Heftig debat: Træer pludseligt fjernet

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen
“Cirkuspladsen” er Kolding Kommunes grund og kirken har intet med den at gøre. Privatfoto.

Mellem 8 og 10 træer plantet på et stykke kommunal jord i Vester Nebel lige ved siden af endnu flere og endnu højere træer, har skabet en heftig debat inde på Facebook, skriver Radio Kolding.

For pludselig en dag var træerne gravet op og flyttet til et nyt ukendt sted og fra menighedsrådet blev der lavet et oplysende opslag.

-“Cirkuspladsen” er Kolding Kommunes grund og kirken har intet med den at gøre og får det heller ikke i fremtiden. Så der bliver ikke bygget ny p-plads til kirken på Cirkuspladsen. Det er ene og alene loven om indblik til kirken som gør, at der ikke må plantes træer på grunden og derfor har Kolding kommune været og grave træerne op igen, for at plante dem et andet sted i kommunen. Hvor de nu er plantet ved jeg ikke men det kan Kolding kommune nok orientere om hvis man gerne vil vide det.

Sådan skrev Mette Ladegaard Husted der er medlem af menighedsrådet i Vester Nebel Kirke.

Dette førte til den første kommentar fra tidligere borgmester Jørn Pedersen, der også selv bor i Vester Nebel og tillige er suppleant i menighedsrådet.

-Det er rigtig trist at kirken/stiftet godt kan bygge ved siden af kirken. Det generer åbenbart ikke indblik, men grønt område og øget biodiversitet gør!!! Hvornår kommer kirken/stiftet ind i nutiden, hmm. Så der er ikke nogen lov, der forbyder de træer. Det er alene stiftet /kirken der står fast på det.

Herefter fortsatte debatten og udviklede sig efterhånden til hvad der kan betegnes som en overophedet debat.

En debat Mette Ladegaard Husted faktisk er lidt ked af udviklede sig på den måde.

Til Radio Kolding siger Mette Ladegaard Husted:

-Mit opslag var et velment opslag, som skulle fortælle borgene i Vester Nebel, at det ikke var menighedsrådet, som stod bag hverken klagen eller afgørelsen og at de træer skulle flyttes. Jeg havde ikke op nogen måde forestillet mig, at det kunne skabe sådan en debat. Og det eneste jeg kan sige er, at vi i menighedsrådet har ikke den beslutningskompetence til at afgøre den slags sager. Vi har tidligere i forbindelse med marken overfor kirken prøvet på om vi i menighedsrådet kunne få igennem at de skulle udlægges til boldbaner, men det kunne vi heller ikke få igennem. Så bare for at slå det helt fast, så er det ikke menighedsrådet der har bedt om, at få flyttet de træer. Og alt der skal ændres skal forhandles med stiftsøvrigheden, kirkeministeriet og Nationalmuseet, slutter Mette Ladegaard Husted.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel