Idémagere og iværksættere skal stoppe madspild

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen 13 april 2022
Opdateret 13/04/22 5:07
Madspildstænketanken ONE\THIRD er på jagt efter innovative ideer til at mindske madspild. Pressefoto.

Har Syddanmark nøglen til at stoppe det globale madspild? Madspildstænketanken ONE\THIRD er på jagt efter innovative ideer til at mindske madspild.

Madspild er hårdt for vores klima. På verdensplan anslår man at cirka 8% af de totale menneskeskabte emissioner af drivhusgas kommer fra madspild og madaffald. Sammenholdt med, at 34% af al den mad vi i dag producerer i verden ender ’i skraldespanden’ er madspild en global klimaopgave, som vi skal løse.

Leder efter innovative idéer

Tænketanken ONE\THIRD leder efter innovative idéer, fra blandt andet Syddanmarks uddannelsesinstitutioner, virksomheder og private udviklere, der kan hjælpe Danmark med at nedbringe madspildet. For at gøre det ekstra attraktivt for idémagere og iværksættere at arbejde med madspildsområdet, arrangerer ONE\THIRD konferencen SPISBAR’ og lancerer samtidig en konkurrence under samme navn.

-ONE\THIRD arbejder for at bringe hjerner og hjerter sammen for at stoppe madspild. Med konkurrencen vil vi bringe nye interessenter i spil for at finde innovative løsninger til at bekæmpe og forebygge madspild. Det er vores håb, at konkurrencen vil stimulere nye ideer, vise nye veje og skabe nye samarbejder på tværs af faggrænser, fortæller Flemming Besenbacher, bestyrelsesformand i ONE\THIRD, i en pressemeddelelse.

Tommy Ahlers, klimainvestor, tidligere uddannelses- og forskningsminister, og nu juryformand i SPISBAR’, har fokus skarpt rettet på klimadagsordenen.

-Vi har et virkelig innovativt iværksætter- og forskningsmiljø i Danmark, ligesom vi er i front med den grønne omstilling. Det er helt unikt, men broen mellem de to skal være stærkere. Det skal være lettere at være grøn iværksætter, og det skal være lettere at få den grønne viden, vi har på universiteterne, ud at gøre en forskel i virkeligheden – det gælder også ift. at minimere madspild” fortæller Tommy Ahlers og fortsætter: “Jeg glæder mig til at se, hvad der gemmer sig af idéer i Danmark og opfordrer alle til at sende deres idé eller projekt ind til os. Vi skal have mindsket madspildet nu.

Juryen består ud over Tommy Ahlers, bestyrelsesformand for ONE\THIRD Flemming Besenbacher, direktør og partner i tænketanken DareDisrupt Anders Hvid, Nicolai Bech fra Opfinderrådgivningen på Teknologisk Institut, Mads Werge, partner i rådgivningshuset PlanMiljø, og landechefen fra TooGoodToGo, Heidi Boye.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel