Gode karrieremuligheder

Studentum.dk’s undersøgelse viser, at gode karrieremuligheder er det ultimativt vigtigste for unge, når det kommer til valget af kommende studieby. Hele 56,4 procent af de unge har svaret, at de vælger deres studieby ud fra muligheden for at gøre karriere i samme by. Kolding indtager 6. pladsen over danske studiebyer med de bedste karrieremuligheder målt på antal jobopslag, startløn og lønhop efter 10 år.

Placeringen skyldes, at Kolding er en by i vækst, hvad angår erhvervslivet, og hvor der samtidig er et stærkt samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne og byens virksomheder. Kolding har blandt andet tiltag, der har til formål at hjælpe studerende med iværksætterdrømme, og det er med til at gøre Kolding til en ideel studieby for unge og dermed én af Danmarks bedste studiebyer 2020.

Se, hvordan Kolding klarede sig i undersøgelsen

Nyt overblik til unge over Danmarks studiebyer

Det er en afgørende og svær beslutning for mange unge at skulle træffe valget af deres kommende studie og dermed også studieby. Der er mange forhold, der skal tages stilling til - lige fra adgangskrav og bolig til jobsikkerhed og netværk i byen. Studentum.dk arbejder dagligt med at hjælpe unge med at finde den rette uddannelse. Derfor har de lavet undersøgelsen Årets Studieby 2020, der giver unge et overblik over de danske studiebyer, og hvad de hver især kan tilbyde de studerende.

- Formålet med Årets Studieby 2020 er at hjælpe de unge videre i deres uddannelsesrejse og i valget af kommende studieby. Der er langt flere muligheder i dag end tidligere, men unge er til gengæld også blevet langt skarpere på, hvad de leder efter. Derfor er der også brug for et overblik, hvor unge kan blive klogere på, hvilke studiebyer der matcher netop deres behov. Det er dét, vi har forsøgt at skabe med Årets Studieby 2020”, fortæller Jesper Petersen, direktør på studentum.dk.

Danmarks 10 bedste studiebyer 2020

Forud for kåringen har studentum.dk adspurgt unge over hele landet, når det kommer til valget af kommende studieby. Det har resulteret i otte parametre, som studiebyerne er blevet bedømt ud fra: Gode karrieremuligheder, høj faglighed, følelsen af tryghed, billige boliger, studiejobs, byens omdømme, sports- og fritidsaktiviteter og byliv. Her er listen over Danmarks top 10 bedste studiebyer 2020.

1. København
2. Aarhus
3. Aalborg
4. Herning
5. Sønderborg
6. Skive
7. Viborg
8. Silkeborg
9. Kolding
10. Roskilde