Helt urimeligt overfor vores beredskab

Onsdag 01. Januar 2020 18:31 1199
Vibeke Henriksen. Privatfoto. Vibeke Henriksen. Privatfoto.

Læserbrev af Vibeke Henriksen, bestyrelsesmedlem i Venstres vælgerforening, Dalbyvej 16, 6000 Kolding.

Det er ikke gået Danmark forbi, at det har været en udfordrende nat for både brandfolk og politi, der op til flere gange har måtte rykke ud til påsatte brande i affaldscontainere nytårsaften, hvor de så bliver beskudt med nytårsraketter. Det er jo dødsensfarligt.

Jeg er vred over at nogen kan være så afstumpet i forhold til andres velfærd. Det kan ikke være rigtigt, at helt almindelige borgere -mænd, kvinder og børn skal udsættes for fare og frygt når de forlader deres bopæl. Ligeledes er beredskabet også mennesker -forældre, søster, bror mm som egentlig bare passer på os og på Danmark.

Man fristes til at sige at nogen bruger fyrværkeri som et våben mod det danske samfund, og gør en nytårstradition med fyrværkeri til krig og utryghed.

Det er helt urimeligt overfor vores beredskab, at det er dem som skal kæmpe en ”usynlig” kamp. En kamp mod Danmark, eller er det drengestreger –jeg tvivler. Beredskabet beretter om bagholdsangreb nogen steder, vi er heldigvis mange, som ikke vil tolerere den udvikling i Danmark.

Men det skal bakkes op af hårdere straffe til de tiltalte, og jeg så gerne at politikkerne støttede op om bedre lovgivning for brandmændene i funktion, som gør at brandmændene ville kunne passe deres arbejde. Jeg går ikke ind for at man straffer kollektivt. -De få, må ikke ødelægge det for de mange.

Men noget skal der gøres.

Tags