Angstforeningen gentager succesen med informationsaften om Aspergers Syndrom og angst.
Den lokale psykoterapeut Lene Brøndum Madsen indbyder i samarbejde med Angstforeningen til en gratis informationsaften om Aspergers Syndrom og angst. Lene har udover sit speciale i angst også fagligt speciale i Aspergers Syndrom, som beskriver menneskesker med højtfungerende autisme.
Mennesker med Aspergers Syndrom er oftest godt eller endog særdeles godt begavede, og de ofte har helt særlige talenter, som vi andre kun kan drømme om. Til gengæld har Aspergere udfordringer ifm kommunikation og sociale samvær og reagerer med fysisk og psykisk overvældende ubehag, hvis ikke deres særlige behov imødekommes. Mange børn og unge lider under en uerkendt diagnose, og de kan ikke møde op i skole, på uddannelse eller på job.
Asperger eller Angst?
Symptomerne på mistrivsel og overlastning hos mennesker med Aspergers Syndrom ligner til forveksling symptomerne hos mennesker med angst, og de forveksles og mistolkes derfor ofte.
Imidlertid er hjælpen til mennesker med Aspergers ofte direkte modsat hjælpen ved angst og derfor er rette diagnose afgørende for rette hjælp.
I inklusionens navn er mange børn med syndromet nødsaget til at skulle være i klasse med op til 28 elever, ligesom mange unge mennesker i Fremdriftsreformens navn oplever større og større pres i uddannelsessystemet. Disse ændrede krav vil de færreste med Aspergers Syndrom være i stand til at honorere, og derfor har mange af dem stort fravær fra skole og uddannelse. I værste fald må disse børn og unge mennesker måtte opgive at gå i skole eller at tage en uddannelse.
Lene Brøndum Madsen vil på informationsaftenen fortælle om syndromet samt de kendetegn ved aspergere, som aspergeren selv samt pårørende, lærere, pædagoger og andre professionelle kan være opmærksomme på.
Gæst: Mie Larsen – om livet med Aspergers Syndrom
Mie Larsen, 25 år, og kandidat i samfundsfag og dansk fra Syddansk Universitet kommer og fortæller sin historie. Mie har afsluttet sit studie i år og er nu ansat som underviser på FGU i Haderslev. Mie fortæller denne aften om udfordringer og fordele ved syndromet, og hvordan hun på grund af en uerkendt diagnose gentagende gange forgæves forsøgte at deltage i undervisningen på universitetet. Mie valgte efter at have fået diagnosen at gennemføre sit studie via selvstudie, ligesom at hun havde særlige vilkår under sine eksaminer.
Mie deler ud af sine erfaringer om den måde at være i verden på, som passer til netop hende.
Aftenen foregår onsdag den 27. november 19 – 21 i Sct. Jørgens Gård i Kolding. Det er for alle interesserede. Dog er tilmelding via mail
in**@le**********.dk
nødvendig af hensyn til begrænset antal pladser.