Gymnastikforening blandt de nominerede

Elo Christoffersen
Elo Christoffersen

Vonsild Gymnastikforening er blandt de nominerede til “Årets forening 2019”.

Hvert år uddeler Kolding Kommune prisen som Årets forening til en forening godkendt under Fritidsrådet. Prisen på 10.000 kroner uddeles i forbindelse med Fritidsfesten den 1. februar i Sydbank Arena.

Fritidsfesten er en tak til alle foreninger for det store arbejde, der foregår på frivillig basis i hele Kolding Kommune.

Prisen som Årets forening 2019 uddeles til en af de tre nominerede foreninger:

Vonsild Gymnastikforening

Vonsild Gymnastikforening ligger i den sydlige del af Kolding, med et stort engagement både i foreningens dagligdag og i nærområdet. Foreningen har en fantastisk og uundværlig opbakning fra borgerne i Vonsild, og samtidig med at Vonsild har fået vokseværk, vokser foreningen naturligvis også. Foreningen har derudover formået at tiltrække gymnaster fra hele Kolding og opland, hvorfor hallerne i Vonsild altid summer af glade gymnaster og ivrige instruktører.

Tidligere var Vonsild Gymnastikforening en lille lokal forening med børnehold, hold for rytme- og springgymnastik og 2 voksenhold. I dag tæller foreningen intet mindre end 16 forskellige hold, der bl.a. byder på forældre-/barn og småbørnsgymnastik, 2 rytmehold og 4 springhold. De voksne kan prøve kræfter med Stram Op, Zumba Fitness, Yoga og Jumping Fitness, mens de modne voksne udøver M/K Motion.

Størstedelen af de nye tilkomne hold udspringer fra gode idéer fra det sublime instruktørteam, der findes i foreningen. Hverken bestyrelse eller instruktører – nye som erfarne – er bange for nye idéer, ønsker eller tiltag. Derfor er der sjældent langt fra tanke til handling.

Seneste tiltag i foreningen er Jumping Fitness, hvor der er indkøbt 20 fitnesstrampoliner. Det viste sig hurtigt at være meget populært, og ventelisterne blev længere og længere. Til denne sæson er der derfor uddannet endnu en instruktør og oprettet ikke mindre end 5 Jumping Fitness hold plus ekstraordinær søndagstræning for alle dem, som ikke nåede at få en plads.

To af holdene er spritnye, hvoraf det ene er forbeholdt teenagere af begge køn ”Jumping Teens”, og det andet hold er kun for mænd ”Herre JUMP”. Disse hold er de eneste af sin art i Kolding Kommune. Det glæder foreningen, at de unge mennesker har fravalgt sofaen og pc’en og tilvalgt motion, sved på panden og det sociale samvær. Mændene har en fest på deres eget lukkede hold, hvor de først kan forbrænde en masse kalorier og efterfølgende vende løst og fast over en hyggelig 3. halvleg.

Helle Back Kristensen kasserer i Vonsild Gymnastikforening siger:

– I Vonsild Gymnastikforening er vi meget stolte af at være nominerede til Årets Forening. I bestyrelsen brænder vi for vores forening og bruger rigtig meget tid på at udvikle os samtidig med at holde fast i vores kerneydelse, nemlig tilbuddet om motion og fællesskab for alle – helt i tråd med Kolding Kommunes deltagelse i Bevæg dig for livet.

Kaizen Karate Do

Kaizen Karate Do blev stiftet i november 2011 med et ambitionsniveau, der skaber vindere og en rummelighed, der gør klubben til et levende sted at dyrke sin sport, uanset om man er eliteudøver, motionist eller bare vil lære karate. Klubben har oplevet en stor tilgang af elever og tæller nu omkring 130 medlemmer, børn, unge og voksne, der udfylder træningstiderne til fulde. Klubben er dermed Syddanmarks største bredde- og elite-karate klub.

Kaizen Karate Do er i 2018 blevet en del af Kolding Elite med tilbud om morgentræning i karate. Kaizen Karate Do er den eneste karate klub i Danmark, der har elever, der er optaget samtidigt på begge typer af Dansk Karate Forbunds talentcentre i samarbejde med Team Danmark, kumite (kamp) og kata (figurøvelser).

Kaizen Karate Do sikrer, at bredden bliver tilført ny viden og kunnen, ved f.eks. fælles træninger på tværs af holdene. Dette giver både de kamp erfarne og de knapt så øvede gode læringer og løfter samtlige medlemmers karate kunnen. Klubben har desuden en meget aktiv arrangement gruppe, der sørger for at styrke sammenholdet på kryds og tværs af holdene i Kaizen Karate Do og dermed løfte klubben. Samtidig har klubben et stærkt samarbejde med andre karateklubber i både ind- og udland, der styrker konkurrenceholdene.

Kaizen Karate Do er fast medalje tager til DM, nationale- og internationale-stævner og har udviklet sig til en af de stærkeste karate klubber i Danmark. Kaizen Karate Do er desuden aktiv med at arrangere karate stævner f.eks. Kaizen Open 2018 med over 500 startere fra flere lande. Næste stævne bliver for kamp uerfarne -udøvere , -dommere og -officials, hvor man som udøver er sikker på flere kampe imod ligeværdige modstandere. Dette sikrer at bredden indenfor karate bliver løftet både for udøvere, dommere og officials.

Dette er den mest imponerende rummelige (bredde og elite) udvikling set indenfor karate for klubber i Danmark.

– I Kaizen Karate Do er vi meget beærede over at være blandt finalisterne i nomineringen til “Årets Forening” i Kolding 2018” siger Henrik Katborg, formand for Kaizen Karate Do og fortsætter:

– Vi er stolte over den anerkendelse af vores klub og vores talentudvikling, som dette er udtryk for. Det giver mod på mere udvikling og stadig større mål for fremtiden. En udvikling der er mulig med opbakning fra Kolding Kommune.

Billardklubben Frem

Billardklubben Frem er en klub, hvor alle er velkommen. Ung eller gammel, lille eller ej, og med eller uden handicap. Samtidig er det en sportsgren, hvor der er mulighed for, at hele familien kan deltage.

Klubben holder til i Idrætsbygningen i Brostræde, hvor den råder over nogle dejlige lokaler med hele 13 billardborde, hvor der kan spilles hhv. carambole, kegle, kelinmatch, pool og snooker. Man føler sig velkommen i klubben, når man kommer derned, hvad enten det er om formiddagen, hvor pensionisterne spiller, eller om det er aften, hvor der er åbent for alle spillere.

Klubben giver én mulighed for, at man spiller på lige det niveau, man selv ønsker og rummer både elite og motionister. Med åbningsdage alle ugens 7 dage, betyder det, at man ikke absolut skal komme ned i klubben en bestemt dag for at spille men har mange muligheder. Senest har klubbens pensionistafdeling startet et samarbejde op med ”60+FRISK” for at få endnu flere ældre i gang og blive en del af det fantastiske fællesskab, afdelingen udøver hver mandag og onsdag i dagtimerne. Samtidig arbejdes der på at flere medlemmer i den anden ende af aldersskalaen idet muligheden for at komme ud og lave samarbejde med nærlæggende skoler i øjeblikket afsøges.

I 2021 har klubben – som er Danmarks 2. ældste billardklub – 90 års jubilæum, og i samme år står klubben for at arrangere Danmarksmesterskabet, hvilket klubben håber bliver Danmarks største DM inden for faget, hvor der bliver kombineret flere grene inden for samme sportsområde.

Benny Kjærsgaard formand for Billardklubben Frem udtaler:

– Billardklubben Frem er stolte over at være blevet nomineret, sammen med 2 andre stærke klubber. Vi er samtidig glade for at være en klub placeret i en så aktiv by som Kolding, hvor der er mange fantastiske muligheder for de mange borgere. Ligesom vi er glade for at være med til at sætte Kolding på landkortet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel