Kampen for tryghed er vundet

Søndag 20. maj 2018 09:13 1557
Karina Adsbøl. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto) Karina Adsbøl. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Læserbrev af Karina Adsbøl, MF for Dansk Folkeparti, Koldingvej, 6580 Vamdrup.

Dansk Folkepartis byrådspolitikere har presset på længe og jeg, der er valgt i Koldingkredsen, har bakket op hele vejen. Vi har indsamlet tusindvis af underskrifter og flere gange bragt sagen op I Folketingets spørgetime.

Nogen vil kalde os ualmindeligt stædige, men i sagen om etablering af videoovervågning i Kolding midtby, vil jeg betegne det pres, DF har lagt på justitsministeren, som et adelsmærke.

Nu er snak nemlig blevet til handling. Og det glæder mig helt utroligt meget.

Lige omkring det kommende månedsskifte bliver der nemlig sat overvågningskameraer op. De vil blive placeret af Sydøstjyllands politi, som således vil sikre den mest hensigtsmæssige placering.

Jeg er slet ikke i tvivl om, at vi har givet politiet et effektivt værktøj i bestræbelserne på at give borgerne markant øget tryghed.

Og nu er økonomien også på plads via sidste års finanslovsaftale. Her blev der nemlig afsat et klækkeligt millionbeløb til politiet. Pengene skal anvendes til netop videoovervågning af områder, hvor behovet for den tryghedsskabende foranstaltning er særligt stor.

Det er den i Kolding, som sidste år sendte en ansøgning om at få del i puljen.

Så jeg synes godt, at man kan tillade sig at være både stolt og glad for, at det nu er lykkedes at få etableret videoovervågning.