Connect with us

Musik

Har fundet melodien igen

Offentliggjort for

den

Kim Schwartz fejrer 25 år i musikkens tjeneste med nyt album. Foto: Adrian/Hilbo.
Kim Schwartz fejrer 25 år i musikkens tjeneste med nyt album. Foto: Adrian/Hilbo.

Kim Schwartz fejrer 25 år i musikkens tjeneste med nyt album.

De seneste 8-10 år har været præget af sygdom og en række dødsfald i Kim Schwartz´ nærmeste familie.

Derfor har han af naturlige årsager ikke været så synlig i offentligheden, men trods alt været produktiv.

-Smerten ved at miste, forsvinder aldrig helt. Heldigvis har jeg musikken og bruger den som medicin og forsøger at skrive mig ud af det, fortæller Kim Schwartz i en pressemeddelelse.

Den 12. maj udsender Kim sit 10. album i rækken med sine nærværende sange og er igen klar til at tage på landevejen og sprede sol og kærlighed i øjenhøjde med sit publikum, både som solist, duo eller trio.

”Kom Nærmere” indeholder 14 sange i vanlig Kim Schwartz-stil med iørefaldende melodier og tekster omhandlende hverdagen, kærlighedsforholdet, verden derude, tankerne i livet. Ikke mindst de to smukke ballader, afskedssangen ”Kigger Lidt På Svaler” og den populære ”En Engel Som Dig”, der oprindeligt var tiltænkt Flemming ”Bamse” Jørgensen, rykker lidt i nakkehårene.

Albummet er indspillet i Corona perioden 2019-2022 og produceret af Kim selv, med god hjælp fra venner, kompetente og håndplukkede musikere, der hver især, med professionel og følsom hånd har bidraget og slynget om sig med velvalgte råd og toner, der matcher Kims tanker, ønsker og tekster.

Kims gode ven sangskriveren Nis P. Jørgensen har igennem hele processen været en tro og vigtig støtte, der rundhåndet og fra et godt hjerte, har delt ud af sine musikalske og menneskelige egenskaber og han har stor andel i at dette album er blevet helstøbt.

Kim Schwartz er kendt for at skrive og synge om det der banker på i hans hjerte og hoved, uden så meget skelen til hvad andre gør og tænker.

-Vi har alle en historie og jeg fortæller bare min. Verden er på mange måder forandret og vi må alle gøre en ekstra indsats og rykke tættere sammen, hvis det skal blive godt igen, siger Kim Schwartz

I 1995 fløjtede det meste af Danmark med på sangen om ”Køge Torv” og blev starten på Kim Schwartz´ karriere, der med hårdt arbejde og løbende udvikling for længst har slået sig fast som et relativt etableret navn i Danmark.

Mange vil primært kende Kim Schwartz fra den folkelige scene og fra sin medvirken i Dansk Melodi Grand Prix, men endnu flere kender desværre ikke så meget til det øvrige materiale Kim har udgivet, som må siges at stikke en kende dybere end de første udgivelser.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Musik

Guitarist fra kendt instrumental band: Don Wilson er død

Offentliggjort for

den

Forfatter:

person playing guitar
Foto: Jefferson Santos/Unsplash (Modelfoto)

Han blev 88 år gammel.

Don Wilson er død. Han blev 88 år. Han døde lørdag i sit hjem i Tacoma i delstaten Washington i USA. Han døde af naturlige årsager, oplyses det blandt andet af mediet Rolling Stone.

Don Wilson var medstifter og guitarist i bandet The Ventures, der her i Danmark mest huskes for instrumentalnummeret “Walk, don’t run”, der hittede i 1960.

The Ventures var udelukkende et instrumentalband og var med til, at gøre den elektriske guitar populær.

The Ventures blev optaget i Rock and Roll Hall of Fame i 2008.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Musik

Ronnie Spector død: Huskes blandt andet for “Be my baby”

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Ronnie Spector er død efter kort tids kræftsygdom. Hun blev 78 år. PR-billede (Arkivfoto)

Ronnie Spector døde efter kort tids kræftsygdom.

Forsangeren i 1960’er-gruppen, The Ronettes, Ronnie Spector er død efter kort tids kræftsygdom. Hun blev 78 år.

-Hun var sammen med familien og døde i armene på sin mand, Jonathan, skriver familien blandt andet i en erklæring.

Ronnie Spector og de to andre kvinder i gruppen The Ronettes huskes herhjemme i Danmark mest for hittet “Be my baby”, der blev et hit i 1963. Ronnie dannede gruppen sammen med sin søster Estelle og kusinen Nedra Talley.

The Ronettes blev opløst i 1967.

Ronnie Sepctor var gift med den drabsdømte, afdøde musikproducent Phil Spector fra 1968 til 1974. Han blev dømt for overlagt mord på skuespilleren Lana Clarkson.

Foto: James Kriegsmann/Wikipedia (Arkivfoto)

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Musik

Musikåret der gik: Her er danskernes foretrukne artist

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Ed Sheeran tager førstepladsen med 'Bad Habits' som den mest streamede sang hos YouSee Musik i 2021. Foto: Dan Martensen.

2021 lakker mod enden, og det betyder, at det er blevet tid til at gøre årets mest streamede sange og kunstnere op.

Selvom den folkekære musiker gik bort i 2018, lever Kim Larsen videre i sin musik, som danskerne stadig sætter stor pris på. Det viser en ny opgørelse fra YouSee Musik, hvor Kim Larsen indtager en suveræn førsteplads i årets top-10 over mest streamede kunstnere.

Kim Larsen. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Ifølge musikchefredaktør hos YouSee Musik, Pelle Svindborg, er der flere mulige forklaringer på, at Kim Larsen placerer sig så højt på listen.

-Vores lyttere repræsenterer et bredt udsnit af den danske befolkning både geografisk og aldersmæssigt, og Kim Larsen rammer enormt bredt – de fleste danskere har et forhold til hans musik, hvad end man er i folkeskole- eller pensionsalderen. Som en dansk musikstreamingtjeneste er det desuden vigtigt for os at have fokus på dansk musik, og Kim Larsen har genereret mange afspilninger både via vores skræddersyede playlister og stationen ’More Kim Larsen’, siger han og fortsætter:

-Arven fra Kim Larsen bliver holdt i live, blandt andet ved at nye generationer bliver introduceret for ham gennem deres forældre. Der er få kunstnere som ham, der kan samle en familie med flere generationer om det samme stykke musik.

Foruden Kim Larsen finder fem andre danske artister også vej ind i årets top-10 over mest streamede kunstnere. Rasmus Seebach indtager en tredjeplads, mens Lukas Graham, Popsi og Krelle, Christopher og Shu-Bi-Dua også er at finde på listen.

Ser man på årets mest streamede sange, er der tæt løb mellem Ed Sheeran’s ’Bad Habits’ og The Weeknd’s ’Save Your Tears’, som kun adskilles af få hundrede streams. Ed Sheeran’s albumudgivelse har givet ham ekstra medvind og kan være en del af forklaringen på, at han er rykket over The Weeknd. Et nyt navn på listen er Andreas Odbjerg med ’i morgen er der også en dag’, ligesom Scarlet Pleasures ’What a Life’ har fået mange lyt, blandt andet grundet den store succes med filmen ”Druk”.

Mest streamede kunstnere 2021

1: Kim Larsen
2: Ed Sheeran
3: Rasmus Seebach
4: Justin Bieber
5: The Weeknd
6: Lukas Graham
7: Popsi og Krelle
8: Christopher
9: Taylor Swift
10: Shu-Bi-Dua

Mest streamede sange 2021

1: ‘Bad Habits’ – Ed Sheeran


2: ’Save Your Tears’ – The Weeknd


3: ‘What a Life’ – Scarlet Pleasure


4: ‘i morgen er der også en dag’ – Andreas Odbjerg


5: ’Share That Love’ – Lukas Graham


6: ‘Svag’ – Victor Leksell


7: ‘Stjernerne’ – Lord Siva


8: ’45 Fahrenheit Girl’ – Drew Sycamore


9: ‘Solhverv’ – Lord Siva


10: ‘Peaches’ – Justin Bieber

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Musik

Se videoen: Heick og Fauerby laver julesang

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Hilda Heick og Jakob Fauerby laver ged i årets julehit.

Ved første øjekast er de lidt et umage par.

Men 74-årige Hilda Heick og 43-årige Jakob Fauerby har mere til fælles, end de fleste forestiller sig. De er begge vilde med dans. Sidste år vandt Jakob Fauerby TV 2’s populære dansekonkurrence, og i år har Hilda Heick taget seerne med storm i samme program. Men de to entertainere er også frivillige ambassadører for Folkekirkens Nødhjælp, og så er de vilde med geder. Derfor er de gået sammen om at lave en julesang, der skal sætte fokus på Folkekirkens Nødhjælps julekampagne ’Giv en ged’. Det oplyser Folkekirkens Nødhjælp i en pressemeddelelse.

I 2017 var Hilda Heick i Nepal med sin mand Keld Heick for at se, hvordan ’Giv en ged’-projekterne løfter familier ud af ekstrem fattigdom. I år var det Jakob Fauerby, der skulle af sted til Nepal. Men rejsen blev aflyst på grund af corona, og i stedet prøvede Fauerby at finde på andre tiltag, der kunne sætte fokus på verdens fattigste.

– Jeg tog i første omgang fat i Hilda for at høre, om vi skulle lave gedebanko rundt i landet. Men det var ikke muligt på grund af forsamlingsforbud. Så prøvede vi at planlægge en adventskalender med sjove udfordringer, men corona kom igen i vejen. Til sidst fandt vi på en julesang, som vi håber kan sætte skub i gedesalget, så verdens fattigste kan få hjælp til selvhjælp, siger Jakob Fauerby.

Med på idéen

Hilda Heick var straks med på idéen. Det er til trods for, at hun har rasende travlt med ’Vild med dans’.

– Jeg har set, hvor lidt der skal til for at gøre en forskel for familier, som hver dag kæmper for overlevelse. Jeg var derfor rigtig glad, da Jakob ringede og spurgte, om jeg ville være med. Også selv om det betyder, at jeg skal sove lidt færre timer i den her tid. Det er det hele værd, siger Hilda Heick.

På bare et par uger blev sangen ”Hvis en ged er alt, jeg får” skrevet og indsunget i et studie. Der blev endda også tid til at indspille en humoristisk musikvideo, der passer til sangens univers. Her danser Hilda Heick og Jakob Fauerby med en udklædningsged og tumler i den falske sne.

– Jeg tror hurtigt, folk kan se, at musikvideoen er lavet med et glimt i øjet, når der kommer en ged på et løbehjul forbi, siger Hilda Heick.

Sangen “Hvis en ged er alt, jeg får” er skrevet af Mads Løkkegaard, Kasper Larsen og Jakob Fauerby – sunget af Hilda Heick og Jakob Fauerby.

Se musikvideoen nedenunder…

{youtube}wFSR4v70FPk{/youtube}


Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Musik

Se videoen: Heick og Fauerby laver julesang

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Hilda Heick og Jakob Fauerby laver ged i årets julehit.

Ved første øjekast er de lidt et umage par.

Men 74-årige Hilda Heick og 43-årige Jakob Fauerby har mere til fælles, end de fleste forestiller sig. De er begge vilde med dans. Sidste år vandt Jakob Fauerby TV 2’s populære dansekonkurrence, og i år har Hilda Heick taget seerne med storm i samme program. Men de to entertainere er også frivillige ambassadører for Folkekirkens Nødhjælp, og så er de vilde med geder. Derfor er de gået sammen om at lave en julesang, der skal sætte fokus på Folkekirkens Nødhjælps julekampagne ’Giv en ged’. Det oplyser Folkekirkens Nødhjælp i en pressemeddelelse.

I 2017 var Hilda Heick i Nepal med sin mand Keld Heick for at se, hvordan ’Giv en ged’-projekterne løfter familier ud af ekstrem fattigdom. I år var det Jakob Fauerby, der skulle af sted til Nepal. Men rejsen blev aflyst på grund af corona, og i stedet prøvede Fauerby at finde på andre tiltag, der kunne sætte fokus på verdens fattigste.

– Jeg tog i første omgang fat i Hilda for at høre, om vi skulle lave gedebanko rundt i landet. Men det var ikke muligt på grund af forsamlingsforbud. Så prøvede vi at planlægge en adventskalender med sjove udfordringer, men corona kom igen i vejen. Til sidst fandt vi på en julesang, som vi håber kan sætte skub i gedesalget, så verdens fattigste kan få hjælp til selvhjælp, siger Jakob Fauerby.

Med på idéen

Hilda Heick var straks med på idéen. Det er til trods for, at hun har rasende travlt med ’Vild med dans’.

– Jeg har set, hvor lidt der skal til for at gøre en forskel for familier, som hver dag kæmper for overlevelse. Jeg var derfor rigtig glad, da Jakob ringede og spurgte, om jeg ville være med. Også selv om det betyder, at jeg skal sove lidt færre timer i den her tid. Det er det hele værd, siger Hilda Heick.

På bare et par uger blev sangen ”Hvis en ged er alt, jeg får” skrevet og indsunget i et studie. Der blev endda også tid til at indspille en humoristisk musikvideo, der passer til sangens univers. Her danser Hilda Heick og Jakob Fauerby med en udklædningsged og tumler i den falske sne.

– Jeg tror hurtigt, folk kan se, at musikvideoen er lavet med et glimt i øjet, når der kommer en ged på et løbehjul forbi, siger Hilda Heick.

Sangen “Hvis en ged er alt, jeg får” er skrevet af Mads Løkkegaard, Kasper Larsen og Jakob Fauerby – sunget af Hilda Heick og Jakob Fauerby.

Se musikvideoen nedenunder…

{youtube}wFSR4v70FPk{/youtube}


Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Derfor kørte Trekantbrand…

Tags

maj 2022
M Ti O To F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Populære artikler