Connect with us

Christiansfeld

Ild i mark

Offentliggjort for

den

Trekantbrand fik hurtigt slukket ilden. Foto: Elo Christoffersen.
Trekantbrand fik hurtigt slukket ilden. Foto: Elo Christoffersen.

Der var heldigvis kun brand i et lille stykke af marken.

Trekantbrand – station Tyrstrup rykkede tirsdag eftermiddag ved 17.10-tiden ud til en markbrand ved Koldingvej mellem Vonsild og Taps.

Et lille stykke høstet mark brændte. Brandvæsnet fik hurtigt slukket ilden.

Det vides ikke, hvordan branden startede.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Christiansfeld

Seminar om kunsthåndværk & design

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Foto: Ida Buus.

Museum Kolding og Danske Kunsthåndværkere & Designere inviterer til fagligt seminar i samarbejde med Designskolen Kolding og SDU. Seminaret finder sted i UNESCO byen Christiansfeld.

TAKEAWAY – hvad tager vi med videre? Det er titlen på årets Biennaleudstilling, som kan ses på Koldinghus.

I forlængelse af Biennaleudstillingen afholder Museum Kolding og Danske Kunsthåndværkere & Designere, som også er arrangører af Biennaleudstilingen, et seminar, hvor deltagere kan blive klogere på teknologihistorie, hybridformer og fremtidens danske
kunsthåndværk og design.

Biennaleseminaret strækker sig over to dage, og foregår i historiske rammer i Søstrehuset i Christiansfeld.

Christiansfeld er kendt som den levende by og blev optaget på UNESCO’s verdensarvsliste i 2015 som et vidnesbyrd på en kulturel tradition og et fremragende eksempel på arkitektur.

Christiansfeld er grundlagt af Brødremenigheden i 1773. I Søstrehuset har Museum Kolding udstillingslokaler, museumsbutik og administration.

På seminarets første dag, 23. september, kan man opleve tre virkelig dygtige og interessante oplægsholdere og på den anden dag er der omvisninger i både Biennaleudstillingen og afgangsudstillingen fra Designskolen Kolding.

Seminaret foregår fra den 23.-24. september.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Sjølund

Politiet: -Vi kan ikke udelukke, at branden er påsat

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Huset stod ikke til at redde og er nedbrændt. Foto: Elo Christoffersen.

Politiet kender endnu ikke brandårsagen ved nattens brand i Sjølund, men afviser ikke, at branden kan være påsat.

Et ubeboet hus i Skomagergade i Sjølund nedbrændte natten til lørdag.

-Huset var overtændt, da politi og brandvæsen nåede frem, fortæller vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Jesper Brian Jensen, til Kolding Netavis.

Branden udviklede en giftig røg. Derfor blev en nabo i vindretningen evakueret, men kunne senere på natten igen komme tilbage i sit hjem.

Det ubeboede hus har stået tomt i et års tid og stod ikke til at redde. Huset er nedbrændt.

Brandårsagen er endnu ukendt:

-Vi vil ikke afvise, at branden kan være påsat. Men det kan også være en kortslutning i de elektriske installationer. Men det skal vi have undersøgt nærmere, slutter vagtchefen.

Ingen personer kom noget til ved branden.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Sjølund

Hus nedbrændt i nat

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Huset i Skomagergade er nedbrændt. Foto: Elo Christoffersen

Huset, der var ubeboet, stod ikke til at redde.

Et ældre hus, der har stået ubeboet hen i et års tid, i Skomagergade i Sjølund brød ved 02-tiden i brand.

Flammerne havde godt fat i huset, der ikke stod til at redde.

En nabo blev evakueret på grund af den giftige røg.

Huset er nedbrændt. Trekantbrand – station Tyrstrup – stod lørdag morgen ved 08-tiden fortsat vagt ved huset og klar til at efterslukke, da ilden endnu blusser op i nogle såkaldte “lommer”.

Brandårsagen kendes endnu ikke.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Stepping

En anderledes skole fejrede jubilæum

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Formanden for friskolen, Claes Pasgaard Erlang, på talerstolen omgivet af glade børn, da skolen fejrede jubilæum. Foto: sebro-press.

Stepping-borgerne har ord for, at de kan det de vil. Og de ville beholde deres skole i landsbyen.

Da Kolding Kommune hittede på at nedlægge den, lavede de bare på rekordtid deres egen friskole.

For da byrådet i Kolding besluttede at nedlægge skolen i Stepping, glemte de åbenbart at tage forældre og borgere i ed. Kun ganske få forældre valgte at sende deres poder over ”grænsen” til nabosognet Ødis for at få dem undervist. De valgte deres egen helt nye friskole.

Fredag i sidste uge gik flagene så til tops i landsbyen – og ved deres skole. Deres egen friskole kunne nemlig fejre ti års jubilæum. Og det blev gjort med fest i skolegården, skriver netavisen sebro-press.

Der var forskellige aktiviteter rundt omkring, fælles sang, og der var taler.

Formanden for skolens bestyrelse, Claes Pasgaard Erlang, benyttede lejligheden til at gøre opmærksom på, at det ikke var en selvfølge, at skolen nu kunne fejre 10-års jubilæum:

-Vi står her, fordi en række forældre og lokale ildsjæle satte sig for at starte en friskole. De ville næsten for en hver pris bevare Stepping og lokalområdet. Og her spiller en skole en vigtig rolle. Tak til jer der løftede opgaven, lød det fra Claes Pasgaard Erlang.

Også skolens leder, Lise Klausen, var fremme med en tale. Hun fortalte, da hun startede på skolen for ti år siden, var der kun tretten ansatte nu er der 40.

Lise Klausen glædede sig over, at skolen ikke alene havde fået lov til at bestå, men også over at den har udviklet til det, den er i dag med blandt andet overbygnings klasser og senest med et børnehus i skoven med tilknytning til skolen:

-Vi prøvede i starten at lave en anden slags skole end den der kendes fra den almindelige folkeskole, og der lykkedes, sagde Lise Klausen.

Stepping Friskole bygger sit virke på den grundtvigsk-koldske tankegang, hvor der tages udgangspunkt i det enkelte barn. I dag har skolen 140 børn.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Christiansfeld

Håndværkets Dag i Christiansfeld

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Håndværkets Dag i Christiansfeld har 10 års jubilæum. Det fejres på lørdag. Pressefoto.

Håndværkets Dag i Christiansfeld har 10 års jubilæum.

Årsagen til, at Christiansfeld blev grundlagt, er det gode håndværk og det hyldes, når Håndværkets dag for 10. år i træk bliver holdt.

På 10 års jubilæet for Håndværkets Dag i Christiansfeld kan børn og voksne opleve et væld af håndværkere, som demonstrerer og fortæller om deres håndværksdyder. Traditionen tro holdes dagen for at hylde det gode håndværk, som Christiansfeld er så kendt for.

Det brede spekter af håndværkere dækker blandt andre smedje, snedker, tømrer, gørtler, keramikere, træskærer, bogbinder, guldsmed, møbelpolstrer, møbelsnedker, instrumentmager og mange kunsthåndværkere som væver, pilefletter og knipler.

Specielt for børn og unge

Særligt i år er der aktiviteter for børn og unge. Man kan bygge sit eget insekthotel, snitte en smørkniv, lave sit eget sølvarmbånd måske med perler, og forme en skål eller kop i ler hos keramikeren. Og man kan selvfølgelig tage sit værk med hjem. Hver workshop koster 20 kr.

Tre udstillinger i samme huse

Dagen byder også på udstillinger og oplæg.

I Søstrehusets stueetage holder Netmaskernes udstillingen ”Art Deco i Strik” til. En censureret udstilling med en række imponerende kreationer af kjoler designet og produceret med inspiration i stilperioden Art Deco.

Går man en tur ned ad trapperne kan man se den fine private samling af dukkehuse, og når man på sin vej rundt i Søstrehuset stiger op ad trappen, kommer man til Brødremenighedens museum på 2. sal. Alle tre udstillinger er åbne og gratis i forbindelse med håndværkets dag.

Oplæg og foredrag

Formand for Netmaskerne Eva Folke holder oplæg om Netmaskernes og udstillingens tilblivelse.

Bygningskonstruktør Peter Bucholt Petersen Tegnestuen Mejeriet APS fortæller om planlægning og proces af restaurering af den Gamle Pigeskole, nabo til Søstrehuset, der afsluttes med en besigtigelse af Pigeskolens loft.

Materialernes beskaffenhed. Hvilke materialer bør vi vælge og fravælge, når de historiske bygninger skal restaureres? Ved tømrer, arkitekt, forfatter og underviser Nik Hyllestad og bygningskonstruktør Sigmundur Frýdal Hyllestad. Dette foredrag koster kun 30. kr.

Med guide rundt i Christiansfeld

Flere gange i løbet af dagen er der byvandringer med guider i Christiansfeld, nemlig kl. 12.00, 12.30 og 13.00. Pris pr. person 80 kr. Børn u. 18 år gratis.

Ude i byen holder Kakkelovnshuset, Lindegade 44, åbent hus, hvor ovnsætterne Hans og Domininka Schmidt viser og fortæller om Christiansfelderkakkelovnene, der er ressourcebesparende, miljøvenlige, bæredygtige og multifunktionelle.

Håndværkets dag foregår i Søstrehuset, Nørregade 14 i Christiansfeld i Søstrehusets gård fra klokken 10-16.

Alle er velkommen. Gratis entré til hele Søstrehuset inklusiv udstillinger.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Seneste

Reklame

Tags

september 2021
M Ti O To F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Populære artikler