Kolding Netavis

Kødfri uge hos IBA

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: IBA.

Hos IBA Erhvervsakademi Kolding ser menukortet anderledes ud i denne uge.

Væk er kyllingelår, hakkebøffer og små, lune frikadeller. Erhvervsakademiet har nemlig valgt at bakke op om National Kødfri Uge, der foregår fra den 9. til 15. september.

National Kødfri Uge er et hollandsk koncept, der siden 2018 har sat fokus på, hvordan vores spisevaner påvirker miljøet. Siden har konceptet bredt sig, og i år er Danmark også med for førte gang.

Normalt er der både kød- og vegetarretter i kantinen hos IBA, men i denne uge er kødet valgt fra.

-Vi har bestemt ikke noget i mod at servere kød i kantinen. Men det er alligevel spændende at forsøge noget anderledes i en uge. Og jeg er sikker på, at det er en øjenåbner for mange, hvor godt vegetarretter faktisk smager, fortæller Conni Juul Schou, kantineleder på IBA, i en pressemeddelelse.

Mandag var der blandt andet falafel, chili sin carne og fyldte, kødfri pitabrød på menuen.

-Hvis man ikke er klar over det på forhånd, så vil mange slet ikke opdage, at maden er kødfri. Vi har sørget for, at alle retterne har masser af smag, smiler Conni.

Kantinen serverer mad for både personale og studerende på IBA. I løbet af den første dag i den kødfri uge er det blevet til knap 400 portioner.

kodfriuge.dk kan man læse mere om projektet og få forslag til opskrifter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel