KOLD vinterjazz på Godset

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen 22 januar 2023
Opdateret 22/01/23 19:35
Astrid Engberg Photo Rune Svenningsen
Jazz6000 besøg af den danske noir-soul-sangerinde Astrid Engberg med band. Foto: Rune Svenningsen.

Som led i årets Vinterjazzfestival 2023 og den lokale KOLD-festival præsenterer Jazz6000 tre koncerter med hot jazz i en kold vintertid.

Danmark summer af jazz fra den 2. til den 26. februar, hvor mere end 180 jazzarrangører er gået sammen om at præsentere et overflødighedshorn af store musikoplevelser.

Den 3. februar får Jazz6000 besøg af den danske noir-soul-sangerinde Astrid Engberg med band. Den 11. februar får foreningen besøg af den internationalt anerkendte israelske trompetist Itarmar Borochov og hans New York-baserede orkester. Den 22. februar venter en medrivende koncert med saxofonisten Christina von Bülow og den svenske nationalskjald Claes Janson med band.

Den første koncert med sangerinden og produceren Astrid Engberg indgår i den lokale KOLD-festival. Det er indbegrebet af moderne jazz anno 2023. For Astrid Engberg bygger de smukkeste broer mellem alverdens musikgenrer. Hendes musik er arkitektoniske mesterværker, der kombinerer jazz, moderne soul, klassisk musik, elektroniske beats. Musikken emmer på en gang af blødhed og uhyre groovy og sprudlende alvorstung danseglæde. Det er organisk og elektronisk, stærkt og sart og ikke mindst grænseløst og lækkert. Som musiker har hun sine fødder solidt begravet i den danske muld, men er samtid stærkt præget af hendes mange rejser til verdens musikalske afkroge.

Anmelderne og publikum elsker det. Hendes debutalbum Tulpa høstede 5 af 6 stjerner i både Politiken og Gaffa. De kalder det for ”overbevisende original brobygning” og ”et album af internationalt tilsnit. Meget større end lille Danmark.” For sit grænseløst nyskabende album modtog hun desuden Steppeulvs-prisen i 2021 for ”Årets producer” og en nominering som ”Årets eksperimenterende udgivelse” ved Danish Music Award Jazz i 2021. Astrid Engberg har optrådt på bl.a. SPOT Festival. Heartland Festival, STRØM Festival, Lille Vega, Radar, Jayide Jazz Festival, DMA Jazz, Statens Museum for kunst og P8 Jazz Alive i DR Koncerthuset.

Sammen med Jonas Cook på keyboard, Anders Bo Eriksen på tuba og Sven Meinild på saxofon giver Astrid Engberg koncert hos jazz6000 fredag den 3. februar klokken 19.30.

Billetter kan købes her…

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med: ,
Del denne artikel