Kolding Netavis

Grevepar deltager i indvielse af oplevelsescenter

Greveparret Ingolf og Sussie af Rosenborg deltager i indvielsen af det nye oplevelsescenter på Skamlingsbanken. Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Æresgæster kaster glans over Skamlingindvielse.

Der kommer fint besøg, når Skamlingsbankens nye oplevelsescenter åbnes d. 12. maj. Greveparret Ingolf og Sussie af Rosenborg samt A.P. Møller Fondens direktør Mads Lebech deltager i festlighederne.

Indvielse af flere etaper

Indvielsen sker af flere etaper, da coronarestriktionerne gør, at der ikke kan samles så mange. Derfor foregår den officielle indvielse med taler og snoreklip med den inderste skare i selve centeret, mens andre af de VIP inviterede må se seancen på en TV Skærm ved siden af.

Det nye oplevelsescenter, der er bygget ind i banken på Skamling, bliver et nationalt kraftcenter, der fortæller om arnestedet for demokrati og ytringsfrihed.

På Skamling begyndte almenfolket nemlig at holde møder og taler, og i løbet af årene er talere fra hele norden kommet til Skamling for at tale deres sag. Sager som efterfølgende har gjort en forskel både for kvinders stemmeret og retten til at tale sit modersmål.

Taler

På selve dagen bliver der taler af borgmester Jørn Pedersen (V) samt præsident for Danmarks naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding. Danmarks Naturfredningsforening har været en tæt samarbejdspartner i forbindelse med revitaliseringen af området.

Her har Kolding Kommune opkøbt jord, så der nu er 128 hektar fredet jord, der sikrer bevarelse af den sjældne natur, der er på Skamlingsbanken.

Som største giver til projektet, har A.P. Møller Fonden doneret 44 mio. kr., og fondens direktør Mads Lebech vil også tale i forbindelse med indvielsen.

Efter den officielle markering åbner Skamlingsbanken for alle. Der vil derfor hele eftermiddagen fra kl. 15-19 være aktiviteter i landskabet for både børn og voksne. Adgangen til Oplevelsescenter Skamlingsbanken er gratis d. 12. maj, men med begrænset antal gæster.

Tagget med:
Del denne artikel