Kolding Netavis

Kender du en klimahelt?

Sidste års klimahelt Espen Juul Sørensen sammen med tidligere klimahelt Iben Østergaard Fog (t.v.) og byrådspolitiker Birgitte Kragh (t.h.). Foto: Kolding Kommune.

Årets klimahelt kåres i forbindelse med Kulturnatten i Kolding.

Nu skal der indstilles ildsjæle, der gør en særlig indsats for bæredygtighed. Personen kåres som “Årets klimahelt” i forbindelse med Kulturnatten i Kolding til september.

Sidste års klimahelt var Espen Juul Sørensen, som er Rema 1000-købmand i Kolding. Han fik prisen for sit arbejde med socialt udsatte og initiativer, der minimerer madspild. Året før gik prisen til Iben Østergaard Fog, der blev ’Årets Klimahelt’ for at skabe opmærksomhed på madspild gennem den frivillige forening Food Reformers.

-Der er generelt et stort fokus på bæredygtighed i Kolding – lige fra madspild over genbrugstøj til socialøkonomiske virksomheder, grøn produktion og bæredygtige fællesskaber. Der må være massevis af ildsjæle, som fortjener en pris, og vi glæder os til at få nogle gode forslag til, hvem vi skal udpege som Årets Klimahelt 2022, pointerer Jørn Chemnitz, formand for Natur-, Miljø- og Klimaudvalget, der kårer årets klimahelt.

Det er femte gang, Kolding Kommune uddeler prisen. Det sker altid i forbindelse med Kulturnatten, som i år er den 2. september. Kåringen finder sted i Bæredygtighedshuset, Jernbanegade 3.

Nominér din kandidat

Hvem skal have prisen i år? Det ved du måske? Hvis du har et bud på en kandidat til Årets Klimahelt 2022, så send en mail til ko*********@ko*****.dk senest 31. maj. I mailen skriver du navnet på kandidaten og en begrundelse for nomineringen.

Tagget med: ,
Del denne artikel