Forbind med os

Skole

Hansenberg byder indenfor

Offentliggjort for

den

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lørdag afholder skolen Åbent Hus.

Hansenberg i Kolding holder lørdag Åbent Hus på skolens tre adresser.

Få japansk hovedbundsmassage, prøv en tur i rallysimulatoren, tag på guidet tour i zooen – eller noget helt fjerde.

Det er nemlig blot et lille udpluk af de aktiviteter, du kan deltage i, når Hansenberg i Kolding lørdag frem til klokken 14 holder Åbent Hus.

På Hansenberg kan du blandt meget andet se nærmere på skolens værksteder, hestestalde, frisørsalon, restaurant og tandklinik.

Her er der mulighed for at komme helt tæt på en bred vifte af uddannelser med fremtid – og både elever, lærere, vejledere og praktikpladskonsulenter står klar til at svare på spørgsmål.

Du kan også opleve de forskellige studieretninger og profilfag på Hansenberg Tekniske Gymnasium.

Der er Åbent Hus på Hansenbergs tre adresser: Skovvangen 28, C.F. Tietgens Vej 11 samt Vranderupvej 90. Arrangementet slutter klokken 14.

Kolding Netavis var lørdag et smut forbi Hansenberg. Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Reklame

Skole

Flere volt i vognparken

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Personvognsmekanikereleverne Tobias Bjørnholdt (t.v.) kigger sammen med holdkammerat Kristian Korgaard nærmere på den helt nye elbil. Foto: HANSENBERG.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Det er en investering i fremtiden, når erhvervsskolen i Kolding har købt en helt ny elbil samt masser af ekstra værktøj, for skolens mekanikerelever skal være klædt på til en branche, hvor elbiler vinder frem.

Der ruller flere og flere elbiler ud på de danske landeveje, og derfor har erhvervsskolen HANSENBERG i Kolding investeret i helt nyt udstyr.

Ud over to hybridbiler, som skolens mekanikerelever allerede havde til rådighed, holder der nu også en helt ny BMW i3-elbil samt endnu en Toyota Hybrid i den store vognpark. Bilerne skal blandt andet bruges til at undervise eleverne i sikkerhedshåndtering af eldrevne køretøjer.

-HANSENBERG er i forvejen veludstyret med hybridbiler, el-ATV’ere og mange teknologier – for eksempel til kalibrering af Lane Assist og adaptiv fartpilot. Med den nye elbil og hybridbil – samt nye super moderne testere og så videre – sikrer vi, at vores mekanikeruddannelse forbliver førsteklasses, siger uddannelsesleder ved Teknia på skolen Kim Fast og tilføjer:

-Med den stigende tilgang af elever, som vi oplever, sikrer denne yderligere investering også, at vi har moderne udstyr til alle.

Mulighed for at “lege”

Lærlingene på uddannelsen til personvognsmekaniker – deriblandt Tobias Bjørnholdt, som lige har været til svendeprøve – er da også meget tilfredse med bilindkøbet:

-Elbilen, som HANSENBERG har købt, kan bruges til rigtig meget, fordi den har så meget udstyr. Det giver os mulighed for at “lege” med de systemer, vi får at se i de nye biler, så vi forstår deres opbygning.

Med en læreplads hos Bayern AutoGroup Kolding A/S ved 20-årige Tobias Bjørnholdt, hvad han taler om – og i sin tid gik han målrettet efter netop det lærested:

-Jeg søgte ud til BMW, fordi det er et af de bilmærker, der er længst fremme med elektriske systemer og førerassistancesystemer – og det er det, der interesserer mig mest.

Høj standard i værkstedet

Tobias Bjørnholdts interesse for biler kommer ikke fra fremmede, for hans far har selv været mekaniker og er i dag selvstændig synsmand.

Og selv om Tobias Bjørnholdt vurderer, at det kan være en fordel at have prøvet at rode med knallerter eller biler – som han selv har gjort – inden man starter på uddannelsen til mekaniker, er det bare med at kaste sig ud i faget, hvis interessen for biler er der, siger han:

-HANSENBERG har et godt værksted, hvor der altid er orden på tingene, og der er en høj standard, så der er rig mulighed for at få faget helt ind under huden på grundforløbet. Jeg har lært en masse, og jeg har haft nogle gode lærere, der har været rigtig gode til at tilpasse undervisningen til den enkelte elev.

For at kunne arbejde med elbiler kræves der noget helt særligt L-AUS-værktøj, som HANSENBERG også har foretaget yderligere en investering i.

Købet af endnu flere testere af forskellige mærker giver desuden eleverne mulighed for at arbejde med den specifikke tester, som deres læreplads anvender.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Skole

Gastronom garnerer sit svendebrev med guld

Offentliggjort for

den

Forfatter:

-Det har betydet utrolig meget for mig at have lærere, som kigger på eleverne som individer. Det er dejligt at blive set som en person, siger Lena Hahn Atzen. Foto: HANSENBERG.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Hun har været i lære på Christie’s Sdr. Hostrup Kro, og forleden klarede Lena Hahn Atzen sin svendeprøve på HANSENBERG i så fornem stil, at det blev til en guldmedalje.

Under sin uddannelse til gastronom på erhvervsskolen HANSENBERG i Kolding har Lena Hahn Atzen engageret sig i kampagnen “Vejen til en erhvervsuddannelse”, hvor hun via Erhvervsskolernes Elevorganisation (EEO) har været ude som rollemodel hos elever i 7.-10. klasse i grundskolen.

Og hvilken rollemodel! For sammen med resten af sit hold har Lena Hahn Atzen været til svendeprøve i HANSENBERGs helt nye køkken – og med tre 12-taller ud af tre mulige sikrede hun sig en af de sjældne guldmedaljer inden for kokkefaget.

-Det var en lettelse og befrielse, for jeg syntes ikke selv, at det gik så godt. Jeg var presset og emotionel, for det er jo en dag, man har glædet sig til – og pludselig skal man så se, om man kan leve op til det, man har sat sig op til, fortæller hun i en pressemeddelelse.

Lena Hahn Atzen har under sin uddannelse været i lære på Christie’s Sdr. Hostrup Kro.

-Guldmedaljen betyder, at jeg har gjort det bedste, jeg kunne gøre. Den viser, at jeg har taget min uddannelse seriøst – også over for min mester. Det er dem, der har lært mig op, og nu får de noget igen, siger Lena Hahn Atzen og sender også en tak til sine faglærere på skolen:

-Det har betydet utrolig meget for mig at have lærere, som kigger på eleverne som individer. Det er dejligt at blive set som en person. De går op i alle deres elever, og vi bliver alle sammen omfavnet på det niveau, vi er på – eller gerne vil nå op på.

Faglært efter flere omveje

For Lena Hahn Atzen har vejen, der ledte hen til kokkeuddannelsen, været belagt med brosten, hvilket er den primære grund til, at hun i sin tid valgte at blive EEO-rollemodel.

Formålet med EEO’s initiativ er nemlig, at unge rollemodeller – ved at fortælle om deres egen vej til en erhvervsuddannelse – kan hjælpe skoleelever med at blive mere afklarede i deres uddannelsesvalg.

-For mig er det vigtigste at skabe en tryghed om det at vælge selv. Man skal for eksempel ikke være bange for at skuffe sine forældre – den tanke fylder mere i deres hoveder, end det er nødvendigt. Mange føler, at de står med et “for evigt valg”. Men man kan sagtens vælge om og lægge til, påpeger Lena Hahn Atzen.

Og Lena Hahn Atzen ved, hvad hun taler om, for hun har været på en omvej, inden hun nu kan kalde sig udlært gastronom. Med sig på sit CV har hun en STX, for det lå i kortene, at hun skulle være dyrlæge.

Kortene viste imidlertid ikke, hvad hun egentlig havde lyst til at uddanne sig til:

-Min vej til en ungdomsuddannelse har været kaotisk. Jeg var god i skolen, men har aldrig været et særligt selvstændigt barn, så jeg tog andres drømme til mig. Og i 9. klasse fik jeg at vide af de voksne, at jeg gerne ville i gymnasiet. Men jeg bøvlede med det, for lysten var der ikke. Heldigvis fik jeg god hjælp fra mine lærere og klassekammerater, og jeg kom igennem, hvilket var en sejr.

Får hele pakken med

I gymnasietiden havde Lena Hahn Atzen et fritidsjob som ufaglært tjener. Og mens dyrlægeplanerne blev lagt på hylden, formede der sig en ny fremtidsplan:

-Jeg fortsatte som ufaglært tjener i mit sabbatår, for jeg vidste ikke, hvad jeg skulle efter gymnasiet. Lige så stille begyndte interessen at komme for køkkenet. Jeg fandt ud af, at jeg trives rigtig godt i en hverdag, hvor man ikke helt ved, hvad man møder ind til.

Lena Hahn Atzen har dog en klokkeklar plan for, hvad hun snart skal møde ind til, for hun skal nu i lære som tjener på Molskroen.

-Jeg håber, det kan styrke mig, at jeg får hele pakken med – altså både tjener- og kokkeuddannelsen. Pakken giver mig nogle gode forudsætninger, hvis jeg vil læse videre, være selvstændig – eller måske være dygtig nok til at blive faglærer på en erhvervsskole.

Lena Hahn Atzen havde – med egne ord – “ikke de store kulinariske egenskaber”, inden hun startede på uddannelsen til gastronom, men hun påpeger, at det har været fedt at vokse med et fag, som det viste sig, hun var rigtig god til.

Så god, at hun nu både har svendebrev og guldmedalje.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Skole

Sport og studentereksamen spiller sammen

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Hansenberg
Ayda Jameian får her sin studenterhue på. Selv om hun formelt først bliver student næste år, er det vigtigt for hende, at hendes nuværende klassekammerater kan skrive hilsner i huen. Foto: Hansenberg.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ayda og Ilia Jameian formår at kombinere eliteidræt med en gymnasial uddannelse på HANSENBERG Tekniske Gymnasium i Kolding.

De er bror og søster. De dyrker begge taekwondo og kickboksning på højeste plan. Og så har de planer om læse medicin efter studentereksamen.

Ilia og Ayda Jameian er Team Danmark-elever på HANSENBERG Tekniske Gymnasium, hvilket betyder, at søskendeparret tager studentereksamen på fire år i stedet for tre. På den måde er det muligt for dem at kombinere en gymnasial uddannelse med eliteidræt.

Og nu har Ilia Jameian afsluttet de fire års studier med et flot 12-tal i sin sidste eksamen, hvor han var oppe i sit studieområdeprojekt (SOP), der omhandlede ebola og den såkaldte SIR-model.

-Det var en fornøjelse at være til eksamen, for jeg har virkelig arbejdet meget med min SOP, og det arbejde fik jeg mulighed for at vise frem. Samtidig samler SOP op på alt det, man har lavet i fire år på gymnasiet. Det er dejligt at kunne bruge de metoder, jeg har lært, fortæller Ilia Jameian i en pressemeddelelse.

Søskende og bedste venner

Det var Ayda Jameian, som gav sin bror studenterhuen på, og få timer senere var det Ilia Jameians tur til at tage tjansen. For selv om Ayda Jameian først formelt bliver student næste år, valgte hun at få en hue allerede i år:

-Jeg skal sige farvel til mine klassekammerater gennem tre år, og jeg ville rigtig gerne have dem til at skrive i min hue. Efter sommerferien fortsætter jeg i en ny klasse – den nuværende 2.g biotek – men jeg kender dem allerede, fordi vi har idéhistorie sammen, forklarer Ayda Jameian, som nu kan holde sommerferie efter et 10-tal i mundtlig dansk i sidste eksamen.

Hun erkender dog, at det bliver underligt at skulle undvære sin bror i dagligdagen, når han flytter til Aarhus for at læse medicin:

-Det bliver ret hårdt, for vi træner sammen, går i skole sammen, laver projekter sammen, har fælles vennekreds og laver klubarbejde sammen. Vi er nærmest bedste venner. Men det drejer sig kun om et år – så skal jeg forhåbentlig også læse medicin i Aarhus.

Naturligt studievalg

Ambitionen om at læse medicin er en af grundene til, at de har valgt teknisk gymnasium:

-Jeg har altid vidst, at jeg ville læse medicin, og derfor har jeg valgt HTX, som er meget naturvidenskabelig. Det er nærmest et miniuniversitet, siger Ilia Jameian.

De er enige om, at sport og uddannelse har spillet godt sammen på gymnasiet.

Ayda og Ilia Jameian – som kom til Danmark fra Iran i slutningen af 2011 – har blandt andet vundet de danske mesterskaber i både taekwondo og kickboksning. Næste mål er VM i taekwondo til oktober – og længere frem i tiden er det OL i 2024, der trænes hen imod.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Seneste

Reklame

Tags

juli 2021
M Ti O To F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Populære artikler