Kolding Netavis

Knæk Cancer-indsamlinger: Koldingenser rejser 15.000 kroner om måneden

I 2019 fremskaffede privatpersoner 2,7 millioner via egne onlineindsamlinger under Kræftens Bekæmpelse. Iværksætteren Rune Bruun Hansen har i år foreløbig hentet godt 60.000 kroner gennem sit personlige netværk.

Som et led i Knæk Cancer-kampagnen giver Kræftens Bekæmpelse og TV2 danskerne mulighed for at oprette egne indsamlinger på personlige undersider via knaek.cancer.dk. Den mulighed benyttede 423 danskere sig af sidste år, og de indsamlede 2,7 millioner kroner tilsammen.

Rune Bruun Hansen fra Kolding påbegyndte i februar 2020 et sabbatår efter at have solgt sin virksomhed for et tocifret millionbeløb. Kort efter oprettede han indsamlingen Sabbatår mod cancer, og siden da er det lykkedes den koldingensiske iværksætter at rejse omkring 60.000 kroner gennem sit netværk, ikke mindst via sociale medier og ved at afholde ølsmagninger.

– Da sabbatåret startede, besluttede jeg at bruge en del af min tid på velgørenhed. Her var det oplagt at skabe opmærksomhed om kræft og indsamle penge til Knæk Cancer. Det er en ekstremt vigtig sag, som alle kan forholde sig til. Rigtig mange af os har jo oplevet konsekvenserne af sygdommen på nært hold, siger han i en pressemeddelelse.

Den personlige relation gør en forskel

Blandt bidragsyderne til Sabbatår mod cancer findes også flere virksomheder, hvor Rune Bruun Hansen deltager i bestyrelser eller som rådgiver. Heriblandt PR-bureauet Epicent, som foreløbig har doneret 10.000 kroner.

– At man bringer sin egen person i spil som ambassadør, gør en stor forskel, når der skal rejses penge til velgørenhed. Ved aktivering af private og professionelle netværk hentes der mange flere penge til det gode formål. Den goodwill, som en person i netværket har opbygget, giver i sagens natur ekstra velvilje, når private og firmaer skal finde ekstra penge til velgørenhed, vurderer Jesper Christiansen, der er bestyrelsesformand i Epicent Public Relations A/S.

Netop de personlige bevæggrunde har stor effekt ifølge Mette Lindgren, seniorprojektleder hos Kræftens Bekæmpelse:

– Det er en stor tillidserklæring, når Rune og mange andre vælger at bruge deres tid og kræfter på at samle ind til Knæk Cancer. Vi når meget længere ud, når Rune taler med venner og netværk om sine overvejelser bag støtten til Knæk Cancer – og dermed udbreder vi også budskabet om, at vi hver især kan gøre en forskel.

Tagget med:
Del denne artikel