Jobpatruljen i Kolding: Fritidsjobbere havde for lange vagter

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen

Der var styr på tingene på de fleste arbejdspladser, men også i Kolding og omegn fandt Jobpatruljen eksempler på, at reglerne for unge fritidsjobbere ikke altid overholdes.

Fredag besøgte Jobpatruljen arbejdspladser i Kolding og omegn. Det skete som led i den informationskampagne, der skal give unge bedre forhold på deres fritidsjob.

Jobpatruljen er en landsdækkende aktion skabt af HK og 8 andre fagforbund.

I Kolding og omegn besøgte patruljen 62 virksomheder, og fik mange gode samtaler med unge i fritidsjob, der for langt størstedelens vedkommende havde gode arbejdsforhold. Det skriver Jobpatruljen i en pressemeddelelse:

-Vi stødte dog også på en hel del af den type regelbrud, som desværre er udbredte. Unge, der løfter for tunge ting og unge, der får for lange vagter. Er man under 18, må man max arbejde 8 timer i døgnet, og det bør arbejdsgiverne være obs på. I nogle tilfælde er det endda mindre afhængig af den unges alder og om der er ferie/weekend eller skoledag, siger HK Sydjyllands ungdomskonsulent, Angelika Thøgersen, der står i spidsen for den sydjyske del af Jobpatruljen.

Jobpatruljen består af grupper af engagerede unge mennesker, der gerne vil bruge lidt af deres sommerferie på at skaffe andre unge bedre løn- og arbejdsvilkår.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel