Kolding blandt Danmarks 10 bedste studiebyer

Søndag 05. maj 2019 07:49 822
Kolding er kommet ind på en 7. plads. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto) Kolding er kommet ind på en 7. plads. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Tusindvis af unge skal til at vælge studie, og dermed også studieby. Men hvad er det egentlig, der gør en by til en god studieby? En ny undersøgelse viser, at gode karrieremuligheder, velrenommerede uddannelsesinstitutioner og følelsen af tryghed er de tre parametre, som kommende studerende vægter højest.

Aarhus vinder titlen som Danmarks Bedste Studieby, da byen scorer højt på parametre som gode karrieremuligheder, gode uddannelsesinstitutioner og et godt byliv.

Kolding er kommet ind på en 7. plads. Det er især prisniveauet på kaffe/øl på studiet og de efterfølgende karrieremuligheder i og omkring Kolding, der sikrer Kolding denne placering, men også skolerne og byen som helhed har et godt renommé. Altsammen giver det de studerende optimale rammer for en kvalitetsuddannelse i godt, socialt miljø.

Undersøgelsen er foretaget af Studentum.dk, Nordens største private søgeportal for uddannelse, hvor også København og Aalborg ligger helt i top, når kommende studerende skal vælge hvilke kvaliteter de leder efter i en studieby.

I undersøgelsen er der blevet kigget på syv parametre blandt 21 danske studiebyer, som de unge finder vigtige.

Undersøgelsen viser, at det især er parametre som gode karrieremuligheder og uddannelsesinstitutioner, der vægtes højt blandt de kommende studerende. De unge foretrækker altså at læse i en af Danmarks største studiebyer, hvor boligpriserne er markant højere og følelsen af tryghed ikke altid er i top. Undersøgelsen viser også, at parametre som adgang til naturen og muligheden for et outdoor-liv, samt priser på kaffe og øl på studiet ikke har nogen synderlig betydning for de unges valg af studieby.

Blandt de tre bedste studiebyer, er det netop også byens omdømme og karrieremulighederne der har fået dem i top 3. Hvor både København og Aarhus ligger i den kedelige ende i forhold til boligpriser og følelsen af tryghed.

Se hele top 10, og hvilke parametre de scorer højt og lavt på her.

Derfor er Kolding nummer 7

Byen er billig at bo i målt på studiepenge

Studerende har gode karrieremuligheder i og omkring byen

Der er god adgang til outdoormuligheder

Byen scorer lavt på følelsen af tryghed

Kilde: Studentum.dk

Tags