Connect with us

Harte

Kartoffelferie i efterårsferien

Offentliggjort for

den

I kaffestuen på museet vil der blive mulighed for at lave tegninger af kartoflen samt lave kartoffel-tryk på lærred. Foto: Landbomuseet Kolding.
I kaffestuen på museet vil der blive mulighed for at lave tegninger af kartoflen samt lave kartoffel-tryk på lærred. Foto: Landbomuseet Kolding.

Landbomuseet Kolding holder åbent fem dage i efterårsferien i uge 42.

I gamle dage hed det kartoffelferie, dengang blev børnene hjemme fra skole for at deltage i kartoffeloptagningen. I kaffestuen på museet vil der blive mulighed for at lave tegninger af kartoflen samt lave kartoffel-tryk på lærred.

Som noget nyt arrangeres der et kartoffelorienteringsløb, som består af i alt ni poster, hvor de fem poster er placeret i stuehuset, og de sidste fire poster findes i udstillingen. Ved hver post er der information, som kan gøre dig klogere på kartoflens historie.

I museets bod får man udleveret et svarskema, som skal udfyldes med rigtige svar, når du afleverer svarskemaet med dit navn på, vil du som belønning modtage en lille ispind.

Mandag, tirsdag og onsdag kan du komme med dine egne æbler, som du kan presse til æblemost. Du skal selv medbringe emballagen til at fragte mosten hjem.

Tirsdag og torsdag vil du kunne være med til at fremstille dit eget lækre sjippetov. Alle dagene vil du kunne male mel og bage dine egne pandekager over det åbne bål, det er et stort hit på børnenes to do liste.

Siden åbningen af smedjen er den simpelthen blevet en succes, børnene elsker at komme ind og smede sammen med smeden.

Caféen holder åbent alle dage med salg af pølser med brød, vafler, øl, vand, kaffe, te og kage.

Museets bod er selvfølgelig også åben alle dage, her er det især de hjemmelavede marmelader, syltetøj, smedede hjerter, strikkede dyr, vanter, huer og mange andre ting, der i høj grad værdsættes af publikum.

-Vi har populært sagt sat alle sejl til, så børn og forældre absolut ikke behøver at kede sig i ”kartoffelferien”, det hele finder sted på Brødsgårdsvej 52 i Harte, fortæller formanden for Landbomuseet, Otto Krogh.

Der er åbent mandag til fredag fra kl. 10-16. I perioden fra kl. 11-15.30 er der hver dag aktiviteter.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Harte

Kaner og gårdnisser: Kom til jul på Landbomuseet

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Her er det fra julemarkedet i 2019. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

I næste weekend kan du opleve juleatmosfæren på Landbomuseet i Harte ved Kolding.

Landbomuseet Kolding arrangerer juledage i weekenden lørdag den 11. og søndag den 12. december.

Her kan du eksempelvis selv fælde dit juletræ i skoven eller købe friskskovede Nordmannsgran juletræer på gårdspladsen. Museets bod sælger blandt andet granbundter, ribsgele, syltede rødbeder og smedede hjerter. Prøv en transport til juletræsstykket med traktor og vogn. Der er også åbent i smedjen, hvor smeden er aktiv hele weekenden.

I caféen kan du opleve julestemningen. Her kan købes gløgg, varm kakao, æbleskiver og grillpølser. Julemanden er ved sit hus begge dage kl. 11, 13 og 15.30.

-I er så hjertelig velkommen til juledage på Landbomuseet. Kom og se nisser og indsnus atmosfæren fra livet på landet ved juletid, fortæller Otto Krogh, bestyrelsesformand for Landbomuseet Kolding.

Der er åbent både lørdag og søndag fra klokken 10-16. Der er fri entré. Du finder Landbomuseet Kolding på Brødsgårdsvej 52.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Harte

Frivillige hyldes på Landbomuseet

Offentliggjort for

den

Forfatter:

-De frivillige på Seniorområdet yder en stor indsats for seniorerne rundt omkring i kommunen, siger Søren Rasmussen (DF), formand for Seniorudvalget. Privatfoto.

Næsten 200 skønne frivillige fra Kolding Kommune hyldes på Landbomuseet.

I år er uge 38 national Frivilliguge, hvor de frivillige fejres landet over. I Kolding Kommune fejres de frivillige med en uformel Frivilligdag på Landbomuseet på mandag.

Knap 200 frivillige fra hele Seniorområdet har takket ja til invitationen. De frivillige er engagerede i både busture, madhold, aktivitetshuse, stolegymnastik, cykling uden alder og meget meget mere.

Der vil være underholdning med bl.a. musik og fællessang med SoLong, rundvisninger, OASEN Linedance m.m. Der er også mulighed for at komme i smedjen og rundt i de skønne omgivelser ved museet.

-De frivillige på Seniorområdet yder en stor indsats for seniorerne rundt omkring i kommunen. Det er vi meget taknemmelige for. I forbindelse med genåbningen har de ydet en stor indsats for at få aktiviteterne løbet i gang igen, så vi glæder os til at fejre de frivillige med denne dag, fortæller Søren Rasmussen (DF), formand for Seniorudvalget.

Frivilligdagen er blevet til i tæt samarbejde med de engagerede frivillige fra Landbomuseet.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Harte

Harteværket får 75.000 kroner

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Efter planen står det kreative værksted klar i maj 2022. Pressefoto.

På Harteværket er der i 2021 taget et stort skridt i retning af at omdanne det gamle transformatortårn til et kreativt værksted.

Tårnet er ved at blive sat i stand og møbleret i oprindelig stil, og nu støtter Kolding Kommune projektet med 75.000 kr. fra den såkaldte Genstartspulje.

Tårnet skal være et kreativt værksted med de tre fokusområder, billedkunst, natur og energi- og teknik. De tre områder skal supplere hinanden og være med til at udvide oplevelsen ved at besøge Danmarks første store vandkraftværk fra 1920.

-Det kreative værksted skal være et fast tilbud til betalende gæster på oplevelsescentret, men det skal også fungere som et mødested for byens borgere, siger formand for Fonden Harteværket, Birgitte Kragh, i en pressemeddelelse.

-Det er planen at afvikle workshops og andre arrangementer for Harteværkets gæster. Samtidig ønsker vi at samarbejde med både private aktører og andre kulturinstitutioner, som kan se muligheder i at bruge værkstedet med udgangspunkt i de tre fokusområder, supplerer Søren Kjær Rasmussen, som er kommunikationsansvarlig på Harteværket.

Trænger til nye vinduer og indvendig istandsætte

Tårnet er allerede nu et godt lokale, som bliver flittigt benyttet af værkets gæster, hvilket primært skyldes en stor indsats fra Harteværkets frivillige ift. at gøre lokalet indbydende. Nu skal det sidste store løft imidlertid udføres, og her er bevillingen kærkommen.

-Tårnet trænger bl.a. til nye vinduer og indvendig istandsættelse, så vi kan komme endeligt i mål med vores planer for det kreative værksted, siger Birgitte Kragh.

Udover renoveringen er en del af pengene fra Genstartspuljen øremærket til indkøb af materialer og værktøj.

Efter planen står det kreative værksted klar i maj 2022.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Harte

Veteranudstilling og Kræmmermarked godt besøgt

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Foto: Landbomuseet Kolding.

Weekenden lørdag den 14. og søndag den 15. august blev eventen Veteranudstilling & Kræmmermarked afviklet på Landbomuseet Kolding.

Det blev en rigtig god weekend med over 1.500 betalende gæster, som alle så ud til at have nogle oplevelsesrige dage på Brødsgård i Harte.

Der har aldrig været så mange udstillere, som der var samlet i år.

Lørdag klokken 11 stod på borgmester Jørn Pedersens officielle åbning af årets store Veteranudstilling & Kræmmermarked. Han mente blandt andet, at der manglede honning på bordet til rundstykkerne ved den månedlige Landbokaffe, så han overrakte formand Otto Krogh et glas honning fra egen biavl. Kræmmerne som holdt til på gårdspladsen og i laden var alle begunstiget af weekendens rigtig flotte vejr.

Nogle af kræmmerne kunne også berette, at de havde haft et tilfredsstillende salg. Der var i år særdeles mange traktorer fra Vejen og Kolding Kommune selv Nordals var også repræsenteret. De har alle tjent det danske landbrug i halvtredserne og op til århundredeskiftet. Ferguson var der flest af, derudover kunne man se blandt andet Bukh, Volvo, Ford, Nuffield og Allis Chalmers.

Begge dage bød også på mange veteranbiler i mærkerne Ford Anglia, Morris Mini, Fiat 500, flere Mercedes modeller, her var der om lørdagen opstillet tre superflotte cabriolet modeller af slagsen, de var stillet op så de markerede det tyske flag med en sort til venstre, en rød i midten og en gul til højre. Det var ret kreativt fundet på.

Der var en stand med mange forskellige modelflyvere, på bestemte tidspunkter var nogle af dem i luften, det var et godt indslag, som mange viste stor interesse.

Der kom også gang salget af strikvarer, hæklede rondeller, ølkrus og gummistøvler.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Harte

Veteranudstilling & kræmmermarked

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Her er det veteranudstilling og kræmmermarked p Landbomuseet i 2019. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Landbomuseet arrangerer veteranudstilling & kræmmermarked i august.

I weekenden – lørdag den 14. og søndag den 15. august – byder Landbomuseet Kolding ligesom tidligere år på den store succesrige veteranudstilling & kræmmermarked.

Den officielle åbning finder sted lørdag klokken 11 og foretages af borgmester Jørn Pedersen (V).

Samlere kommer fra nær og fjern med deres traktorer, motorcykler, knallerter, maskiner og biler.

Et stort publikum plejer at finde vej til Landbomuseet og betragter de udstillede effekter.

Kræmmere stiller deres varierede boder op på hele gårdspladsen. Her kan man gøre en god handel.

Cafeteriet ”Stalden” har åbent begge dage. Der er også mulighed for at se museets unikke samling fra landbrug, husholdning og alle de andre erhverv, som var tilknyttet landbruget.

-Kræmmermarkedet finder du på gårdspladsen, det er stedet, hvor du kan sælge alt indenfor såvel nye som brugte effekter, der er utallige muligheder. Vil du vide mere, så klik ind på vores hjemmeside, her kan du finde standstørrelser, priser etc., der er også mulighed for at tage direkte kontakt til os, fortæller Søren Borg i en pressemeddelelse.

Landbomuseets veteran og kræmmermarked finder sted den 14. og 15. august – begge dage fra klokken 10-16. Du finder Landbomuseet på Brødsgårdsvej 52 i Harte ved Kolding.

Vil du have en bod, kan du melde dig til på mail: lk@landbomuseet.dk.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tags

januar 2022
M Ti O To F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Populære artikler