Kolding Netavis

Her finder du strande med livreddere

Kolding Netavis
Kolding Netavis
Der er blandt andet livreddere på Lakolk Strand på Rømø. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Livredningsudstyr er fast inventar på alle Danmarks knapt 200 Blå Flag-strande og havne. Men på mange af strandene er der også livreddere til stede hele sommeren. Se her, hvor du finder dem.

En god sommerdag på stranden kan blive forvandlet til en trist dag, hvis der sker en ulykke, skriver Friluftsrådet i en pressemeddelelse.

Havet er ubarmhjertigt, og selv om det kan se roligt og tilforladeligt ud, skal man have respekt for det. Hvert år sker der desværre ulykker på de danske strande, og det er en af grundene til, at der på alle Blå Flag-strande findes livrednings- og førstehjælpsudstyr.

Højere sikkerhed på 27 strande

På 27 af Danmarks strande er sikkerheden dog endnu højere, for her er der i sæsonen livreddere til stede. Dvs. mennesker der er på stranden udelukkende med det formål at holde øje med badegæster og træde til, hvis en af dem kommer i vanskeligheder i vandet.

Livredderne er uddannede til at hjælpe. Derudover kan du bruge ham eller hende til inden du bader at høre om vejret og de specielle vand- og strømforhold på lige præcis den strand, som kan have en betydning for din svømmetur.

-Det skal være trygt at bade i Danmark, og livreddere giver lige den ekstra tryghed, så jeg er glad for, at mange af Blå Flag-strandene har en livredder tilknyttet, siger Winni Grosbøll, direktør i Friluftsrådet, som står bag mærkningsordningen Blå Flag i Danmark.

7 gode baderåd

• Lær at svømme
• Bad aldrig alene
• Spring kun på hovedet, hvor det er dybt nok
• Bad aldrig med alkohol eller euforiserende stoffer i blodet
• Slip ikke børnene af syne
• Svøm langs med stranden
• Gå op, når du begynder at fryse

Her finder du livreddere på Blå Flag-strande

Blflag strande med livreddere
Her finder du strande med livreddere 1

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel