Forbind med os

Kolding

KIF-spillere mindes Erik Skov: “Vil aldrig glemme dig”

Offentliggjort for

den

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Klubbens spillere mindes inden lørdagens kamp – koryfæen fra KIF, Erik Skov.

Erik Skov er død efter nogen tids sygdom. Han blev 86 år.

Erik Skov har i mange år været indbegrebet af KIF Kolding. Han har nemlig både været holdleder, formand og videomand. Erik Skov var den mest vindende holdleder.

Lørdag aften blev Erik Skov mindet af klubbens spillere inden de skulle spille mod GOG i slutspillet i herrernes håndboldiga.

Hver spiller lagde en hvid trøje på en stol på trænerbænken. Trøjen har påtrykt et billede af Erik Skov med teksten “1934-2021 Klubben vil aldrig glemme dig”.

Tidligere træner, Per Frederiksen, tog stolen og bar den op på fjerde række, hvor den stod under aftenens kamp mellem KIF Kolding og GOG.

Du kan læse om kampen mellem KIF Kolding og GOG her, hvor du også kan se billeder…

Mindeord

Ole Maas har for KIF Kolding skrevet nederstående mindeord:

En forårsdag i 1951 blev den unge Erik Skov spurgt, om han ikke lige ville med til Helsingør. KIF’s ynglingehold i håndbold stod og manglede en fløjspiller til et stævne, og selvom Skov mest brugte fritiden på fodbold tog han alligevel med. Han blev grebet så meget af håndboldspillet, så det i de næste syv årtier kom til at fylde – næsten – alt i hans liv. Altså lige ud over familien og arbejdslivet, som for ham endte med etablering af et selvstændigt tømrerfirma og efter salg af virksomheden som tilsynsførende hos entreprenør Peter Nielsen og senere som vurderingsmand hos Kreditforeningen Danmark.

Nu er Erik Skov efter nogen tids sygdom død, 86 år gammel.

Han var kendt vidt og bredt i Kolding, og han var inden for håndboldsporten kendt over det ganske land. Ja, sådan set også rundt om i Europa, hvor han som videomand, holdleder og holdets ”far” i mange år har været med rundt i de op imod 30 lande over hele Europa, hvor KIF’s mandlige førstehold har repræsenteret klubben og byen, når KIF har spillet Europa Cup- og Champions League-kampe.

Livsbane

”Skov”, som han var kendt som i KIF Håndbold blev en legende i klubben, for da han som en 16-årig ung knægt takkede ja til at tage med til Helsingør blev en meget stor del af hans livsbane udstukket. Skovs karriere på banen blev ikke lige så glorværdig, som hans karriere uden for banen i KIF. Han spillede selv mest på andet- og tredjeholdet, men som 23-årig – i 1957 – sagde han ja til at træne klubbens bedste damehold. Den tjans beholdt han i 12 år. Undervejs kom han også i klubbens bestyrelse. En tid var han formand for håndboldafdelingen. Han repræsenterede håndbolden i hovedafdelingens bestyrelse, og Erik Skov, som var kendt som en venlig, lun og gemytlig mand, var altid klar til at træde til, når der var brug for frivillige hænder.

-Engang på ynglingeholdet manglede vi én til at køre os til kamp. Den klarer jeg, sagde Skov, og så var vi otte-ni spillere, som blev proppet ind i hans folkevogn, fortæller Rudi Stübner, som i en årrække i 60’erne og 70’erne var én af de store profiler på KIF’s divisionshold – skiftevis i 2. og 3. division.

Hyggeonkel

John Winther var en vigtig spiller på KIF’s 1. divisionshold i slutningen af 80’erne og starten af 90’erne – i KIF’s første store guldalder med DM-titler på stribe. Han husker også Skovs store betydning.

-For os på holdet var han en hyggeonkel, som altid sørgede for, at vi havde det godt. Og Skov havde kæmpe stor betydning for de nye spillere, som kom til klubben. Han sørgede for, at de følte sig godt tilpas i gruppen, men han sørgede også for, at deres koner, kærester og eventuelle børn følte sig godt hjemme. Som vurderingsmand havde han også styr på boligmarkedet, og han hjalp de nye spillere med at finde bolig. Skov havde en kæmpe stor betydning for os – og for klubben som helhed, siger John Winther.

Direktør i KIF Håndbold Elite A/S, Christian Hjermind, har også selv som spiller i klubben mærket Erik Skovs betydning.

-Skov har jo været klubbens mand, og det uafhængigt af den periode man har spillet i klubben. På den måde har han båret klubbens værdier videre til nye generationer. I min periode var det Skov, som sørgede for, at vi fik sunget sejrssangen i omklædningsrummet, når vi havde vundet noget. Han var munter, glad og positiv. Men han var mere end det. Han var der også, når man havde brug for en skulder, hvis vi havde tabt en afgørende kamp. Og Skov kom i høj grad til at repræsentere klubbens værdier: at man skal yde sit bedste og gøre sig umage, understreger Christian Hjermind.

Den konstante faktor

Jens Boesen, mangeårig direktør i KIF Håndbold Elite A/S, slår også fast, at Erik Skovs betydning for klubben ikke kan overvurderes.

-Han har været den konstante faktor i klubben. Ham, der altid var der og altid var klar til at yde en frivillig indsats. Det har haft helt uvurderlig betydning for klubben, siger Jens Boesen, som også understreger, at Erik Skov sammen med sin afdøde hustru, byrådsmedlem Lis Lykke Skov, også rent socialt havde en fantastisk betydning for klubben.

-Hver sommer inviterede de hele holdet til grillfest med helstegt pattegris, og øl og vin. Og nogle gange blev det nogle ret heftige fester. Da vi fik svenske trænere og spillere syntes de i starten, at det var lidt for heftigt. Det var de ikke vant til. Men de fandt ud af, at vi i KIF godt kunne feste igennem, fortæller Jens Boesen.

God stemning

KIF’s første guldtræner i 80’erne og starten af 90’erne, Per Frederiksen, er heller ikke i tvivl om Erik Skovs kæmpe betydning for klubben.

-Skov var lun, hyggelig og rar. Han skabte god stemning. For Skov var det en kæmpe sorg, da han mistede sin hustru, Lis, kort efter hendes 60 års fødselsdag for 17 år siden. Men dengang viste det fællesskab vi havde i klubben så også at have stor værdi for Skov, da spillerne slog ring om ham. Tog hjem og besøgte ham. Hjalp ham med at ordne haven og på anden vis var med til, at Skov kunne komme videre efter den store sorg, fortæller Per Frederiksen.

Erik Skov har enten som videomand eller holdleder været på sidelinjen ved alle KIF’s 19 DM-finaler med 14 danske mesterskaber til følge. Fra det første mesterskab i 1987 til det seneste i 2015. Og ligeledes ved alle 12 pokalfinaler, som har givet otte pokaltitler. Fra den første i 1989 til den seneste i 2014. Erik Skov er dermed – uden sammenligning – den mest forgyldte holdleder i dansk klubhåndbold.

De seneste år havde Skov ikke nogle officielle funktioner i klubben, men indtil for seks uger siden kom han stadig i hallen hver onsdag, og kom ind på kontoret med en dagmartærte, drak kaffe og hyggede sig med de ansatte og spillerne i den klub, som i den grad kom til at definere hans liv.

Fakta

Erik Skov blev 86 år. Han efterlader sønnen Frank Lykke Skov på 55 år og datteren Birgitte på 58 år fra sit første ægteskab. Derudover en lillesøster samt to børnebørn på 20 og 24 år.

Erik Skov skal bisættes fra Sdr. Kapel på tirsdag den 13. april, klokken 14.30. På grund af corona-restriktioner er der dog et begrænset antal pladser i kapellet ved bisættelsen, oplyser sønnen, Frank Lykke Skov. Han tilføjer at der vil blive afholdt en mindeceremoni i Sydbank Arena, når corona-restriktioner tillader det.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

112

Tre personer i havsnød: Båden sank

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Tre ungersvende var kommet i havsnød, da båden sank. Foto: Elo Christoffersen.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

En redningsaktion udspillede sig søndag aften ved Sønder Stenderup.

Tre ungersvende kom søndag aften ved 18.15-tiden i havsnød ved Frydenborgvej i Frydenborg nær Sønder Stenderup.

-Tre ungersvende var sejlet ud i deres båd. De forulykkede og båden sank. Trekantbrand fik reddet dem i land. De var kølige, men blev varmet op, da de kom på land, fortæller vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Lars Grønlund, til Kolding Netavis.

Trekantbrand, politi, ambulance og lægebil var på stedet.

Se video og billeder nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Kolding

Sommerposer fra Kolding-grossist til indlagte børn

Offentliggjort for

den

Forfatter:

8-årige Viga kunne få en pose med hjem, og hun blev så glad for gaven, at hun straks fortalte, at indholdet skulle med på familieferien til Italien. Privatfoto.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Et halvt hundrede af de lidt større indlagte børn på Børne- og ungemodtagelsen på Kolding Sygehus, har fået sig lidt af en positiv overraskelse.

Med sig hjem efter indlæggelsen har de fået en sommerpose til en værdi af godt 300 kroner.

Det er Danmarks mest benyttede stål- og teknikgrossist, Lemvigh-Müller, med en stor afdeling på Nordager i Kolding, der har været forbi med poserne indeholdende håndklæde, mini boule, strandsæt, solcreme og en vandtæt opbevaringspose.

Lemvigh-Müller har på landsplan 1.200 medarbejdere, og de er alle taget på ferie med en sommerpose i bagagen.

Efter uddelingen var der imidlertid et halvt hundrede poser i overskud, og ledelsen blev hurtige enige om, at de skulle afleveres til Børne- og ungemodtagelsen.

Det betød, at blandt andet 8-årige Viga (billedet) kunne få en pose med hjem, og hun blev så glad for gaven, at hun straks fortalte, at indholdet skulle med på familieferien til Italien.

-Der er grund til at sige Lemvigh-Müller tak for de mange sommerposer. Vi har allerede set, at de gør stor lykke, siger formanden for foreningen Hospitalsklovne Trekantsområdet, Geert Madsen, i en pressemeddelelse.

8-årige Viga kunne få en pose med hjem, og hun blev så glad for gaven, at hun straks fortalte, at indholdet skulle med på familieferien til Italien. Privatfoto.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

112

Brand i grønt område

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Foto: BlumePress (Arkivfoto)
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Natten til søndag gik der ild i noget grønt område i Kolding.

Trekantbrand – station Kolding -måtte klokken 02 natten til søndag ud af dynerne i en fart. Der var nemlig melding om brand i et grønt område på Storkevej i Kolding.

-Brandvæsnet fik hurtigt slukket ilden. Der brændte 20 kvadratmeter natur. Der er intet mistænkeligt ved branden, der kan henledes på hændeligt uheld eller andet. Det er tørt ude i naturen lige nu, fortæller vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Hans Hoffensetz, til Kolding Netavis.

Brandårsagen kendes dermed ikke og skal heller ikke undersøges nærmere.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Seneste

Reklame

Tags

juli 2021
M Ti O To F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Populære artikler