Kolding Netavis

Kæmpe hul i jorden på Skamling

Kolding Netavis
Kolding Netavis
Det nye oplevelsescenter skal fortælle historien om naturens kræfter på Skamlingsbanken. Foto: Kolding Kommune.

I disse dage graves der ud til det nye oplevelsescenter på Skamling, og da størstedelen af bygningen skal ligge inde i Skamlingsbanken, skal der flyttes meget jord.

Skamlingsbanken har lagt jord til flere store folke- og sprogfester. Gennem tiden har mange kendte debattører derfor holdt tale på den gamle talerstol i granit på Højskamling. Det nye oplevelsescenter skal fortælle historien om naturens kræfter på stedet, og ikke mindst om talens og folkets kræfter, der kan samle og i fællesskab mobilisere forandring.

I øjeblikket er det dog mest gravemaskinernes kræfter, der er sat i gang, så byggeriet kan blive en realitet. De næste tre uger er der derfor mulighed for at se et seks meter dybt og 5000 kvadratmeter stort hul, inden kloakarbejdet og støbning af fundamentet går i gang, oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse:

– Det ser lidt voldsomt ud lige nu med store jordbunker og udgravninger, gravemaskiner og lastbiler. Men det er kun en periode. Når centret står klar, vil den nye bygning lægge sig naturligt ind i banken og have græs på taget, så det ikke skæmmer den flotte udsigt over banken og Lillebælt, fortæller projektleder Mette List fra Kolding Kommune.

Som en ekstra bonus vil udsigten fra oplevelsescentret være betagende og med mulighed for fra udstillingen og cafeen at kigge ud gennem et kæmpe vinduesparti.

Oplevelsescentret forventes at stå klar i løbet af efteråret 2020.

Fakta

Skamlingsbanken er med sine 113 meter over havet Sønderjyllands højeste punkt med en storslået udsigt. Skamlingsbanken er et populært udflugtsmål og et af Danmarks store nationale og folkelige samlingssteder. Endelig byder Skamlingsbanken, som er skabt af en gletsjer under sidste istid, på en rig og varieret natur, hvor især de store åbne græsningsarealer og overdrev er unikke.

De kommende år skal der investeres store beløb i at udvikle og fremtidssikre Skamlingsbanken som national attraktion. Bl.a. har A.P. Møller Fonden skænket 40 mio. kr. til det ambitiøse projekt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *