Kolding Netavis

Grøn omstilling i Forum Kolding Bramdrupdam

Strøh A/S og Slotssøbadet foran Forum Kolding Bramdrupdam. Fra venstre: Edvard Køhrsen, Ole Strøh, Otto Skak og Anders Hedeager. Pressefoto.

Et anlæg med 128 solceller er taget i brug i Forum Kolding Bramdrupdam.

Den grønne omstilling er nået til Slotssøbadet med tilhørende faciliteter. Selve badet har igennem de seneste år, vægtet omstillingen højt og dermed investeret i besparelsesmuligheder, hvor det har været muligt uden at de henved 400.000 gæster har fået en dårligere oplevelse, i forbindelse med et svømmehalsbesøg.

Nu er tiden kommet til, at Forum Kolding Bramdrupdam, fortsætter den udvikling, som en del af Slotssøbadet, der overtog idrætsanlægget i november 2020.

-Vi er nødt til at gå med på den bølge, fortæller direktør i Slotssøbadet, Otto Skak i en pressemeddelelse og fortsætter:

-Det er vigtigt for os, at vi hele tiden følger med de muligheder der er, for at spare energi og tager del i den omstilling, som omverden er i fuld gang med.

Forum Kolding Bramdrupdam, som består af to idrætshaller, fodboldbaner, padelbaner, mødelokaler samt også råder over et stort produktionskøkken, investerer nemlig nu over en halv million kroner i solceller til placering på tagområdet mellem de to haller.

-Der er tale om et anlæg, som efter planen stort set kan dække vort el-behov til hele køkkendelen, siger Otto Skak.

Dermed kan man sige, at investeringen kommer hele koncernen SlotssøBadet til gavn.

-Solcellerne i Forum Kolding Bramdrupdam, er lavet i et samarbejde med den lokale el-installatør, Strøh A/S, og vi er glade for, at denne investering har kunnet lade sig gøre. Vi er nu godt i gang med, at kunne komme på forkant med udviklingen indenfor området, oplyser Otto Skak.

Det er det lokale el-selskab Strøh A/S, som har installeret og sat anlægget i drift, som fylder mere end 250 kvadratmeter på taget mellem de to haller i Forum Kolding Bramdrupdam.

-Der kan efter planen produceres ca. 47.000 Kwh pr. år, og der forventes en udnyttelsesgrad på ca. 90%, hvilket er særdeles højt for anlæg af denne type, siger Ole Strøh fra Strøh A/S.

-Anlægget som råder over 128 solceller vil give en mindsket reduktion af CO2 på henved 22 tons og dette er første skridt på den rejse vi nu har igangsat, slutter Otto Skak.

Anlægget er taget i brug.

Del denne artikel