Iværksætter fra Kolding modtager stor investering

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
JLE 2101 2k
Målet med det nye læringsfeed er at skabe verdens førende undervisningsplatform. Foto: PR.

Nyt socialt netværk for læring modtager investering på 800.000 kroner.

Med støtte fra Amazon, Vækstfonden og to nye investorer giver Justlearn brugerne af et nyt socialt netværk mulighed for at dele læringsindhold. Målet er at skabe verdens førende undervisningsplatform.

Ved hjælp af en række videoer på YouTube og gode råd fra en programmør fra Indien lærte 23-årige Philip Rossen på kort tid selv at programmere. Den nye viden blev brugt til at skabe sprogundervisningsplatformen Justlearn, der giver mere end 100.000 brugere mulighed for at blive undervist i 50 forskellige sprog.

Nu vil den unge iværksætter fra Kolding give danske og internationale brugere mulighed for at få lige så meget glæde af online læringsindhold. Derfor har han netop lanceret Justlearns nye læringsfeed, hvor brugere fra hele verden kan dele læringsindhold.

– Når man tænker på, at kvalitetsuddannelse er en del af de 17 verdensmål, kan det godt undre mig, at et læringsfeed som vores ikke allerede eksisterer. Jeg synes, at alle bør have adgang til gratis læring, der passer til ens behov. Samtidig er der brug for en måde at finde frem til det bedste læringsindhold på tværs af landegrænser. Den udfordring kommer brugerne til at løse på vores platform, siger Philip Rossen i en pressemeddelelse.

Når brugere fra hele verden deler godt læringsindhold om eksempelvis astronomi eller sprogundervisning i feedet, afgør antallet af likes, kommentarer og delinger, hvor højt oppe i feedet det forskellige indhold kommer til at ligge.

Gratis læringsfeed

Det nye læringsfeed blev lanceret den 22. februar og er gratis for brugerne. Målet er at skabe verdens førende undervisningsplatform. Projektet har allerede vakt interesse hos investorer, der har investeret 200.000 kroner i platformen.

– Med en omsætning, der er vækstet fra omkring 100.000 kr. i 2019 til omkring 1 million kr. i 2020, 1.000 gennemførte lektioner om måneden og over 100.000 brugere har Justlearn allerede vist flotte resultater. Jeg har valgt tilføje et læringsfeed, fordi jeg er sikker på, at vi med det nye feed løser et globalt problem med læring, siger Philip Rossen.

Med et lån på 600.000 fra Vækstfonden ender den samlede investering i Justlearn på 800.000 kroner. Desuden har Amazon fået øjnene op for Justlearn gennem uddannelsesprogrammet EdStart.

Det betyder, at den amerikanske internethandelsvirksomhed giver virksomheden billig hosting, hvilket gør det muligt at håndtere millioner af besøgende brugere og opslag.

Læringsniveau afgør synlighed

Brugerne kan dele både videoer, billeder og tekster på Justlearn. Derfor er det ikke kun uddannede lærere, der kan dele indhold på platformen. Af samme årsag er algoritmen indrettet på en måde, der sikrer brugerne relevant indhold.

– Med tiden vil algoritmen kunne aflæse, hvad de enkelte brugere interesserer sig for. Det sikrer, at det læringsindhold, der kommer øverst i feedet, passer til den enkelte brugers faglige niveau, siger Philip Rossen.

Justlearn, der indtil nu primært har været en platform for sprogundervisning, nærmer sig 200.000 besøgende hver måned og har 100.000 registrerede brugere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med: ,
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *