Kolding Netavis

Ingen naturnationalpark i Stenderup Skovene

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Jørn Chemnitz (SF). Foto: Bo Nielsen.

Læserbrev af Jørn Chemnitz (SF), Naturvejleder og formand for Natur, Miljø og Klimaudvalget, Ejstrup Vang 6, 6000 Kolding.

Jeg må konstatere, at vi tabte kampen om at få en naturnationalpark i Stenderup Skovene.

Ifølge en analyse fra Epinion har 75% af befolkningen på tværs af partifarve givet udtryk for, at de gerne ville have en naturnationalpark i deres kommune. Det er desværre lykkedes et aktivt mindretal at få især V og DF til at tage afstand fra en naturnationalpark på Stenderuphalvøen.

Det er uvist hvilken indflydelse, det har haft i forhold til beslutningen om at droppe Stenderupskovene, men lokal politisk opbakning skader aldrig

I lyset af vores helt nye Bosætningsanalyse, der viser hvor vigtig natur er for hvor folk bosætter sig, skriger det til himlen, at vi ikke greb chancen for at blive et unikt brand for tilflyttere og turister. Ved de to seneste valg til Folketinget og til Byrådet var natur, miljø og klima blandt de vigtigste emner blandt vælgerne. Er det endnu en gang lykkedes for politikerne ikke at lytte?

Hvilke konsekvenser får det så for skovene? I første omgang kommer der hverken flere eller færre hegn, og kreaturer, end der allerede går i skovene i dag.

Skovene er stadig udpeget til at være urørt skov, og det bliver der ikke ændret på – heldigvis.

Den værste konsekvens er, at vi går glip af den branding, det giver at være Naturnationalpark kommune både i forhold til tilflyttere, men også i forhold til turister ikke mindst fra Tyskland, hvor uberørt natur er meget efterspurgt. I runde tal går Kolding Kommune glip af investeringer på 10 mio. kr. til bland andet publikumsfaciliteter i skovene. Hertil kommer et ukendt beløb som vi mister i forhold til til- og fraflytning jvf. Bosætningsanalysen samt færre turismeindtægter.

Jeg undrer mig over, at partier, der kalder sig erhvervsvenlige lader en gylden mulighed for markedsføring og vækst glide af hænde, men vi har set befolkningsudviklingen i kommunen gå tilbage over en årrække, så der er behov for nytænkning.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *