Her er hovednavnet på Jazz I Trekanten

Tirsdag 20. August 2019 05:54 238
Omer Avital og kvintet er hovednavnet på årets jazzfestival Jazz i Trekanten. Foto: Roberto Cifarelli. Omer Avital og kvintet er hovednavnet på årets jazzfestival Jazz i Trekanten. Foto: Roberto Cifarelli.

Den israelsk-amerikanske komponist og kontrabassist Omer Avital, der er er af sin generations største jazzmusikere, er hovednavnet på årets jazzfestival Jazz i Trekanten.

Igen i år præsenterer den lokale jazzforening Jazz6000 hovednavnet under den årlige jazzfestival Jazz I Trekanten.

I år gæster den israelsk fødte kontrabassist og komponist Omer Avital Godset, hvor han giver koncert sammen med sin kvintet Omer Avital Qantar, skriver Jazz6000 i en pressemeddelelse.

Amerikanske Downbeat kalder Omer Avital for en af jazzens absolut største nyopdagelser de seneste to årtier. New York times kalder ham ganske enkelt for ”extraordinary”.

Omer Avital har udgivet en lang række af internationalt skamroste albums og vundet et hav af priser for sin nyskabende jazz. I 2006 vandt hans album ”Suite Of The East” fx den franske pris ”Album of the Year” og blev kåret som “Top Ten Jazz Album” af amerikanske NRP Music. I 2018 udgav Omer Avital albummet Qantar, som har fået mindst lige så mange roser med på vejen i ind- og udland.

Omer Avital er også blevet kaldt for en af den moderne jazz’ musikalske og visionære pionerer, der især er kendt for sin dansende spillestil på kontrabassen. Hans musik kombinerer det bedste fra hans hjemland med moderne newyorkerjazz på en nærmest uhørt sofistikeret måde. Hans musik er yderst melodisk jazz båret af nordafrikanske og groovy rytmer, der swinger derudaf i tæt samspil med mellemøstlige og amerikanske toner.

Med sig i Kolding har Omer Avital fire af sine israelske landsmænd, som ligesom Avital selv i dag er bosiddende i Brooklyn: Eden Ladin på klaver, Asaf Yuria på sopran- og tenorsaxofon, Alexander Levin på tenorsaxofon og Ofri Nehemya på trommer. Disse stjernemusikere har alle været med til at sætte israelsk jazz eftertrykkeligt på verdenskortet og gjort kvintetten efterspurgt i hele verden, hvor de har spillet på de allerstørste og eksklusive jazzfestivaler og jazzklubber.

- Hos Jazz6000 er vi derfor meget stolte over at kunne præsentere kvintetten under årets jazzfestival i Trekantområdet. Jeg har selv hørt orkesteret før og kan godt love, at det bliver en helt sublim koncert, som garanteret vil få jazzelskere fra hele landet til at tage turen til Kolding, fortæller Claus Meineche, der er formand for Jazz6000.

Koncerten finder sted på Godset den 30. august klokken 20. Billetter kan købes på www.Jazz6000.dk.

Tags