Kolding Netavis

Irriteret på naboen..? Så er du ikke alene

Kolding Netavis
Kolding Netavis
Foto: Lars Andersen.

Ny bog om nabostridigheder bør læses, før du selv kommer på kollisionskurs med din nabo.

For høj musik eller for lav en hæk. Børn, der hopper i gulvet, strejfende katte og hunde, der gør.

Der er mange årsager til, at man som naboer ryger i totterne på hinanden. Nabostrid fortæller om naboer, der bliver uvenner, fjender og måske ligefrem ender i krig.

Når man står udenfor en konflikt, kan det lyde helt skørt, at man kan blive så uvenner over en gøende hund eller beskidte støvler på gangen, at det udvikler sig til egentlig fjendskab. Vi kan trække på smilebåndet over sådanne historier, men for dem, der er involveret, er det både udmattende og besværligt, at ens privatliv er blevet en kampzone.

Nabostrids to forfattere, Henriette Bendix og Preben Lund, har interviewet psykologer, hegnsmænd og bygningsinspektører, jurister i boligselskaber, politibetjente og ikke mindst nogen af de folk, der er røget i totterne på hinanden. Hertil er bogen fuld af historier fra før og nu om naboer, der er uenige.

Her er historier, der får tårerne til at trille af latter, men også dem, der maner til eftertanke. Hertil kommer en række gode råd til, hvordan man kan løse nabostriden, før den bliver til en konflikt, og hvad man kan gøre for helt at undgå den. Undervejs er der også afsnit om rettigheder som lejer, udlejer og ejer af en lejlighed eller et hus, og hvad man kan gøre, når konflikten først er eskaleret: Hvor skal man søge hjælp og hvordan?

Bogen udkom 18. januar.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel