Hjemløs kok fanget i “helvedesprojekt”: Fødevarestyrelsen udstikker påbud om destruktion

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen

Den hjemløse kok, Lars Philbert, føler sig jagtet af Skat i det han kalder et “helvedesprojekt”. For anden gang på to måneder har Fødevarestyrelsen igen langet en sur smiley ud til Innovationskøkkenet.

Innovationskøkkenet i Munkegade i Kolding har igen haft besøg af Fødevarestyrelsen. Det var den 2. september, hvor Fødevarestyrelsen var på en ekstrakontrol – men også på baggrund af en anonym henvendelse. Dele af kontrollen den 2. september blev udført med assistance fra Sydøstjyllands Politi, står der i kontrolrapporten.

Fødevarestyrelsen holder i øjeblikket øje med Innovationskøkkenet, da man nu for anden gang gør opmærksom på, at fødevarerne ikke kan spores, hvor de kommer fra. Og det er der ikke rettet op på, står der i rapporten. Dog er der sporbarhed på vin.

Innovationskøkkenet har siden den 22. juli haft et forbud mod at markedsføre fødevarer, men det er sket flere gange på restaurantens Facebook-side.

I følge Fødevarestyrelsen vil Innovationskøkkenet ikke oplyse, hvor fødevarerne kommer fra, da der er tale om donationer.

Den 2. september blev kolonialvarer samt fødevarer i køleskabet destrueret. Frostvarer blev ikke destrueret, men er fortsat underlagt forbuddet.

Fødevarestyrelsen har politianmeldt Innovationskøkkenet.

Hjemløs kok: -Fanget i dette helvedesprojekt

Innovationskøkkenet drives af den hjemløse kok, Lars Philbert.

-I 3½ år har jeg været fanget i dette helvedesprojekt. Skat er efter mig. De mener jeg skylder dem penge. Jeg føler mig svigtet af systemet. Løfter om opstartshjælp fra Jobcenter Kolding blev taget fra mig igen. Jeg er rystet over, hvordan systemet har behandlet mig, siger Lars Philbert til Kolding Netavis.

-Jeg er hjemløs. Dette er det eneste sted jeg kan være. Jeg vil have dette projekt afsluttet. Og jeg har bedt om, at få et sted, at være og få en indtægt jeg kan leve af. Men der er ikke megen hjælp at hente, forklarer Lars Philbert.

Innovationskøkkenet fik 2. september dermed sin anden sure smiley i træk og er i samme ombæring blevet politianmeldt.

Restauranten skal – hvis det køres videre – få styr på sporbarheden af fødevarerne og forbuddet kan ophæves, når der er fremvist tilfredsstillende sporbarhed.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel