Jazz på Skamling

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
Pressefoto.

Jazzelskere kan se frem til intimkoncerter med udsigt til Lillebælt i besøgscentret på Skamlingsbanken.

Efterårets koncerter spillede for fulde huse, og nu er der igen mulighed for at lytte til jazz i de unikke omgivelser på Skamlingsbanken. I samarbejde med Jazz i Trekanten gentager Museum Kolding nemlig succesen og inviterer til Jazz på Skamling tre søndage i løbet af foråret.

Den første søndag i marts, april og maj kan smagfuld dansk jazz opleves i tre intimkoncerter, hvor man kommer helt tæt på kunstnerne. Det sker i besøgscentret på toppen af Skamlingsbanken; Danmarks højest beliggende spillested, og nok det spillested med den mest fantastiske udsigt.

Helt oplagt er det, at kombinere Jazz på Skamling med en travetur rundt i landskabet på Skamlingsbanken, og se udstillingen i besøgscentret. Entreen er inkluderet i billetten.

Køb billet til hver koncert – eller spar penge ved at købe en samlet billet til alle tre koncerter for to koncerters pris.

Læs mere på museumkolding.dk eller jazzitrekanten.dk.

Program 2022

Søndag 6. marts 16:00 – Et letsindigt ord

Et Letsindt Ord Duo
Pressefoto.

Et letsindigt ord fokuserer på musikken i Danmark under besættelsen, og koncerten suppleres med små fortællinger om de, der skabte og fremførte musikken.

Duoen spiller primært revysange, swingnumre og filmmelodier af blandt andre Poul Henningsen, Kai Norman Andersen, Leo Mathiesen og Svend Asmussen. Men sange som Lili Marleen og Den blå anemone er også på repertoiret.

Musikerne er begge konservatorieuddannede og har lang erfaring med koncerter på spillesteder, festivaler og jazzklubber i både Danmark og udlandet.

Karoline Budtz: Vokal, percussion og ukulele
Jens Christian Kwella: Guitar

Søndag 3. april 16:00 – KOBTER

Kobter
Pressefoto.

KOBTER består af de to poetiske trompetister Jakob Sørensen og Peter Marott. Deres lyriske spil blandes med elektronisk lyd, og sammen udforsker de trompetens mange klangfarver.

Fra det skrøbelige til det utæmmelige. Improvisation er et grundelement i musikken, og Skamlingsbankens smukke rammer vil give inspiration til den musik der vil opstå.

Koncerten er en blanding af musik fra KOBTERs bagkatalog og musik komponeret til koncerten. Se frem til en unik koncert med to af landets mest lyriske trompetister.

Jakob Sørensen: Trompet og elektronik
Peter Marott: Trompet/flygelhorn og elektronik

Søndag 1. maj 17:00 – Heise von Bülow Duo

Heise von Bulow
Pressefoto.

De to unge fremadstormende jazzmusikere Mathias Heise og Pelle von Bülow præsenterer en blanding af de bedste jazz-standards, jazzificerede pop-klassikere og originale kompositioner.

Mathias Heise, der er mundharpist, pianist og komponist, har modtaget en række danske og internationale priser og blev i 2017 tildelt Ben Webster Prisen som den yngste nogensinde.

Pelle von Bülow er en etableret og anerkendt guitarist på den danske jazzscene. Han er inspireret af guitarikoner som Wes Montgomery og George Benson og har en stor kærlighed til bluesmusikken.

Mathias Heise: Mundharpe
Pelle von Bülow: Guitar

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel