Kolding Netavis

Hver anden dansker sover med brandfaren

Hvert år ser Gjensidige mange brande, der starter i elektronik, der kortslutter eller overopheder under opladning. Pressefoto.

Mange danskere oplader fortsat telefonen om natten, og hver fjerde bruger potentielt farlige uoriginale opladere, og det koster både på telefonens levetid og øger risikoen for brand.

Det er intet nyt, at en af hjemmets største brandfælder findes i vores elektronik samt elektriske installationer, og hvert år ser Gjensidige mange brande, der starter i elektronik, der kortslutter eller overopheder under opladning.

Desværre vælger hver anden dansker fortsat at oplade telefonen om natten, og hver femte danske husstand har tilmed uoriginale opladere, som er med til at øge risikoen for brand.

-Det er lidt utroligt, at andelen af danskere, der oplader telefonen, når den ikke er under opsyn, stadig er så stor. Vi får mange sager ind i løbet af året, hvor branden er startet i forbindelse med opladning eller elektronik, der kortslutter, så det er en rigtig dårlig idé at tage chancen. Vi hører desværre ofte fra kunder, at de tror, at risikoen er så lille, at det ikke gør nogen forskel, om de oplader om natten eller om de bruger uoriginale opladere, men vi kan uheldigvis bare konstatere, at det ikke er rigtigt, fortæller Henrik Sagild, direktør for Skade i Gjensidige.

Ikke kun brandfare ved forkert opladning

Ikke nok med, at brandrisikoen stiger, hvis man oplader telefonen kontinuerligt om natten eller med uoriginale opladere, det øger også risikoen for, at batteriet kan få skader. Der er derfor mange gode grunde til, at man passer godt på sin dyre elektronik.

-Der er mange myter om, hvordan man oplader telefonen på den bedste måde, men det er efterhånden slået fast, at selvom de fleste telefoner er af høj kvalitet, så kan det skade batteriet, hvis man lader telefonen blive i opladeren i lange perioder eller med opladere, der ikke er designet til den specifikke telefonmodel, slutter Henrik Sagild.

Tagget med:
Del denne artikel