Kolding Netavis

Grøn Expo halvtredsdobler besøgstallet på biblioteket

Fra venstre ses: Carsten Borch, Grøn Expo, Pia Henriette Friis, bibliotekschef, Kolding bibliotek, Kristoffer Harboe, bibliotekar, Kolding Bibliotek og Henrik Paulsen, statsautoristeret revisor og partner, BDO og formand for Erhvervsgruppen Kolding. Pressefoto.

Udstillingen med virksomheders grønne løsninger er nu flyttet ind på biblioteket, og det har allerede affødt reaktioner.

‘Hvorfor står der en gammel spand mellem bøgerne?’ spurgte en af de skoleelever, som bibliotekar Kristoffer Harboe havde med på rundvisning.

Spanden er ikke gammel, men den stammer fra gammelt fiskenet, som virksomheden Plastix i Lemvig kan genbruge i nye plastprodukter, så lidt ret havde den unge elev, men for Kristoffer Harboe understreger det hvorfor det giver mening at udstille virksomheders grønne løsninger på et bibliotek.

-Som bibliotekarer kan vi hjælpe med at formidle viden. Derfor er Grøn Expo blevet udvidet her på biblioteket, så der på alle hylderne, ved siden af produkterne, står bøger om bæredygtighed, der kan forklare behovet for alle disse nye måder at producere på, fortæller Kristoffer Harboe i en pressemeddelelse.

Henrik Paulsen, formand for Erhvervsgruppen Kolding, der står bag Grøn Expo, er meget glad for at Grøn Expo både har fundet et større udstillingssted, men også at biblioteket på sigt kan overtage driften af udstillingen.

-Vi startede ud i Riberdyb 10 med halvtreds besøgende om måneden, så flyttede vi udstillingen ned i kommunens Bæredygtighedshus, hvor besøgstallet steg til fem hundrede om måneden, men nu får vi et endnu større publikum på byens bibliotek med tredive tusinde besøgende om måneden. Det er jo helt fantastisk for et initiativ som Grøn Expo, der har til formål at accelerere den grønne omstilling ved at gøre bæredygtighed så konkret, at man kan røre ved den grønne omstilling ved at tage produkterne i hånden. Vi har i forvejen haft et godt samarbejde med biblioteket, da vi i 2021 i fællesskab med både biblioteket og Bæredygtighedshuset etablerede Bæredygtig Bogklub, så vi glæder os meget over at forstærke samarbejdet, siger Henrik Paulsen.

Kolding Bibliotek er blandt de første biblioteker i Danmark til at blive verdensmålscertificeret og for bibliotekschef Pia Henriette Friis giver samarbejdet om Grøn Expo derfor rigtig god mening.

-På biblioteket tænker vi FN’s Verdensmål ind i alt, hvad vi foretager os. Derfor er vi meget glade for at få udstillingen Grøn Expo ind i huset, da den er med til at vise, hvordan virksomheder med innovation og idérigdom hele tiden er med til at udvikle produkter og idéer, der gør verden stadigt grønnere. Vi har dagligt mange besøgende og har derfor en oplagt mulighed for at brede budskabet om bæredygtighed ud til en bred vifte af byens borgere, som forhåbentlig vil lade sig inspirere til at bidrage til den grønne udvikling, forklarer Pia Henriette Friis.

Udstillingen på biblioteket er allerede åbnet og den vil løbende blive suppleret. Derudover planlægges der også at fortsætte med at holde Grønne Talks om virksomheders bidrag til den grønne omstilling.

Tagget med: ,
Del denne artikel