Kolding Netavis

Kæphesteridning hitter hos rideklub

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
De senere år har et stigende antal rideskoler og -klubber sat kæphesteridning på programmet. Foto: PR.

De senere år har et stigende antal rideskoler og -klubber sat kæphesteridning på programmet. Børn elsker det, fordi det indbyder til kreativitet, naturophold og socialt samvær, siger trendforsker.

De strigles, rides, og der muges ud efter dem. Kæpheste har vundet indpas i rideskoler og -klubber, og butikker med hesteudstyr har taget det klassiske legetøj ind i sortimentet. Ifølge Dansk Ride Forbund er mindst 20 og forventeligt over det dobbelte antal danske rideskoler- og klubber begyndt at undervise i kæphest, siden forbundet i 2020 tog aktiviteten til sig – heriblandt Sjølund Rideklub, sydøst for Kolding.

Den stigende popularitet mærkes tydeligt hos legetøjskæden Børnenes Kartel, hvor salget af kæpheste på landsplan forventes fordoblet i år sammenlignet med 2021, mens de ingen kæpheste solgte tilbage i 2018.

Kæphesteridning taler ind i tidsånden

Kæphesteridning dyrkes primært af børn i alderen 4 til 16 år, og blandt andet Macha Vangs 9-årige datter fra Kolding stiger jævnligt på legetøjsdyret. Ifølge trendforsker Mads Arlien-Søborg har særligt tre aspekter af kæphesteridning givet trenden medvind: håndarbejdet, naturopholdet og det sociale fællesskab.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med: ,
Del denne artikel