Connect with us

Sport

Kolding bliver vært for Danmarks største sportsbegivenhed

Offentliggjort for

den

Borgmester Jørn Pedersen overrasker Seest-spillerne med nyheden om Koldings værtskab for Special Olympics Idrætsfestival 2022. Foto Parasport Danmark.

Kolding bliver i maj 2022 den 9. værtsby for Danmarks største sportsbegivenhed for mennesker med udviklingshandicap.

Med værtskabet for Special Olympics Idrætsfestival vil kommunen sammen med Parasport Danmark skabe grobund for, at målgruppen i højere grad bliver integreret i det lokale foreningsliv.

Fodboldholdet for spillere med udviklingshandicap i Seest Boldklub var de første til at modtage nyheden om, at Special Olympics Idrætsfestival skal afvikles i Kolding i weekenden 20.-22. maj 2022. Borgmester Jørn Pedersen og næstformand for Fritids- og Idrætsudvalget i Kolding Kommune Yrsa Mastrup var sammen med idrætskonsulent Anette Svejstrup fra Parasport Danmark en tur på grønsværen for at overvære holdets ugentlige træning og offentliggøre det kommende værtskab. Det oplyser Parasport Danmark i en pressemeddelelse.

Seest-spillere spærrede øjnene op

Udsigten til at blive hjemmebane for de 1.500 spillere, trænere og frivillige, der hvert andet år deltager i Parasport Danmarks idrætsbegivenhed for mennesker med udviklingshandicap, fik Seest-spillerne til at spærre øjnene op.

– Det kommer som en stor overraskelse for os alle sammen. Det er virkelig noget, vi glæder os utroligt meget til. Nu må vi bare sørge for at blive så gode, at vi kan vinde guldet, siger Kenneth Thygesen, der i lighed med sine medspillere i Seest Boldklub fik overrakt en lille gave i form af en T-shirt med budskabet om Koldings kommende Special Olympics-værtskab.

Flere idrætstilbud i Kolding

Mens fodbold allerede er en populær Special Olympics-idræt i Trekantområdet – Seest Boldklub er blevet landskendt for under mottoet “Fodbold med plads til forskelle” at integrere spillere med udviklingshandicap i klubben – er udviklingspotentialet fortsat stort, når det handler om at skabe idrætstilbud for målgruppen i regionen. Det er en væsentlig årsag til, at Parasport Danmark har valgt Kolding som værtsby for idrætsfestivalen i 2022.

– Det er et forholdsvis uopdyrket område, og vi skal sammen med Kolding sørge for, at der kommer flere idrætstilbud for mennesker med udviklingshandicap i kommunen. Det går vi i gang med nu. Vi har mødt nogle dedikerede folk her, der rigtig gerne vil være værter for festivalen og sætte fokus på Special Olympics-idrætten. Samtidig er her nogle fantastiske faciliteter, så det kan kun blive rigtig godt, siger idrætskonsulent Anette Svejstrup, der er ansvarlig for Special Olympics Idrætsfestival i Parasport Danmark.

Kolding-borgmester Jørn Pedersen glæder sig over værtskabet og ser frem til at tage arbejdshandskerne på.

– Det er rigtig fedt at kunne bruge vores idrætsfaciliteter til at sætte fokus på, at vi er en by, der vil være der for alle og selvfølgelig også for mennesker med særlige behov. Det er min forventning, at vi får endnu flere af vores egne borgere med særlige behov til at dyrke idræt i de lokale foreninger. Nu har jeg stillet det løfte, at Kolding skal være repræsenteret i samtlige idrætter på festivalen, så der er virkelig noget at jagte de næste to år, lyder det fra Jørn Pedersen.

Forberedelserne til Special Olympics Idrætsfestival 2022 begynder for alvor til efteråret, hvor Parasport Danmark, Kolding Kommune samt repræsentanter fra foreningslivet i Kolding og omegn går sammen i en styregruppe.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Fodbold

Ligaholdets cheftræner forlader KoldingQ

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Kvindeligaholdet i Gjensidige Kvindeliga hos KoldingQ skal have ny cheftræner. Den nuværende cheftræner, Anders Jensen, har opsagt sin stilling. Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Holdet i Gjensidige Kvindeligaen skal have ny cheftræner. Anders Jensen skifter til Middelfart Boldklub.

Kvindeligaholdet i Gjensidige Kvindeligaen hos KoldingQ skal have ny cheftræner. Den nuværende cheftræner, Anders Jensen, har opsagt sin stilling. Han tiltræder stillingen som cheftræner hos Middelfart Boldklub. Kontrakten løber frem til 30. juni 2024.

Bestyrelsesformand hos KoldingQ, Niels Sterndorff, ærgrer sig over, at Anders Jensen forlader klubben:

-KoldingQ har været inde i en rivende udvikling de seneste år og ikke mindst de sidste 2 år med Anders Jensen i spidsen for vores kvindeliga hold. Derfor er jeg meget ked af, at Anders skifter til Middelfart, men ønsker ham alt muligt held og lykke med den nye spændende udfordring og vil gerne sige Anders tak for en fantastisk indsats i KoldingQ. Nu ser vi frem til en stærk afslutning på sæsonen og mod et spændende 2022, siger Niels Sterndorff.

Cheftræner Anders Jensen siger:

-Jeg er meget taknemlig for de to år, jeg har haft i KoldingQ og det er med en vis vemod, at jeg siger farvel til pigerne, mine gode kollegaer og samarbejdspartnere. Omend at projektet med Kolding IF er spændende, har jeg vurderet at tilbuddet fra Middelfart var det helt rigtige for mig og mine planer for min videre karriere. Jeg ser nu frem til at slutte sæsonen ordentligt af, inden jeg drager videre til Middelfart.

Anders Jensen afslutter efterårssæsonen hos Kolding inden han drager videre til Middelfart Boldklub. Hans sidste kamp i KoldingQ bliver den 20. november, hvor KoldingQ møder FC Thy-ThistedQ på udebane.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Fodbold

Kolding delte point med HIK

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Kolding IF spillede lørdag uafgjort 1-1 mod HIK. Foto: BlumePress.

Kampen endte uafgjort 1-1.

Kolding IF var lørdag eftermiddag i kamp i 2. division. HIK gæstede Autocentralen Park i Kolding.

Kampen endte med et point til begge hold. Slutresultatet blev 1-1. Der var 507 tilskuere til dagens kamp.

Kolding IF skal igen i kamp på tirsdag, hvor de i Sydbank Pokalen møder Nykøbing FC. Kampen spilles i Kolding med kampstart klokken 19.

Næste søndag spiller Kolding IF sin næste kamp i 2. division, hvor holdet på udebane møder Thisted FC.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Motorsport

Bastian Buus tog suveræn dobbeltsejr i Barcelona

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Bastian Buus sikrede dobbelt podium i GT4-comeback på Circuit de Barcelona-Catalunya. Foto: Bastian Buus Racing.

Bastian Buus sikrede dobbelt podium i GT4-comeback på Circuit de Barcelona-Catalunya.

Det var en travl, men udbytterig weekend for Bastian Buus fra Nr. Bjert ved Kolding, som lørdag-søndag sikrede to sejre i det europæiske GT4-mesterskab og samtidig gjorde stærk figur i finalen i GT3-mesterskabet GT World Challenge Europe.

Den 18-årige danske racerkører stillede op i GT4 European Series i en Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport med tyske Joel Sturm, mens han i GT3-løbet delte Team Allied-Racings Porsche 911 GT3 R med Joel Sturm og schweiziske Julien Apothéloz.

-Det har været en enormt travl weekend, men det har også været fantastisk at hjælpe teamet i to forskellige mesterskaber. Det var en kæmpe udfordring at skulle skifte rundt mellem to meget forskellige racerbiler og hele tiden omstille sig mentalt, men det har netop også givet mig en masse ny viden og ikke mindst en masse ekstra banetid, lyder det fra Bastian Buus.

-Det gik rigtig godt i GT4, hvor vi kørte en god kvalifikation og lykkedes med at vinde begge weekendens løb, endda med en generel sejr i lørdagens løb. Desværre fik vi også en straf, da vores dæktryk var 0,02 bar for lavt inden starten. Det betød, at vores vinderpokal blev taget fra os og givet videre, men vi fik den hurtigt tilbage igen, da vores konkurrent ikke mente, at den var velfortjent. Det var fedt at kunne sætte sig ind en GT4-racer igen og vinde, og frem for alt var det fantastisk at kunne levere to stærke resultater til teamet.

-Det gik knap så godt i GT3-løbet, hvor vi ikke lykkedes med at ramme det optimale setup. Vi kæmpede derfor med farten under både kvalifikation og løb, hvor vi ikke var hurtige nok til at kæmpe med om en topplacering i klassen. Jeg fik lov til at starte løbet, hvilket var ret fedt, men også vildt kaotisk med næsten 50 biler i det samlede felt. Det lykkedes mig at hente et par positioner, inden jeg gav bilen videre, og vi kørte generelt et okay ræs, vores udfordringer taget i betragtning. Desværre blev vi påkørt i løbets sidste halve time og måtte udgå med et smadret hjul, fortæller Bastian Buus.

-Enormt ærgerlig afslutning. Det havde været fedt for hele holdet at gennemføre og få bilen i mål. Er dog glad og taknemmelig for, at jeg for tredje løb i træk fik lov til at hjælpe teamet i deres GT3-indsats. Håber ikke, at det er sidste gang, dét sker.

Næste udfordring for Bastian Buus og resten af Team Allied-Racing er ottende og sidste afdeling af Porsche Carrera Cup Deutschland, som afvikles på tyske Hockenheim den 22. til 24. oktober. Her skal Buus forsøge at erobre titlen i rookiemesterskabet, hvor han i øjeblikket holder en andenplads.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Svømning

14-årig svømmetalent vinder sølv

Offentliggjort for

den

Forfatter:

14-årige Ane Christensen vandt en sølvmedalje i 1500 meter frisvømning. Privatfoto.

14-årige Ane Christensen vandt i weekenden en sølvmedalje.

De 10 bedste junior- og seniorsvømmere fra Kolding Svømmeklub var i weekenden til vestdanske mesterskaber i Vejle.

Der blev svømmet masser af løb og der var personlige rekorder for svømmerne.

På sidstedagen blev det til medalje til 14-årige Ane Christensen. Hun vandt en sølvmedalje i 1500 meter frisvømning, og her svømmede hun også en personlig rekord.

Desuden kvalificerede flere af Kolding-svømmerne sig til finalerne i løbet af weekenden. Det gjaldt for Cille Christensen, Ane Christensen, Frederikke Skau Hansen, Victoria Fræhr Piihl og William Ohrt.

De øvrige svømmere, der deltog fra Kolding, var Johanne Heilmann, Lasse Thulstrup, Daniel Busk, Christian N. Christensen og Asger Als Olsen.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Fodbold

Ligaholdet taber til Brøndby

Offentliggjort for

den

Forfatter:

KoldingQ tabte 0-1 til Brøndby. Foto: BlumePress.

I kvindeligaen tabte KoldingQ 0-1 til Brøndby.

KoldingQ spillede søndag eftermiddag kamp i kvindeligaen. På Autocentralen Park var Brøndby på besøg.

Det blev til et nederlag på 0-1 til Brøndby, der scorede kampens enlige mål i det 36. minut.

Dagens KoldingQ’er blev Emma Hoppe.

KoldingQ skal igen i kamp den 17. oktober, hvor holdet på udebane møder HB Køge.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Reklame

Tags

oktober 2021
M Ti O To F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Populære artikler