Connect with us

Danmark

Hver anden på vej på udlandsferie er bekymret for coronasmitte

Offentliggjort for

den

Det er specielt dem, der planlægger at rejse til Frankrig og Italien, der er bekymrede, mens dem, der skal til Grækenland, Spanien og Storbritannien, ikke forventer forstyrrelser på ferien. Pressefoto.
Det er specielt dem, der planlægger at rejse til Frankrig og Italien, der er bekymrede, mens dem, der skal til Grækenland, Spanien og Storbritannien, ikke forventer forstyrrelser på ferien. Pressefoto.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Få gode råd til, hvordan du minimerer bekymringer omkring udlandsferie, og hvad du gør, hvis du selv eller børnene alligevel er uheldige og bliver smittet i udlandet.

Lempede restriktioner, EU-coronapas og udsigten til en kølig dansk sommer har fået tusindvis til at satse på sommerferie uden for landets grænser.

Men selvom Udenrigsministeriet ikke længere fraråder rejser til populære destinationer i Sydeuropa, så forventer rejselystne danskere langt fra, at turen bliver bekymringsfri. Tværtimod.

Knap 5 ud af 10 (48%) svarer i en undersøgelse, YouGov har foretaget for Topdanmark, at de er bekymrede for at strande på deres destination på grund af restriktioner, eller at de er nervøse for at blive syge eller smittet med covid-19.

Den samme mængde (48%) har, trods bekymringer, dog ikke gjort noget udover det sædvanlige for at forberede sig eller sikre, at man kan få hjælp på rejsen, viser undersøgelsen.

Kun 7% har undersøgt lokale muligheder for at få lægebistand og behandling, mens 3 ud af 10 (28%) har sat sig ind i deres rejseforsikring.

-Jo tættere vi kommer på sommeren, desto flere kunder har vi dog i røret, der spørger specifikt til, hvilke muligheder de har for at få hjælp fra rejseforsikringen eller lægevejledning på ferien. Vi kan se, at mængden af henvendelser stiger uge for uge, siger Carsten Elmose, koncerndirektør for privatkunder i Topdanmark, i en pressemeddelelse.

-Det er ikke vores opgave at rådgive om, hvorvidt man bør rejse. Vi opfordrer til, at man følger myndighedernes retningslinjer. Men skulle det ske, at man blev syg med covid-19, så er vi naturligvis også klar til at hjælpe, fx med lægebehandling, siger han.

Topdanmark har valgt at betragte covid-19 som hvilken som helst anden sygdom, og kunder er derfor dækket på normale vilkår, også uanset om de er vaccineret eller ej.

Hver tredje (32%) svarer i undersøgelsen, at de ikke er bekymret for at rejse til udlandet i 2021.

Hvem er mest og mindst bekymret?

Det er specielt blandt dem, der planlægger en tur til Frankrig, at bekymring for at blive syg fylder meget. Her svarer 4 ud af 10 (43%), at de er nervøse for smitte med covid-19.

Risikoen for, at pludselige ændringer i restriktioner spænder ben for ferieoplevelsen, fylder mest hos dem, der har booket en tur til Italien. Knap halvdelen (47%) svarer, at de frygter, at nye restriktioner besværliggør turen.

Dem, der planlægger at besøge Grækenland, Spanien og Storbritannien, er mindst bekymrede for smitte. Her svarer under 20%, at de nervøse for sygdom eller smitte med covid-19.

Hvad hvis man vil aflyse rejsen?

Man kan som udgangspunkt benytte sin afbestillingsforsikring, hvis destinationen var “grøn” eller “gul” uden rejserestriktioner, da rejsen blev købt, og destinationen efterfølgende bliver kategoriseret som “rød” eller “orange” på grund af covid-19.

-Ændrer situationen eller rejselysten sig i sidste øjeblik, er det først og fremmest vigtigt at få styr på, hvad konsekvensen er, hvis du ikke kommer afsted, eller hvad din plan B er, siger Carsten Elmose.

-Vi opfordrer alle til at kontakte deres forsikringsselskab, inden man beslutter sig, da der kan være forskel på dækninger, og da tilbud om fx kompensation, ombooking eller voucher kan have indflydelse på mulighederne for at få erstatning, siger han.

Hvis man har købt en såkaldt pakkerejse hos et rejsebureau, skal man kontakte rejseselskabet for at høre om mulighederne for ændring eller afbestilling.

Fem gode råd til at minimere bekymringerne på rejsen

Følg samme råd som herhjemme: hold afstand, undgå håndtryk, vask hænder og brug håndsprit. At en destination er kategoriseret som “gul”, er ikke en garanti for, at muligheden for smitte ikke eksisterer. Køb eventuelt sprit, mundbind osv. hjemmefra, så du ikke skal starte ferien med at lede efter det.

Sæt dig ind i og følg lokale forholdsregler, fx hvor man skal bruge mundbind, hvor mange man må samles osv. De danske ambassader opdaterer løbende deres hjemmesider med de nyeste restriktioner for deres respektive land.

Hold dig opdateret om alt fra flyaflysninger, lokale smittetal/udbrud, adgang til sundhedsvæsen samt mulighederne for alternative rejsemål og transportformer, da situationen pludselig kan ændre sig fra dag til dag.

Tjek eller genaktiver din rejse- og afbestillingsforsikring før afrejsetidspunktet, da der kan der være en karensperiode på forsikringen. Hos Topdanmark skal kunder fx købe en forsikring, der træder i kraft mindst 14 dage før afrejse, for at være dækket.

Får du symptomer, fx feber, hoste, vejrtrækningsbesvær og tab af smags- og lugtesans, skal du isolere dig og følge de lokale myndigheders anvisninger samt hurtigst muligt søge lægehjælp, både lokalt og/eller via dit forsikringsselskab. Se, hvordan du skal forholde dig i hvert land på ambassadernes hjemmesider, eller ring til Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter (+45 33 92 11 12), hvis du har brug for akut bistand.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Reklame

Danmark

Så langt strejfer katten om sommeren

Offentliggjort for

den

Forfatter:

De mange herreløse katte lider i mange tilfælde den samme skæbne som sommerhuskatte – når vinterens kulde og mangel på føde kommer, fryser eller sulter de ihjel. Pressefoto.
De mange herreløse katte lider i mange tilfælde den samme skæbne som sommerhuskatte – når vinterens kulde og mangel på føde kommer, fryser eller sulter de ihjel. Pressefoto.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Sommeren er for alvor over os og tiden er samtidig kommet for vores katte til at strejfe vidt omkring. Men det er ikke altid uden problemer, ifølge Agria Dyreforsikring.

Sol og varme er atter over det danske land. Og det samme kan siges om omstrejfende katte. Med de lange, lyse nætter er det blevet tid for kattene til at se sig omkring og sætte nye killinger i verden.

Men det er ikke nødvendigvis godt, fortæller Tine Antvorskov, direktør hos Agria Dyreforsikring:

-Strejfende katte kan både komme i problemer og selv skabe dem, siger hun i en pressemeddelelse.

Katte kan komme langt omkring

En strejfende hankat, kan bevæge sig i en radius af op til 20 kilometer fra sit hjem i sin søgen efter at formere sig. Og det er netop denne formering, der skaber problemer, forklarer Tine Antvorskov:

-En hunkat kan få op til tre kuld med tre til fem killinger om året. Så når kattene strejfer omkring og formerer sig, får de hurtigt mange killinger. Og en stor del af dem er desværre herreløse.

De mange herreløse katte lider i mange tilfælde den samme skæbne som sommerhuskatte – når vinterens kulde og mangel på føde kommer, fryser eller sulter de ihjel. Det er dog ikke det eneste, de kan komme ud for.

Mange katte omkommer i trafikken om sommeren

Ifølge Agria Dyreforsikrings skadestatistik så dør der hvert år omkring 2.000 katte som følge af påkørsler på lande- og motortrafikveje. Derudover forventes der at være et stort mørketal.

Men statistikken viser også, at der er op til 50% flere trafikulykker med involverede katte i sommerperioden i forhold til januar og februar.

-Katte bliver desværre kørt ned. Derfor er det vigtigt, at du som ejer sørger for, at du har mærket din kat med chip eller tatovering, så du er til at komme i kontakt med, fortæller Tine Antvorskov.

Det er dog muligt at få sin kat til at strejfe mindre og samtidig stoppe katten i at formere sig. Løsningen er neutralisering.

Neutralisering hjælper på problemerne

For et relativt lille beløb på 600-1.500 kroner kan du spare både dig, din kat og andre katte for mange fremtidige problemer. En neutraliseret kat strejfer nemlig ikke lige så meget, den sætter ikke nye killinger i verden, og hvis det er en hankat, så er der mindre risiko for, at den kommer op at slås med alle de andre hankatte, hvilket kan spare dig for en del penge i dyrlægeregninger.

De fleste af os katteejere neutraliserer dog ikke vores katte, da vi enten synes, at det er synd for dem, eller at det er for dyrt. Langt de fleste af os avler heller ikke bevidst på vores katte, men intakte katte, der færdes frit, vil formere sig. Det er synd, da de herreløse killinger, der er resultatet af dette, ofte ender med at dø om vinteren. Og det bør vi gøre, hvad vi kan for at stoppe.

-At få neutraliseret sin kat er i langt de fleste tilfælde en fordel, både for dig som katteejer og for katten selv. Derfor håber vi, at de danske katteejere vil hjælpe med til at reducere andelen af herreløse katte, der går til hver vinter, ved at starte det sted de kan og neutralisere deres egen kat, slutter Tine Antvorskov.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Danmark

Vandhund: Sådan skal din hund opføre sig på stranden

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Tager du hunden med på stranden, så husk, at der er regler for, hvordan I må færdes. Pressefoto.
Tager du hunden med på stranden, så husk, at der er regler for, hvordan I må færdes. Pressefoto.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Tager du din hund med på stranden, så kan du her få nogle gode råd til, hvordan strandturen forløber uden problemer.

Det er dejligt at have en rigtig vandhund, men for at hundens badeture om sommeren skal forløbe uden problemer for både hund og ejer, kommer Agria Dyreforsikring her med lidt vejledning, ikke mindst til alle de nye hundeejere, der er kommet til i corona-tiden.

Regler for hunde på stranden

Tager du hunden med på stranden, så husk, at der er regler for, hvordan I må færdes. Vil man tage hunden med på stranden, er det godt at kende til de gældende regler. Det er f.eks. ikke alle strande, hvor hunde må færdes. Tine Antvorskov, direktør hos Agria Dyreforsikring, forklarer:

-Selvom det er fristende at tage snoren af halsbåndet, så husk, at det som udgangspunkt er lovpligtigt at have hunde i snor fra den 1. april til og med den 30. september på offentlige strande. Derudover er der nogle strande hvor hunde ikke er tilladt, og der er hundestrande, hvor du kan slippe din hund, også i sommerhalvåret. Søg på nettet efter den strand som du vil besøge og sæt dig ind i dens regler, før du tager afsted.

Sådan skal din hund opføre sig på stranden

Tager du snoren af din hund, skal du altid have fuld kontrol over den, også på stranden. Det vil blandt andet sige, at du skal kunne kalde den til dig, selv hvis den er interesseret i andre hunde, mennesker eller vilde dyr på stranden.

Hvis der er mange mennesker og mange småbørn på stranden, er det klogt at holde hunden i snor uanset reglerne. Fremmede børn kan ikke vide, at din hund er helt harmløs, og kan nemt blive bange for en løs hund, der kommer springende langs vandkanten. Det gør sig stadig gældende, selvom den er et stykke væk fra dem. Hvis der ofte er mange mennesker, så planlæg i stedet at tage på stranden i de tidsrum, hvor der sjældent er mange mennesker, som tidlig morgen eller sen aften. Derudover bør I også følge de sædvanlige regler for god opførsel, såsom at samle hømhøm’er op og udvise hensyn til andre.

Du skal som ejer altid huske på at holde øje med din hund. Er sandet for eksempel for varmt til at du kan gå i bare tæer, så brænder det også hundens poter. Og ville du ikke selv hoppe i havet på grund af alger eller lignende, så skal du også holde din hund væk fra vandet.

Selvom havet ser klart og rent ud, så er der andre sygdomme der kan give hunden problemer efter en tur i bølgen blå, fortæller Agria Dyreforsikrings dyrlæge Mogens Brix.

Det skal du være opmærksom på efter strandturen

Hotspot og “vandhale” er to klassiske sygdomme, som hunde kan få efter en tur på stranden. Begge kan være dyre og smertefulde bekendtskaber for hundeejere og hunde. Dyrlæge Mogens Brix forklarer om de to diagnoser:

-Våd og fugtig pels kan føre til fugteksem, også kaldet hotspot, der gør hundens hud rød, øm og irriteret. Får hunden hudbetændelse, skal den tilses af en dyrlæge, der typisk vil behandle betændelsen med antibiotika. “Vandhale” eller ”watertail” er betegnelsen for en ikke infektiøs betinget inflammation i halerodens nerver, der opstår, hvis hunden i længere tid er kold eller nedkølet på bagdelen. Det kan også opstå, hvis hunden har opholdt sig lang tid i vandet, da halen derved er i fuld aktion og således overbelastes. Får din hund vandhale, skal den altid tilses af dyrlægen, da det er ganske smertefuldt for den. Her behandles den med smertestillende, og du må fortsætte behandling hjemme med varme og hvile.

Gode råd

Mogens Brix giver her fem tips til hvordan du passer godt på din hund, efter en tur på stranden:

Gør det til en vane at kigge nærmere på din hund hver dag i sommertiden – så finder du også flåter og andre ubudne gæster.

Skyl altid hunden i ferskvand efter havbad.

Sørg for, at hunden er ordentligt tør, inden den f.eks. lægger sig i kurven.

Barber eller klip rundt om et sår, så du kan holde øje med det.

Hvis hunden kradser eller slikker sig, skal den have krave på eller anden beklædning, der kan hindre dette. Der findes bl.a. oppustelige kraver, så hunden og dens omgivelser slipper for en stor plastikskærm.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Danmark

Her bor landets bedste bilister

Offentliggjort for

den

Forfatter:

De mest erfarne bilister faktisk dem, der bor i Nordsjælland, mens storbyområderne, København og Aarhus, har de yngste eller nyeste bilister på vejene. Foto: Shutterstock (Modelfoto)
De mest erfarne bilister faktisk dem, der bor i Nordsjælland, mens storbyområderne, København og Aarhus, har de yngste eller nyeste bilister på vejene. Foto: Shutterstock (Modelfoto)
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Har du også tit undret dig over andres kørsel, når du cruiser rundt på de danske landeveje? Så er du formentlig ikke den eneste, og nu kan du endelig få svar på, hvor de bedste og værste bilister bor.

Samlino.dk har fremskaffet en masse tal, der bygger på over 100.000 opslag gennem vores hjemmeside og offentlige databaser.

Østjyderne har landets dyreste bilforsikringer med en gennemsnitlig pris på 7.481 kroner. Nordsjællænderne har flest skader, mens bilisterne på Fyn og Sønderjylland kører pænest. Det er nogle af højdepunkterne i undersøgelsen.

Desuden er de mest erfarne bilister faktisk dem, der bor i Nordsjælland, mens storbyområderne, København og Aarhus, har de yngste eller nyeste bilister på vejene.

Østjyderne er de dyreste

Forsikringsprisen for østjyder er i gennemsnit 17 % højere end bilisterne i Sønderjylland. Faktisk koster det i gennemsnit 7.481 kroner om året at have en bilforsikring i Østjylland.

Fordelingen i de andre landsdele: Østjylland (7.481 kroner)København og omegn (7.105 kroner), Nordsjælland (6.963 kroner), Fyn og øerne (6.778 kroner), Midt- og Vestjylland (6.733 kroner), Nordjylland (6.688 kroner) og Sjælland, Lolland, Falster og Møn (6.484 kroner)

Mange skader i Nordsjælland

Bilisterne registrerer rigtig mange skader i Nordsjælland, hvor der er 19 % flere skader i den del af landet i sammenligning med Fyn og Sønderjylland.

Den gennemsnitlige antal indtastede skader gennem de sidste 7 år er på 0,32, hvor det værste område i Nordsjælland var Værløse med 0,43 antal skader per bil gennem de sidste 7 år.

Modsat er det på Fyn, hvor det bedste sted på øen blev Faaborg, Aarup og Otterup med kun 0,2 per bil.

Gennemsnittet i forhold til landsdelene: Østjylland (0,3), København og omegn (0,29), Nordsjælland (0,32), Fyn og øerne (0,27), Midt- og Vestjylland (0,3), Nordjylland (0,31), Sjælland, Lolland, Falster og Møn (0,28) og Sønderjylland (0,27)

Danmarks mest erfarne bilister

Og så et kig på antal år, som bilisterne i de forskellige landsdele har haft bilforsikring. Her viser det sig, at bilister i Nordsjælland i gennemsnit har haft en bilforsikring i 18 år. Det er 33 % højere sammenlignet med bilister i København og omegn.

Området med mindst erfarne bilister blev København N med 5,5 år i gennemsnit, mens området i Nordsjælland med flest rutinerede bilister blev Ålsgårde med 26,3 år i gennemsnit.

Ved et kig på landsdelene, så fordeler de sig således: Østjylland (14,2 år), København og omegn (12 år), Nordsjælland (18 år), Fyn og øerne (15 år), Midt- og Vestjylland (15,9 år), Nordjylland (16,1 år), Sjælland, Lolland, Falster og Møn (17,1 år) og Sønderjylland (16,5 år).

Kilder: Samlino.dk, Biltorvet og Motorregistret

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Seneste

Reklame

Tags

juni 2021
M Ti O To F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Populære artikler