Kolding Netavis

Her bor landets bedste bilister

Kolding Netavis
Kolding Netavis
De mest erfarne bilister faktisk dem, der bor i Nordsjælland, mens storbyområderne, København og Aarhus, har de yngste eller nyeste bilister på vejene. Foto: Shutterstock (Modelfoto)

Har du også tit undret dig over andres kørsel, når du cruiser rundt på de danske landeveje? Så er du formentlig ikke den eneste, og nu kan du endelig få svar på, hvor de bedste og værste bilister bor.

Samlino.dk har fremskaffet en masse tal, der bygger på over 100.000 opslag gennem vores hjemmeside og offentlige databaser.

Østjyderne har landets dyreste bilforsikringer med en gennemsnitlig pris på 7.481 kroner. Nordsjællænderne har flest skader, mens bilisterne på Fyn og Sønderjylland kører pænest. Det er nogle af højdepunkterne i undersøgelsen.

Desuden er de mest erfarne bilister faktisk dem, der bor i Nordsjælland, mens storbyområderne, København og Aarhus, har de yngste eller nyeste bilister på vejene.

Østjyderne er de dyreste

Forsikringsprisen for østjyder er i gennemsnit 17 % højere end bilisterne i Sønderjylland. Faktisk koster det i gennemsnit 7.481 kroner om året at have en bilforsikring i Østjylland.

Fordelingen i de andre landsdele: Østjylland (7.481 kroner)København og omegn (7.105 kroner), Nordsjælland (6.963 kroner), Fyn og øerne (6.778 kroner), Midt- og Vestjylland (6.733 kroner), Nordjylland (6.688 kroner) og Sjælland, Lolland, Falster og Møn (6.484 kroner)

Mange skader i Nordsjælland

Bilisterne registrerer rigtig mange skader i Nordsjælland, hvor der er 19 % flere skader i den del af landet i sammenligning med Fyn og Sønderjylland.

Den gennemsnitlige antal indtastede skader gennem de sidste 7 år er på 0,32, hvor det værste område i Nordsjælland var Værløse med 0,43 antal skader per bil gennem de sidste 7 år.

Modsat er det på Fyn, hvor det bedste sted på øen blev Faaborg, Aarup og Otterup med kun 0,2 per bil.

Gennemsnittet i forhold til landsdelene: Østjylland (0,3), København og omegn (0,29), Nordsjælland (0,32), Fyn og øerne (0,27), Midt- og Vestjylland (0,3), Nordjylland (0,31), Sjælland, Lolland, Falster og Møn (0,28) og Sønderjylland (0,27)

Danmarks mest erfarne bilister

Og så et kig på antal år, som bilisterne i de forskellige landsdele har haft bilforsikring. Her viser det sig, at bilister i Nordsjælland i gennemsnit har haft en bilforsikring i 18 år. Det er 33 % højere sammenlignet med bilister i København og omegn.

Området med mindst erfarne bilister blev København N med 5,5 år i gennemsnit, mens området i Nordsjælland med flest rutinerede bilister blev Ålsgårde med 26,3 år i gennemsnit.

Ved et kig på landsdelene, så fordeler de sig således: Østjylland (14,2 år), København og omegn (12 år), Nordsjælland (18 år), Fyn og øerne (15 år), Midt- og Vestjylland (15,9 år), Nordjylland (16,1 år), Sjælland, Lolland, Falster og Møn (17,1 år) og Sønderjylland (16,5 år).

Kilder: Samlino.dk, Biltorvet og Motorregistret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel