Kolding Netavis

Handleplan for Bramdrup Skole

Kolding Netavis
Kolding Netavis
Bramdrup Skole. Foto: Kolding Kommune.

Flere voksne i klassen til de yngste og et fælles fundament der skal styrke fællesskabet er nogle nye tiltag, der her og nu skal være med til at få flere elever til vælge Bramdrup Skole.

På længere sigt er det målet, at der kan komme flere lærere/pædagoger i alle de mindste klasser, særlige linjer for udskolingen, bedre udearealer og daginstitution sammen med skolen.

For et år siden satte Kolding Kommune, forældre og medarbejdere på Bramdrup skole gang i arbejdet med en handleplan for skolen, for at vende det faldende elevtal. Handleplanens endelige anbefalinger er koncentreret om få, men markante indsatser, der skal kunne gøre en forskel både på kort og på lang sigt.

-Det er helt afgørende, at indsatserne og løsningerne er defineret sammen med forældre og medarbejdere. Det betyder, at vi enige om, hvad vi vil. Noget kan og skal vi begynde med straks. Andre forslag kræver op mod syv millioner kroner, og så mange penge kan vi ikke finde på kort tid. Men vi går i gang med alt det vi kan, så eleverne i det kommende 0. klasser får to pædagoger i klassen, fortæller formanden for børne- og uddannelsesudvalget i Kolding Kommune, Hans Holmer (SF), i en pressemeddelelse.

Bramdrup skole er en god skole

Elever på Bramdrup Skole klarer sig bedre end landsgennemsnittet i dansk og matematik, og det samme gælder trivslen, når vi ser på om eleverne har det godt. De trives markant bedre end landsgennemsnittet. Men elevtallet falder, fordi skolen ligger i et guldbryllupskvarter. Og når elevtallet falder, stiger andelen af tosprogede elever.

-Selv om eleverne trives og klarer sig godt i skolen, er der andre ting, der skygger for de positive resultater. Så ud over, at vi kommer til at se på hvordan vi kan tilbyde to lærere eller pædagoger i de mindste klasser, handler det også om skolen have en tydeligt profil, der gør det attraktivt at vælge den. Så indsatserne har en sammenhæng og skal give Bramdrup Skole et løft fremad, siger næstformand for børne- og uddannelsesudvalget, Tobias Jørgensen (V).

Fakta

Det sættes i gang i næste skoleår

• ”Tryg skolestart på Bramdrup Skole”, to voksne i 0. klasserne

• Fælles fundament. Medarbejdere ønsker, at skolen bliver skarp på sin egen identitet, og at dette er en forudsætning for at være attraktiv for elever og forældre

Løsninger, der kræver yderligere økonomi

• ”Tryg skolestart på Bramdrup Skole”, hvor alle klasser i indskolingen får et fast, lille team, herunder to voksne i timerne.

• Ekstra lærere i 4-6. klasse i dansk, matematik og engelsk og støtte elevernes overgang fra indskoling til mellemtrin.

• Medarbejderne efteruddannes for at øge kompetencerne til at sikre trivsel og faglighed hos skolens elever.

• Profil linjer for skolens ældste elever i 7-9. klasse med start i mellemtrinet.

• Opbygning og tilbygning. Fysisk samling af specialcentret ét sted på skolen, Børnehuset Troldebo flyttes til skolen og optimering af skolens udearealer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med: ,
Del denne artikel