Højhusbyggeri på Cirkuspladsen

Onsdag 31. Marts 2021 11:19 593
Her ses  Cirkuspladsen med højhusene i baggrunden. Foto: Elo Christoffersen. Her ses Cirkuspladsen med højhusene i baggrunden. Foto: Elo Christoffersen.

Læserbrev af Arne Eriksen, Kløvervej 17, 6000 Kolding.

I august – september 2020 blev der foretaget jordbundsmålinger på Cirkuspladsen. Rapporten er spændende læsestof. Der blev fundet Vinylchlorid, Benzen, der er brændbar, aromatisk kulbrinte og beviseligt kræftfremkaldende, – rester i jorden. Der blev også fundet Metan (en lugtfri gasart). Metan var op til 32 % af det tilladte. Det skal oplyses, at prøverne er foretaget i de øverste jordlag. Hvor meget, der findes dybere nede, vides ikke, som der står i rapporten.

I rapporten foreslås, at man laver et sikkerheds membran på 1 m. beton under blokkene og en rigtig meget kraftig udsugning af elevator-skaktene. På grund af den gamle losseplads, har naboerne på Tvedvej 71 og Tvedvej 80 måtte lave udluftnings kanaler.

Gad vide, om den nye bygherre har læst rapporten?

Med alt den metangas i jorden, kan jeg levende forestille mig, at en dag vil én af blokkene være så gasfyldt, at den flyver i vejret med mand og mus. Kolding har fået en ny raketrampe. Så må vi håbe, at blokken blot lander i ude i fjorden.

Tags