Meyers Madhus indgår samarbejde om bæredygtige måltider i seks institutionskøkkener.
Kolding Kommune og Meyers Madhus indgår i et nyt partnerskab, der fokuserer på kompetenceudvikling og bæredygtige måltider i seks institutionskøkkener i kommunen.
De seks offentlige køkkener, som deltager i forløbet, er Plejecentrene Olivenhaven, Teglgårdsparken, Bertram Knudsens Have, Kongsbjerghjemmet samt Sundhedscenterets kantine og daginstitutionen Kongebjerget. Sammenlagt tilbereder de seks køkkener dagligt ca. 1500 måltider, hvilket årligt bliver til ca. 545.000 måltider.
Samarbejdet, finansieret af Fonden for Økologisk Landbrug, vil indebære rådgivning, kurser og workshops for 33 køkkenmedarbejdere. Målet er at opnå Det Økologiske Spisemærke og styrke arbejdet med klimavenlige kostråd og reduktion af madspild.
Kommunens ældreområde, der står for over 60 procent af fødevareindkøbene i Kolding, er et oplagt indsatsområde i partnerskabet. Den nye fødevarestrategi “Sammen dyrker vi Kolding” sigter mod at reducere CO2-aftrykket for fødevareindkøb i kommunen.
Mulighed for at styrke madkulturen
Birgitte Kragh fra Kolding Fødevareråd ser samarbejdet som en positiv mulighed for at styrke madkulturen med sunde og bæredygtige måltider. Fødevarerådet, der består af eksperter fra hele fødevaresystemet, har haft en rådgivende rolle i udviklingen af strategien.
Meyers Madhus vil være en erfaren partner i at udvikle køkkenernes grønne omstilling og tilbyde rådgivning for at skabe inspirerende og klimavenlige måltider. Projektchef Emma Ter-Borch ser potentiale i at engagere flere borgere i den grønne omstilling gennem madoplevelser af høj kvalitet.
Det nye partnerskab, der får støtte fra Fonden for Økologisk Landbrugs køkkenomstillingspulje, markerer et skridt mod en mere bæredygtig og velsmagende madkultur i Kolding.