Connect with us

Skanderup

Ild i overdækket terrasse

Offentliggjort for

den

Indsatsleder Henning Holm koordinerede natten indsats i Skanderup. Foto: H.E. Haulrich.
Indsatsleder Henning Holm koordinerede natten indsats i Skanderup. Foto: H.E. Haulrich.

Der skete betydelig materiel skade på terrassen.

En 41-årig kvinde ringede 112 kort efter klokken 01 natten til tirsdag. Der var gået ild i en overdækket terrasse ved huset på Smedegyden i Skanderup.

Alle kom ud i god behold men i et forsøg på at redde familiens hund, blev en person kørt til sygehuset til behandling for røgforgiftning. Hunden blev fundet og reddet i sikkerhed.

I følge Sydøstjyllands Politi skete der betydelig materiel skade på terrassen.

Brandårsagen er endnu ukendt.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Skanderup

Kommunen renoverer tag med genbrugte teglsten

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Omkring 80 procent af vingeteglstenene blev genbrugt, da taget på Børnehaven Trekløverens blev renoveret. Foto: Kolding Kommune.

Børnehaven i Skanderup er blevet renoveret med genbrugte teglsten på taget.

Et ødelagt undertag på daginstitutionen Trekløveren i Skanderup kunne ikke repareres indefra. Derfor måtte alle teglsten fjernes fra det 50 år gamle tag for at kunne lægge et nyt undertag.

Normalt i sådan en situation ville de gamle tagsten ryge ned i en container og blive erstattet af nyt tegl. Men denne gang besluttede Kolding Kommune sig for at undersøge, om det kunne lade sig gøre at genbruge vingeteglstenene på taget.

Det kunne det og projektleder Jens Strandbygaard Povlsen fra By- og Udviklingsforvaltningen anslår, at omkring 80 procent af vingeteglstenene blev genbrugt.

Vingeteglet på Trekløverens tag viste sig at være af god kvalitet og hovedparten af teglet var i fin stand. Jens Strandbygaard Povlsen vurderer, at tagstenene kan holde 25 – måske endda 50 år – endnu.

Planlægger at genbruge flere tagsten

De gode erfaringer, der har været med at renovere det ca. 120 kvadratmeter store tag med genbrugte tagsten, betyder, at Jens Strandby Povlsen og hans kolleger i By- og Udviklingsforvaltningen planlægger at genbruge flere tagsten ved fremtidige tagrenoveringer.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Skanderup

Fire skoler støtter Børnelungefonden

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Skoleløb Rynkeby
Fire skoler i Kolding Kommune tager fredag den 4. juni løbeskoene på, når Team Rynkeby Skoleløbet løber af stablen. Foto: Shutterstock (Modelfoto)

Team Rynkeby Skoleløbet afvikles på fredag.

Fire skoler i Kolding Kommune tager fredag den 4. juni løbeskoene på, når Team Rynkeby Skoleløbet løber af stablen. Det er Skanderup Efterskole, Skanderup Hjarup Forbundsskole, Dalby Skole og Eltang Skole og Børnehave.

Det er trivslen blandt både lever og lungesyge børn, der er i fokus i forbindelse med skoleløbet.

Inden løbet på fredag har eleverne haft mulighed for at indgå mikrosponsorater med deres familie og venner, som kan give et beløb pr. omgang eller kilometer, eleven løber.

Alle bidrag går til skolens indsamling til Børnelungefonden, hvor skolernes opbakning giver ekstra optimisme efter et år, hvor man oplever, at mange svært lungesyge børn siden marts sidste år har levet i konstant frygt for deres helbred, fortæller Anne Brandt, direktør i Børnelungefonden.

Godt 60.000 skoleelever fra 230 skoler over hele landet deltager i Team Rynkeby Skoleløbet den 4. juni.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Skanderup

Lokalt vandværk søger kommunegaranti

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Der arbejdes på en helt ny boring.

Skanderup/Hjarup: Forbundsvandværket i Skanderup er plaget af pesticidet Desphenyl Chloridazon i værkets tre boringer. Derfor arbejdes der i øjeblikket i tæt samarbejde med Kolding Kommune og Rambøll Danmark A/S på at løse problemet med en helt ny boring, som erstatning for de tre gamle.

Den ny boring laves ved Ulveryggen cirka 1500 meter fra vandværket. Udgiften er anslået til 1,8 millioner kroner. Projektet, som er påbegyndt, ventes afsluttet i september 2021, skriver netavise sebro-press.

Ud over den nye boring ved Ulveryggen, står Forbundsvandværket også for anden stor udgift. Det handler om udskiftning en gammel asbestledning på Bygaden og Østergårdsvej i Hjarup. Og det koster 1.029 millioner kroner. Udskiftningen ønskes for at komme mange ledningsbrud i til livs.

I alt ansøger Forbundsværket kommunen til de to projekter en samlet kommunegaranti for lån på 2,8 millioner kroner med 20 år løbetid og fast forrentning. Sagen behandles i økonomiudvalget og byrådet

Forbundsvandværket i Skandrup, som beliggende ved Skanderup Landevej, forsyner lokalområderne Skanderup, Hjarup og Gelballe med drikkevand. Værket har for nogle år siden af afløst tre tidligere mindre utidssvarende værker.

//sebro-press


Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Skanderup

Her kommer der 12 nye byggegrunde

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Kolding Kommune udbyder til januar 12 nye parcelhusgrunde i landsbyen Skanderup. Pressefoto.

Skanderup får en attraktiv udstykning til 12 nye parcelhuse, som bliver nabo til skole og daginstitution. Grundene bliver udbudt til salg i løbet af januar.

Er du på udkig efter landsbyfællesskab og central beliggenhed, så er det med at holde sig klar, når Kolding Kommune til januar udbyder 12 nye parcelhusgrunde i landsbyen Skanderup.

Skanderup ligger mellem Kolding og Lunderskov i rolige omgivelser på landet, men med kort afstand til motorvejen, så man hurtigt kan komme til og fra landsbyen f.eks. for at arbejde.

De nye parcelhusgrunde bliver placeret ved Hjarupvej og Ejersmindevej meget tæt på Skanderup Hjarup Forbundsskole, hvor der også er daginstitution. Skolen går til og med 6. klasse.

Fra fastelavnsfest til cykelsti

I Skanderup lægger indbyggerne stor vægt på fælles værdier. Der er en Landsbyforening, som består af frivillige, der står for fælles arrangementer, f.eks. fastelavnsfest, sankthansfest, skraldedag, efterårsfest og juletræsfest.

Derudover sørger foreningen bl.a. for at søge midler til forskønnelse af byen og til nye projekter. Et af de seneste eksempler er en cykelsti mellem Skanderup og Lunderskov, så børnene kan cykle sikkert til overbygningsskolen fra 7. klasse. Et andet eksempel er en bålhytte på byens fælles legeplads.

Landsbyforeningens formand Linda Husfeldt Johansen glæder sig til at få flere beboere i landsbyen, som hun karakteriserer som et sted med tryghed, nærhed og sammenhold.

– Skanderup er et dejligt sted at bo. Skolen er en meget vellidt med gode værdier. Vuggestuen og børnehaven er en integreret del af skolen, hvilket gør det nemt for børnene at starte i skole, da de allerede har stort kendskab til skolen, inden de starter i glidende overgang fra børnehave til førskole. Og så er der stor opbakning til de fælles arrangementer i Skanderup, som gør, at tilflyttere hurtigt kan blive en del af fællesskabet, hvis de ønsker det. Skanderup er også et sted, som flere unge vender tilbage til, når de selv stifter familie, fortæller Linda Husfeldt Johansen.

Ud over fællesskab byder Skanderup også på skønne omgivelser, bl.a. Gelballe Skov, som er god til løbe- og gåture. Syv minutter derfra i bil ligger Lunderskov, hvor der er indkøbsmuligheder.

De 12 nye grunde udbydes til salg til mindstepriser mellem 350.000 og 425.000 kr. Byggemodningen af udstykningen er gået i gang.


Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Skanderup

Kemikalieuheld: Tre beboere tilset i ambulance

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Det var en glemt dåse med klor, der stod på en tændt brændeovn, og den udviklede på den måde giftige dampe. Foto: H.E. Haulrich.

Trekantbrand måtte rykke ud til et uheld med kemikalier.

Der skete tirsdag ved 17.25-tiden et kemikalieuheld i et hus på Marievænget i Skanderup.

Trekantbrand station Lunderskov rykkede ud til adressen. Det samme gjorde ambulance og politiet.

Det var en glemt dåse med klor, der stod på en tændt brændeovn, og den udviklede på den måde giftige dampe. Tre beboere blev tilset af redderne i ambulancen.

Brandvæsenet fik kontrol over situationen og huset blev afspærret indtil et skadefirma kunne tage sig af resten.

Se billederne nedenunder…


Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Reklame

Tags

oktober 2021
M Ti O To F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Populære artikler