Connect with us

Christiansfeld

Håndværkets Dag i Christiansfeld

Offentliggjort for

den

Håndværkets Dag i Christiansfeld har 10 års jubilæum. Det fejres på lørdag. Pressefoto.
Håndværkets Dag i Christiansfeld har 10 års jubilæum. Det fejres på lørdag. Pressefoto.

Håndværkets Dag i Christiansfeld har 10 års jubilæum.

Årsagen til, at Christiansfeld blev grundlagt, er det gode håndværk og det hyldes, når Håndværkets dag for 10. år i træk bliver holdt.

På 10 års jubilæet for Håndværkets Dag i Christiansfeld kan børn og voksne opleve et væld af håndværkere, som demonstrerer og fortæller om deres håndværksdyder. Traditionen tro holdes dagen for at hylde det gode håndværk, som Christiansfeld er så kendt for.

Det brede spekter af håndværkere dækker blandt andre smedje, snedker, tømrer, gørtler, keramikere, træskærer, bogbinder, guldsmed, møbelpolstrer, møbelsnedker, instrumentmager og mange kunsthåndværkere som væver, pilefletter og knipler.

Specielt for børn og unge

Særligt i år er der aktiviteter for børn og unge. Man kan bygge sit eget insekthotel, snitte en smørkniv, lave sit eget sølvarmbånd måske med perler, og forme en skål eller kop i ler hos keramikeren. Og man kan selvfølgelig tage sit værk med hjem. Hver workshop koster 20 kr.

Tre udstillinger i samme huse

Dagen byder også på udstillinger og oplæg.

I Søstrehusets stueetage holder Netmaskernes udstillingen ”Art Deco i Strik” til. En censureret udstilling med en række imponerende kreationer af kjoler designet og produceret med inspiration i stilperioden Art Deco.

Går man en tur ned ad trapperne kan man se den fine private samling af dukkehuse, og når man på sin vej rundt i Søstrehuset stiger op ad trappen, kommer man til Brødremenighedens museum på 2. sal. Alle tre udstillinger er åbne og gratis i forbindelse med håndværkets dag.

Oplæg og foredrag

Formand for Netmaskerne Eva Folke holder oplæg om Netmaskernes og udstillingens tilblivelse.

Bygningskonstruktør Peter Bucholt Petersen Tegnestuen Mejeriet APS fortæller om planlægning og proces af restaurering af den Gamle Pigeskole, nabo til Søstrehuset, der afsluttes med en besigtigelse af Pigeskolens loft.

Materialernes beskaffenhed. Hvilke materialer bør vi vælge og fravælge, når de historiske bygninger skal restaureres? Ved tømrer, arkitekt, forfatter og underviser Nik Hyllestad og bygningskonstruktør Sigmundur Frýdal Hyllestad. Dette foredrag koster kun 30. kr.

Med guide rundt i Christiansfeld

Flere gange i løbet af dagen er der byvandringer med guider i Christiansfeld, nemlig kl. 12.00, 12.30 og 13.00. Pris pr. person 80 kr. Børn u. 18 år gratis.

Ude i byen holder Kakkelovnshuset, Lindegade 44, åbent hus, hvor ovnsætterne Hans og Domininka Schmidt viser og fortæller om Christiansfelderkakkelovnene, der er ressourcebesparende, miljøvenlige, bæredygtige og multifunktionelle.

Håndværkets dag foregår i Søstrehuset, Nørregade 14 i Christiansfeld i Søstrehusets gård fra klokken 10-16.

Alle er velkommen. Gratis entré til hele Søstrehuset inklusiv udstillinger.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Christiansfeld

Indbrud i container på byggeplads

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Tyven eller tyvene slap væk med håndværktøj.

Der har været indbrud i en container på en byggeplads på Sønderkobbel, der er et nyt udstykningsområde i Christiansfeld. Sønderkobbel er en sidevej til Allervej.

En tyv eller tyvene har klippet en hængelås op til containeren og stjålet forskelligt håndværktøj – blandt andet boremaskine og bajonetsav, oplyser Sydøstjyllands Politi til Kolding Netavis.

Indbruddet er sket mellem fredag klokken 14.30 og mandag klokken 07.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Christiansfeld

Afstemningsfest aflyst

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Foto. Kolding Kommune.

På grund af Covid-19 restriktioner aflyses afstemningsfesten i Christiansfeld.

Den 10. februar skulle årsdagen for folkeafstemningen om Danmarks grænse i 1920 har været markeret med afstemningsfest i Cuben i Christiansfeld. Den stort anlagte fest er desværre aflyst, fordi det på grund af covid-19 ikke er muligt at gennemføre festen som planlagt.

Ved fejringen skulle publikum have oplevet taler og fællessang og ikke mindst koncert med Slesvigske Musikkorps, som plejer at trække fulde huse, når de spiller i Christiansfeld. Men grundet Covid-19 restriktioner i Hæren bliver Slesvigske Musikkorps forhindret i at deltage. Det har ikke været muligt med kort frist at finde en passende erstatning, oplyser Kolding Kommune.

Alle, der har købt billet til arrangementet, vil få deres billetter refunderet snarest muligt.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Hejlsminde

Indehaver lukker Landkøkkenet: -Tid til at prøve noget andet

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Ellegaards Landkøkken lukker pr. 1 juni i år. Foto: Ellegaards Landkøkken.

Landbokøkkenet i Hejlsminde lukker pr. 1. juni, oplyser indehaveren.

Hvis du vil spise hos Ellegaards Landkøkken i Hejlsminde, så skal det snart være. Indehaver Jan Ellegaard har nemlig valgt, at lukke restauranten med sidste dag den 31. maj i år. Det oplyser han på Facebook.

-Jeg har efter lang tids overvejelse sammen med min familie valgt at lukke Landkøkkenet pr. 31/5-2022. Forretningen kører godt (uden for corona), men det er tid for mig og min familie til at prøve noget andet. Så hvis der er nogen derude, der kunne tænke sig at overtage Landkøkkenet, så kontakt mig endelig, skriver Jan Ellegaard blandt andet, der ejer stedet sammen med Trine.

Det er blevet til fem år i Hejlsminde og der har været en god lokal opbakning til restauranten. I 2019 blev Ellegaards Landkøkken kåret som byens bedste restaurant af websitet Restaurant Guru.

Alle selskaber, der er booket til og med 31. maj, bliver afholdt som planlagt.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Christiansfeld

Hund reddet ud af brændende hus

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Hunden blev reddet ud af huset og hunden fik efterfølgende vand af den kvindelige brandmand. Foto: BlumePress.

Trekantbrand fik torsdag eftermiddag reddet en hund ud af en brændende hus ved Christiansfeld.

Der udbrød torsdag eftermiddag kort før klokken 14 brand i et hus på Vejstruprødvej ved Høkkelbjerg nær Christiansfeld.

Trekantbrand kom hurtigt til stedet. En hund blev reddet ud af huset og en kvindelig brandmand tog sig herefter kærligt af hunden, der blandt andet fik noget vand.

Huset er noget medtaget. Sydøstjyllands Politi oplyser, at der er sket sod- og brandskade i huset.

Brandårsagen er endnu ukendt.

Se billederne nedenunder…

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Christiansfeld

Afstemningsfest i Christiansfeld

Offentliggjort for

den

Forfatter:

Afstemningsfesten holdes torsdag den 10. februar. Pressefoto.

Kom og vær med, når vi markerer årsdagen for den folkeafstemning, som i 1920 sikrede, at Sønderjyderne kunne genforenes med Danmark. Det sker, når vi den 10. februar 2022 holder Afstemningsfest i Cuben i Christiansfeld.

Oplev den traditionsrige afstemningsfest, som byder på taler, fællessang, kaffe og lagkage og ikke mindst livemusik leveret af Slesvigske Musikkorps.

Hovedtaler ved festen er Stefan Seidler, medlem af Den Tyske Forbundsdag for det danske mindretalsparti SSW. Velkomst ved borgmester Knud Erik Langhoff (C).

Afstemningsfesten holdes torsdag den 10. februar fra kl. 19-21. Festen foregår i Cuben, Østprøven 1 i Christiansfeld.

Afstemningsfesten er arrangeret af Kolding Kommune i samarbejde med Udvalget for nationale mindesamvær og Grænseforeningen for Kolding og omegn.

Arrangementet afvikles i henhold til gældende covid-restriktioner på afviklingstidspunktet.

Billetter

Billetter koster 75 kr, og kan enten købes i Kolding Kommunes netbutik eller hos Christiansfeld | Museum Kolding, Nørregade 14 i Christiansfeld. Pladserne er ikke nummererede.

Hos Christiansfeld | Museum Kolding betales billetterne kontant eller med Mobilepay. Se åbningstider på Christiansfeld | Museum Kolding hjemmeside.

Hvis arrangementet grundet covid-19 aflyses, vil det være muligt at få refunderet billetprisen.

Få nyheder fra Kolding Netavis direkte i din indbakke. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Læs mere...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tags

januar 2022
M Ti O To F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Populære artikler