Kolding Netavis

Hotel klar med egne ædle dråber i en unik whisky

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen Erhverv

Hotel Koldingfjord er klar med egne ædle dråber i en unik whisky.

For direktør Peder J. Madsen og restaurantchef Lars Engstrøm Jensen var det en stor og glædelig dag onsdag.

Det var nemlig den længe ventede dag for tapning af de første flasker Koldingfjord Whisky, der siden 2012 har ligget på fad på Trolden Bryghus, oplyser Hotel Koldingfjord.

For 7 ½ år siden – helt eksakt den 16. og 21. marts 2012 blev 700 liter byg øl kogt ind til 60 liter 63% rå sprit over 3 døgn og blev hældt på 2 solide egetræsfade fulde af smag fra majs Bourbon fra de amerikanske fade.

Med masser af tålmodighed og kærlighed fra Trolden Bryghus og også en vis portion Angelshare, som er fordampningen gennem whiskyfadene er det nu blevet til Hotel Koldingfjords helt egne 70 flasker whisky.

Hotel Koldingfjords whisky er faktisk den ældste private label whisky, der er produceret og tappet på Trolden Bryghus siden opstarten som ølbryghus i 2005. I 2011 blev Troldens egen whisky lagt på fad og Hotel Koldingfjord var lige i halen på denne for at være med som nogle af de første til at støtte op om det lille lokale bryghus.

For både direktøren og restaurantchefen var det næsten ligesom juleaften selv at få lov at hælde de ædle dråber på flaske, proppe og plombere den helt efter kunstens regler.

Resultatet er en mild, blød og lækker honningfarvet whisky, der nu skal gemmes godt i vinkælderen, værnes om og ikke mindst bruges til specielle lejligheder for whiskyelskere, der bl.a. besøger Hotel Koldingfjord.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *